MP ei suostu häviämään — Joonas Kimari nosti mikkeliläiset tasoihin Järvenpäässä

MP taisteli ottelun tasoihin vajaalukuisena. Järvenpäässä pelattiin hallissa.

Rauno Ylönen

JäPSin Ali Alaeddine yritti pysäyttää MP:n Topi Keskistä.
JäPSin Ali Alaeddine yritti pysäyttää MP:n Topi Keskistä.

Mikkelin Palloilijat ei suostu häviämään jalkapallon Kakkosessa. Järvenpään Palloseura johti pitkään A-lohkon loppusarjan kamppailua, mutta vajaalle joutunut MP raapi pelin tasoihin.

Tällä kaudella enimmäkseen Kolmosta SavU:n paidassa pelannut MP:n Joonas Kimari tasoitti pelin 82. minuutilla ja lukemat 1—1 (1—0) jäivät myös lopputulokseksi Järvenpään monitoimihallissa.

Tottakai tasoihin nousu vajaamiehisenä lämmittää aina. — Janne Wilkman

— Tottakai tasoihin nousu vajaamiehisenä lämmittää aina. Olosuhteet olivat huippuluokkaa pelata. Hyvä uudehko halli ja hyvä pelialusta, kiitteli MP:n päävalmentaja Janne Wilkman.

MP aloitti pelin vahvasti, mutta joutui tappiolle. Kesken vieraiden painostuksen iski JäPSin Akseli Pohjantähti.

— Meillä oli alussa liukuhihnalta paikkoja JäPSin maalilla. Takaiskumaali tuli yllättäen ja sen jälkeen vastustaja sai peliä vähän paremmin kontrolliinsa. Loppu avauspuoliaika mentiin tasaisesti, kertasi Wilkman.

Kohoselle ulosajo

Toisella jaksolla MP:n kiri vaikeutui, kun Matti Kohonen kaatoi laidalta irti päässeen järvenpääläispelaajan suoran punaisen kortin arvoisesti. JäPS ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään vapaapotkua ja seurannutta miesylivoimaa.

Sen sijaan MP rakensi tilanteita ja lopulta tasoitti pelin. Janne Kuhmonen murtautui vasemmalta laidalta ja tarjoili takaviistoon syötön Kimarille, jonka laukaus painui maaliin.

— Oli pitkä aika pelata vajaalla. Oli hienoa nähdä, miten pelaajat laittoivat itsensä likoon siinä tilanteessa ja nälkää löytyi vielä taistella peli tasoihin, Wilkman kertoi.

Nuorille peliminuutteja

Vierailijan avauksessa nähtiin myös kaksi nuoriso-osaston edustajaa, kun Olli Kilpeläinen pelasi topparina ja Niila Forsell keskikentällä. Lisäksi B-ikäinen Topi Keskinen pääsi vaihdosta kentälle pelin loppuvaiheilla.

— Nuoret suoriutuivat pelistä hyvin. Nämä olivat arvokkaita minuutteja heille. Pystyimme vähän katsastamaan, miten vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat esiintyvät, Wilkman sanoi.

Virallisissa tilastoissa MP:n maalikin oli aluksi merkitty Kilpeläiselle, mutta Wilkman kertoi tilanteen todellisen laidan.

— Olli on tällä kaudella erikoistunut saamaan nimiinsä maaleja, joissa hän ei ole ollut mukana, naurahti Wilkman.

MP joutui järjestelmään puolustustaan uusiksi, kun flunssa pudotti pelistä kapteeni Jiri Haikosen ja Joona Mäenpään.

Näin pelattiin

Maalit: 14. Akseli Pohjantähti 1—0, 82. Joonas Kimari 1—1.

MP:n kokoonpano: Sammy Ndjock; Matti Kohonen (u), Olli Kilpeläinen, Reetu Räsänen, Iiro Äijö (v); Niila Forsell (63. Joonas Kimari), Juuso Tarvainen (v), Antti-Ville Räisänen; Joonas Nissinen (71. Topi Keskinen), Denis (60. Miikka Oinonen, v), Janne Kuhmonen.

Erotuomarit: Jesse Salo (Vesa Vainio, Henry Lehtonen).