Hallitseva mestari näytti tasonsa – Akilles löi Kampparit Bandyliigan kenraaliharjoituksessa

Porvoolaiset olivat tehokkaita erikoistilanteissa.

Jaakko Avikainen

Kampparien hyvin pelanneella maalivahdilla Eetu Sviilillä riitti kiirettä Akilleen kyydissä. Kampparien Topi Saukkonen ehti pysäyttämään Rasmus Kettusen yrityksen.
Kampparien hyvin pelanneella maalivahdilla Eetu Sviilillä riitti kiirettä Akilleen kyydissä. Kampparien Topi Saukkonen ehti pysäyttämään Rasmus Kettusen yrityksen.

Mikkelin Kampparien syksyn viimeinen harjoitusottelu ennen jääpallon Bandyliigan alkua toi tullessaan selvän tappion, kun hallitseva mestari Porvoon Akilles oli parempi Hänninkentällä maalein 1–7 (0–4). Kampparit aloitti ottelun toisen puoliajan hyvin ja Iisakki Kaivola kavensi ottelun, mutta lähemmäs ei tällä kertaa ollut asiaa.

– Pitää olla realisti. Vastassa on suosikki numero yksi ja meillä reilusti uusiutunut porukka, ja tänään kentällä yhdeksän A-junioria. Eihän tässä olisi mitään järkeä, jos olisimme marraskuun puolessa välissä yhtä hyviä. Tämä peli antoi taas vastauksia ja toivottavasti myös pojille intoa treenata, näki Kampparien päävalmentaja Antero Levänen.

Muun muassa viime kaudella Kamppareissa pelanneella Ilja Sokolovilla vahvistunut nimekäs porvoolaisryhmä sai otteluun hyvän alun, kun jo kolmannella peliminuutilla Rasmus Kettunen pääsi iskemään rangaistuspilkulta avausmaalin. Seitsemästä porvoolaismaalista kolme syntyi suoraan kulmalyönneistä ja yksi kulmurin jälkitilanteesta, kun Aapo Pursio laukoi pelin 0–3:een.

Tasonmittaus ennen kautta

Akilleen kohtaaminen oli mikkeliläisille tärkeä tasonmittaus. Sarjapelit alkavat ensi perjantaina toisen viime kevään finalistin, Lappeenrannan Veiterän vieraana.

– Tämä oli meille hyvä peli tähän paikkaan. Oli kiva pelata Akillesta vastaan ja nähdä, missä oletettu sarjakärki menee. Kaveri oli tehokas erikoistilanteissa ja pystyi paineistamaan meille muutaman virheen, josta he sitten rankaisivat, Levänen sanoi.

Kotijoukkuekin pystyi etenkin toisella jaksolla luomaan maalipaikkoja, mutta Kaivolan osuma jäi ainoaksi. Kertaalleen kolahti maalikehikko ja myös Akilles-maalivahti Olli Lappalainen nappasi muutaman hyvän torjunnan.

– Sitä voi aina arvailla, putosiko kaverilla intensiteetti eron kasvaessa, mutta pääsimme paremmin peliin mukaan, mitä pidemmälle ottelu eteni. Uskalsimme pelata koko ajan rohkeammin, totesi Levänen.