Ozeias Gracianosta SavUn päävalmentaja — MP ja SavU lisäävät yhteistyötään

Farmisopimus on räätälöity erityisesti nuorten pelaajien näkökulmasta.

Jaakko Avikainen

 SavU:n päävalmentajana kaudella 2020 tulee toimimaan MP:n A-juniorien valmentaja Ozeias Graciano.
 SavU:n päävalmentajana kaudella 2020 tulee toimimaan MP:n A-juniorien valmentaja Ozeias Graciano.

Jalkapallon Ykköseen noussut Mikkelin Palloilijat ja Kolmosessa pelaava Savilahden Urheilijat ovat solmineet kautta 2020 koskevan farmisopimuksen. Sopimuksen myötä voi SavU:n riveissä pelata ottelukohtaisesti nimettynä kolme MP:n aikuisikäistä pelaajaa, kun taas juniori-ikäisten pelaajien lukumäärää ei ole rajoitettu.

MP:n ja SavU:n välillä on ollut farmisopimus aiempinakin vuosina, mutta nyt yhteistyötä on tarkoitus kehittää erityisesti nuorten pelaajien osalta. SavU:n otteluissa tullaankin näkemään aiempia vuosia enemmän MP:n A- ja B-nuoria hankkimassa tärkeää kokemusta aikuisten peleistä.

Nuorille pelaajille peliaikaa

Yhteistyön kehittymistä omalta osaltaan helpottaa se, että SavU:n päävalmentajana kaudella 2020 tulee toimimaan MP:n A-juniorien valmentaja Ozeias Graciano. Junioripelaajien lisäksi myös MP:n edustusjoukkueessa vähemmälle peliajalle jäävien ja loukkaantumisesta kuntoutuneiden pelaajien on mahdollista saada tärkeitä peliminuutteja farmiseura SavU:n riveissä.

MP:n puheenjohtaja Olli Heinikainen korostaakin solmittua farmisopimusta erityisesti nuorten pelaajien näkökulmasta.

— Meille on erityisen tärkeää, että lahjakkaat nuoret pelaajamme saavat kokemusta myös miesten peleistä ja sitä kautta on helpompi hakea peliaikaa myös oman edustusjoukkueen Ykkösen otteluista, kertoo Heinikainen MP:n tiedotteessa.

— Toki pojat saavat hyviä otteluita alleen myös omissa joukkueissaan, kuten P20 SM-karsintasarjasta, mutta aikuisten pelit ovat kuitenkin aikuisten pelejä.

SavUn runko omista pelaajista

Pelkästään nuorten pelaajien varaan ei SavU:n tulevan kauden joukkuetta kuitenkaan rakenneta. Joukkueen rungon tulevat muodostamaan jo aiemmin SavU:ssa pelanneet pelaajat, joiden kanssa SavU:n puheenjohtaja Pekka Ripatti käy parhaillaan neuvotteluja.

— Tavoitteena on saada viime kauden runkopelaajista ainakin kymmenkunta pelaajaa jatkamaan.

— Vaikka viime kaudella huomattiin, että meillä pelanneet MP:n nuoret täyttivät paikkansa kerrassaan mainiosti, tarvitsemme joukkueeseen myös kokemusta.

Seurojen välinen yhteistyö näkyy myös muualla kuin ottelutapahtumissa, kun SavU aloittaa MP:n A-junioreiden kanssa yhteiset joukkueharjoitukset heti tammikuun alussa.