Kampparien peli riitti kotivoittoon — Kimmo Huotelin osui tärkeissä paikoissa

Sarjajumbo Botniallakin oli hetkensä Hänninkentällä.

Mikko Rahikainen

Iisakki Kaivola ja Kampparit selvisivät vaikeista hetkistä Helsingin Botniaa vastaan.
Iisakki Kaivola ja Kampparit selvisivät vaikeista hetkistä Helsingin Botniaa vastaan.

Ottakaa vanhasta mestarista mallia, kuului huuto katsomosta Hänninkentällä, kun Kimmo Huotelin iski Kamppareille ottelun avausmaalin.

45-vuotias Huotelin oli terävänä silloin, kun peliä ratkaistiin. Huotelin viimeisteli pelin ensimmäisen osuman näyttävällä yksilösuorituksella ja laukoi tärkeän 3—0-maalin kulmalyönnistä juuri ensimmäisen jakson lopussa.

Pääsimme liian helposti johtoon. — Antero Levänen

— Kimmon kulmamaali oli tärkeä. Yleiskuvana Botnia on ollut meille hankala vastustaja ja oli sitä tänäänkin. He olisivat ansainneet enemmän kuin mitä saivat, lausui Kampparien valmentaja Antero Levänen.

Avauspuoliajan hankalista vaiheista selvittyään Kampparit pystyi ratkaisemaan ottelun toisen jakson maaleilla. Santeri Laitisen syöttö tavoitti vapaaksi jääneen Esko Liukkosen ja Severi Noponen viimeisteli isäntien viidennen osuman.

— Toinen jakso oli hyvä ryhtiliike noin 70 minuuttiin asti, jolloin peli oli tuloksen kannalta pelattu, näki Levänen.

Voitto paransi Kampparien tilannetta Bandyliigan kärkipään tuntumassa. Mikäli ottelut jatkuvat runkosarjan loppuun asti samanlaisina, nähtäneen pudotuspelien kotiedusta jännittävä ja tasainen taistelu useamman joukkueen kesken.

— Ei tämä ollut meiltä täysosumapäivä, mutta riitti kuitenkin pisteisiin. Aika paljon jouduttiin kuitenkin muuttamaan, sillä ukkoja tippui viikolla paljon pois, Levänen sanoi.

Kampparit joutui pelaamaan ottelun muun muassa ilman Eetu Karhusta ja Joni Maarasta. Kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Alpo Kaartinen sen sijaan toi kokemuksellaan rauhallisuutta mustapaitojen alakertaan.

Kamppareilla salama-alku

Ottelun alku oli sähäkkä. Huotelinin 1—0-osuman jälkeen Santeri Laitinen teki yhden kauden komeimmista osumista, kun kaukolaukaus painui helsinkiläismaalin yläkulmaan.

— Pelihän alkoi meiltä juuri niin kuin ei pitäisi, kun oltiin kymmenen minuutin jälkeen kaksi maalia perässä, Botnian valmentaja Antti Hietala harmitteli.

Botnian kausi on ollut vaikea, sillä joukkue on Bandyliigan hännillä ilman ainuttakaan voittoa. Mikkelissä joukkueella oli hyvät hetkensä, mutta pelin kääntäminen ei onnistunut.

Kampparien salamamaalien jälkeen peli pyöri tovin hyvinkin mallikkaasti mikkeliläispäädyssä, mutta Kampparien maalivahti Juuso Tervonen torjui kasvattajaseuransa maalintekoyritykset.

— Pääsimme liian helposti johtoon. Maalien jälkeen tuli jäähy, eikä sen jälkeen päästy peliin. Mietittiin siinä katkaistaanko tai tehdäänkö muutoksia, mutta vaikeita hetkiä tulee ja niistä on itse noustava ylös, tuumi Levänen.

Botnian ryhdikäs yritys palkittiin viimein pelin lopussa, kun Miikka Penttinen ja Niklas Johansson pääsivät kaunistelemaan lukemia.

— Joukkue taisteli koko ajan. Joukkue uskoi itseensä ja yritettiin vaan jauhaa menemään ja aika hyvin siinä jauhettiinkin, mutta maalinteko on vaikeaa. Meille oli tärkeää, että saimme loppuun kaksi maalia, sanoi Hietala.

Näin pelattiin

Maalit: 4. Kimmo Huotelin (Alpo Kaartinen) 1—0, 10. Santeri Laitinen (Severi Noponen) 2—0, 44. Huotelin (Ilja Sokolov) 3—0, 55. Esko Liukkonen (Laitinen) 4—0, 70. Noponen (Liukkonen) 5—0, 82. Miikka Penttinen (Juri Schreck) 5—1, 90+2. Niklas Johansson (Tero Määttälä) 5—2.

Jäähyt: Kampparit 2x10 min, Botnia 1x10 min.

Erotuomarit: Sami Kaipia (Aleksi Mäkinen, Toni Mikkola).

Yleisöä: 456.

Uusimmat uutiset