Jukurien hyökkääminen harmillisen heppoista — KooKoo työnsi mikkeliläiset jyrkkenevään mäkeen

Muisto vain oli se, että kuudesta viimeisimmästä KooKoon kohtaamisesta Jukurit oli maiskutellut pisteitä lukemin 16–2.

Jussi Lopperi

44 torjuntaa tehnyt Sami Rajaniemi oli täystyöllistetty Jukurien maalilla. Trevor Mingoian maalintekoyrityksen Rajaniemen kanssa torjuu Samuli Piipponen.
44 torjuntaa tehnyt Sami Rajaniemi oli täystyöllistetty Jukurien maalilla. Trevor Mingoian maalintekoyrityksen Rajaniemen kanssa torjuu Samuli Piipponen.

Oi niitä aikoja, syyskuuta ja viimeisintä puoltatoista kautta KooKoota vastaan. Ainakaan lauantaina Kouvolassa ajat eivät palanneet.

KooKoo päästi jo yhdeksännen kerran peräkkäin jääkiekkoliigassa varsinaisella peliajalla eli 60-minuuttisella yhden maalin voittaessaan Jukurit 4–1 (0–0, 1–1, 3–0).

Emme olleet valmiita maksamaan tarpeeksi kovaa hintaa. — Pekka Kangasalusta

Neljä pistettä kahdeksasta viimeisimmästä jääkiekkoliigan ottelustaan napannut Jukurit rämpii syvällä. Muisto vain oli myös se, että kuudesta viimeisimmästä KooKoon kohtaamisesta Jukurit oli maiskutellut pisteitä lukemin 16–2.

– Rimpuilimme mukana, mutta tämä nyt vain ei riitä. Emme saa aikaan pitkiä hyökkäyksiä, totesi 44 kiekkoa torjunut Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi.

– KooKoo pelaa tällä hetkellä varmaankin Liigan laadukkainta jääkiekkoa. KooKoon jätkät blokkasivat kuteja. Emme olleet valmiita maksamaan tarpeeksi kovaa hintaa, listasi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Huumaa Kouvolassa

KooKoo on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan seitsemän. Huuma näkyi Sumulaaksossa. Vaikkei Jukurien kannattajia juurikaan havainnut, oli yleisöä 4194. Lukema kuulutettiin Sumulaaksossa pian sen jälkeen, kun isäntien numero 94 (Anrei Hakulinen) oli tehnyt numeron 41 (Oskari Manninen) syötöstä pelin voittomaalin.

Jukurien pakkiosastolta oli pudonnut Antti Jaatinen, 32. Sen jälkeen kaikissa kauden 16 ottelussa ovat mikkeliläisistä olleet kokoonpanossa maalivahti Rajaniemi, puolustajat Jakub Galvas ja Aleksandr Jakovenko sekä hyökkääjät Miika Roine, Charles Sarault ja Janne Ritamäki.

Ensimmäistä laukausta saatiin odottaa

Jukurien ensimmäisen laukauksen kohti KooKoo-vahti Niilo Halosta veti puolustaja Axel Rindell vasta runsaan 15 minuutin jälkeen.

Jukurit kävi johdossa toisen erän lopulla Ville Leskisen kauden neljännellä maalilla, jonka pieksämäkeläislaituri laukoi ranteella kaukaa hyvän maskin takaa.

Jukureilla on vaikeaa

Jukureissa pelasi toisen ottelunsa kahteen viikkoon Martins Dzierkals, jonka tilastot kymmenestä pelistä olivat mielenkiintoiset. Dzierkalsin, 22, maalitili Jukureissa on yhä avaamatta, mutta syyskuussa latvialaishyökkääjä kokosi neljässä pelissään kolme syöttöpistettä ja voitti osuutensa tasakentällisin 3–0. Lokakuun kuuden pelin saldo oli yksi syöttöpiste plusmiinuksella 0–5.

Vaikka puolustuksen tiiviys ja maalinedustan puhtaana pitäminen ovatkin tärkeimpiä, on Jukurien hyökkääminen hyvinkin heppoista.

– Joukkueella on vaikeaa. Yhdellä tehdyllä maalilla pelejä ei voita, muistutti kolmen Pohjois-Amerikassa pelaamansa kauden aikana englannin oppinut Dzierkals.

– Jos joukkue häviää, ei pelaajienkaan tilastoissa voi paljoa positiivista näkyä. En toki ole pystynyt osoittamaan parastani. Suomen liigan sopeutuminen ei ole ollut helppoa, totesi KHL:ssä viime kaudella 5+8 tehopistettä koonnut Dzierkals.

Näin pelattiin

1. erä: maaliton

Jäähyt: 1.10 Martins Dzierkals J 2 min, 10.17 Markus Jokinen K 2 min.

2. erä: 33.53 Ville Leskinen (Pereskokov, Teemu Henritius) 0–1, 36.41 Kyle Platzer (Joonas Oden, Trevor Mingoia) 1–1.

Jäähyt: 29.27 Mika Partanen J 2 min (Vadim Pereskokov) ja 10 min, 30.18 kim Strömberg K 2 min.

3. erä: 48.30 Anrei Hakulinen 2–1 vm, 54.23 #8 Matthew Caito (Peetro Seppälä, Vilmos Gallo) 3–1, 56.28 Alexander Bonsaksen (Erik Karlsson, Mingoia) 4–1.

Jäähyt: 45.24 Pereskokov J 2 min, 52.50 Dzierkals J 2 min, 52.50 Martin Berger K 2 min

Jäähyt yhteensä: KooKoo 3x2 min = 6 min, Jukurit 4x2 min + 1x10 min = 18 min.

Maalivahtien torjunnat: Niilo Halonen KooKoo 4+4+8=16, Sami Rajaniemi Jukurit 16+14+14=44.

Erotuomarit: Jarno Heikkinen, Juho Ylä-Rotiala (Lauri Nikulainen, Samu Suurnäkki).

Yleisöä: 4 194.