JPS väänsi niukan voiton Kamppareista – "Kohtuu tasainen peli ja jäähyihin saakka meiltä ihan ookoo peli"

Kimmo Huotelin sai ansaitut kehut.

Vesa Vuorela

Iisakki Kaivola laukoi Kampparien avausmaalin JPS-pelaajien keskeltä.
Iisakki Kaivola laukoi Kampparien avausmaalin JPS-pelaajien keskeltä.

Mikkelin Kamppareiden ja Jyväskylän Seudun Palloseuran Bandyliigan peli tarjosi tarkkaa peliä, jonka lopulta voitti JPS ansaitusti. JPS:n pelivarmuus oli parempi kuin Kamppareilla ja se vältti suuremmat virheet.

JPS:lla oli useita hyviä maalintekopaikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla.

Luisteluvoimainen JPS karvasi ylhäältä ja aiheutti Kamppareiden puolustukselle pallonmenetyksiä, mutta Kamppareiden maalivahti Jere Korhonen pelasi erinomaisesti ja torjui JPS:n yritykset.

Pelin avausmaalin teki Sampsa Purhonen, kun Kamppareiden puolustus laski Lasse Tammilehdon vapaasti luikertelemaan maalin eteen, josta Purhosen oli helppo viimeistellä lähes tyhjään maaliin.

Kamppareiden Iisakki Kaivola pääsi tasoittamaan vajaalukuisena, mutta heti seuraavalla minuutilla Tammilehto kuittasi Kamppareiden virheen ja vei JPS:n 1–2-johtoon.

JPS rankaisi jäähyistä

Toisella puoliajalla piristynyt Kampparit tasoitti, kun Tomi Hauska nosti taitavasti pienestä kulmasta pallon yläkulmaan. Kimmo Huotelin oli myös toisessa maalissa syöttäjänä.

Tunnin pelin jälkeen Kampparit otti kaksi jäähyä, josta JPS:n Tuukka Ässämäki rankaisi tekemällä ottelun voittomaalin kulmalyönnin jälkitilanteesta. Maalin jälkeen ote siirtyi JPS:lle, eikä Kampparit saanut kirivaihdetta pelin lopussa. JPS lisäsi vielä johtoaan pelin lopussa rangaistuslyönnistä.

– Kohtuu tasainen peli ja jäähyihin saakka meiltä ihan ookoo peli. Aika jänskillä maaleilla peli ratkesi, mutta en ole murheissani, totesi Kamppareiden valmentaja Antero Levänen.

JPS:n valmentaja Mikko Rytkönen oli Leväsen kanssa samaa mieltä peli kulusta.

– Toisen jakson alku oli Kamppareilta vahva ja onneksi säästyttiin pahemmilta takaiskuilta, kertasi Rytkönen.

– Tärkeät pisteet saatiin ja tästä on hyvä jatkaa.

Huotelinille suitsutusta

Rytkönen antoi ansaitut kehut Kamppareiden ikänestorille Kimmo Huotelinille.

– Mies on ikäisekseen kovassa kunnossa. Kannattaa nuorempien katsoa vielä kansainvälisen tason pelaajan otteita, ennen kuin hän päättää uransa. Harva 46-vuotias jaksaa puurtaa 80 minuuttia, Rytkönen suitsutti.

Kamppareiden kotipelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun Botniaa vastaan suunniteltu peli siirrettiin pelattavaksi Mikkelissä pääkaupunkiseudun koronatilanteen vuoksi.

Näin pelattiin

Kampparit–JPS

Maalit: 8. Sampsa Purhonen (Lasse Tammilehto) 0–1, 20. Iisakki Kaivola (Kimmo Huotelin) 1–1, 21. Tammilehto 1–2, 50. Tomi Hauska (Huotelin) 2–2, 72. Tuukka Ässämäki 2–3, 88. Riku Hämäläinen 2–4 rl.

Erotuomarit: Mats-Olof Gustafsson (Harri Pietiläinen, Sami Kaipia)

Yleisöä: 387.