Niko Salminen ajaa Suomea maailmankartalle

Vesijettien SM-kisa Mikkelin Visulahdessa yllätti Salmisen.

Niko Salminen (911) tavoittelee Suomen mestaruutta ja kisaa ammattilaisena Kiinassa.

Mielenkiintoinen rata. Pitkästä aikaa pienelle vesialueelle rakennettu. Tekninen ja haastava. Pääsi yllättämään kunnon puolesta, totesi Suomen nimekkäimpiin ja maailmallakin mainetta niittänyt Niko Salminen, kun vesijettien SM-osakisan Ski GP3:n lauantainen avauslähtö oli saatu päätökseen.
Salminen voitti sarjan kaikki kolme ensimmäistä starttia avauskisassa toukokuun lopulla Luvialla. Nyt ensimmäinen lähtö toi kolmannen sijan Mikkelin Visulahden Xon-puiston rantavesissä.
— Tällainen päivä. Mikä voisi olla parempaa kuin tämä, viittoi Salminen taivaalle auringon porottaessa ja kanssakilpailijoiden ajaessa omaa kisaansa.
Lajin pariin 25-vuotias helsinkiläinen, mutta suvun kautta siteitä Mikkeliinkin omaava Salminen hurahti jo neljävuotiaana. Harrastuksestaan, josta on tullut jo puoliksi ammatti, Salmisen on ”syyttäminen” isäänsä Juhani Salmista.
— Isä ajoi paljon ja toimi muun muassa Suomen Jetsport liiton puheenjohtajana. Sitä kautta kaikki sai alkunsa. Kun tätä on pienestä pitäen tehnyt, siitä on jäänyt side lajiin. Toki kun on pärjännyt, on sekin kannustanut jatkamaan.
Lähes koko ikäänsä Salminen ei kuitenkaan ole kilpaillut. Taukoa hän piti vuodesta 2009 vuoteen 2015. Paluun jälkeen Salminen on noussut nopeasti maailman huipulle. Hän voitti viime vuoden lopulla Thaimaan Pattayalla ajetussa King’s cupissa luokkansa Expert Runabout Limitedin.
— Pidän King’s cupin mestaruutta oman urani parhaimpana saavutuksena. King’s cup on lajin maailman finaalien, USAn Lake Havasussa ajettavien kisojen ohella arvostetuimpia kilpailuja, kertoi Salminen.
— Nälkää jäi King’s cupiin. Se olisi taas kauden päätavoite, mutta saa nähdä onnistuuko se.
King’s cupin ohella Salminen arvostaa suuresti kisojaan Kiinassa. Viime vuonna hän ajoi Kiinassa kahdesti voittaen ja ollen kolmas. Hyvät tulokset poikivat sopimuksen täksi kaudeksi kiinalaistiimin Power Torque Racingin kanssa. Sopimus takaa sen, että Salminen voi kisata China Powerboat Leaguen osakilpailuissa.
— Osallistumisen Kiinan sarjaan ei olisi mahdollista ilman, että kuulun johonkin heidän viralliseen tiimiin. Kalenteria ei ole vielä löyty lukkoon, mutta osakilpailuja tulee olemaan 4–6.
— Kiinassa minun ei tarvitse maksaa mitään ajamisesta. Kerrankin pääsen ajamaan ammattilaisena, iloitsi Salminen.
Kotoiset kisat Salminen rahoittaa omasta pussistaan.
SM-osakilpailu jatkuu tänään sunnuntaina kello 11.00 Visulahdessa.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo