Kyrönpellon ampumaurheilukeskuksen modernisointi jäissä toistaiseksi — uudet laitteistot ja tukirahat jäivät saamatta

Mikkelin Ampujat ei ole kuitenkaan vielä luopunut hankkeestaan.

Vesa Vuorela

Matin Kisoissa toukokuun lopulla osa lajeista ammuttiin elektronisiin taululaitteisiin.
Matin Kisoissa toukokuun lopulla osa lajeista ammuttiin elektronisiin taululaitteisiin.

Mikkelin Ampujien hanke Kyrönpellon ampumaurheilukeskuksen modernisoinniksi on ottanut takapakkia. Seuran oli tarkoitus hankkia elektroniset taululaitejärjestelmät tulospalveluohjelmistoineen, jotta ammunnan harrastamis- ja harjoittelumahdollisuudet paranisivat ja kilpailujen järjestäminen helpottuisi.

Laitteiston piti olla käytössä jo toukokuun lopun Matin Kisoissa, mutta vain osa lajeista päästiin ampumaan elektronisiin tauluihin. Tuolloin Mikkelin Ampujat elätteli toiveita saavansa koko laitteiston käyttöönsä myöhemmin.

Meillä on vahva tahtotila viedä hanketta eteenpäin. — Jenni Rytkönen

— Laitetoimittaja ei pystynyt toimittamaan laitteistoa, kertoo Mikkelin Ampujien puheenjohtaja Jenni Rytkönen hankkeen kariuduttua ja tukirahojen jäätyä saamatta.

Hankkeen päättymispäiväksi oli kirjattu toukokuun 31. päivä.

Yli 300000 euron hanke

Toimitusongelmien takia Mikkelin Ampujat ei saanut Veej’jakaja ry:ltä hakemaansa rahoitusta 147 056 euroa ja seura on ilmoittanut luopuvansa Leader-hankkeestaan suunnittelemassaan muodossa ensi maanantaina kokoontuvalle Mikkelin kaupunginhallitukselle.

Seura haki Mikkelin kaupungilta tukisummaa vastaavaa lainaa laitteiston maksamiseksi. Lainan Ampujat olisi maksanut kaupungille heti takaisin saatuaan myönteisen päätöksen ja tukirahat Veej’jakajalta.

Koko hankkeen kustannusarvio oli 332 000 euroa. Sen MA suunnitteli rahoittavansa vajaan 45 000 euron omalla rahoituksella, 140 000 euron pankkilainalla ja Veej’jakajalta saatavalla tukisummalla.

MA ei ole haudannut hanketta

Vaikka modernisointi on tällä haavaa jäissä, ei Mikkelin Ampujissa ole haudattu hanketta.

— Meillä on vahva tahtotila viedä hanketta eteenpäin, sanoo Rytkönen.

— Meillä on lokakuun lopulla syyskokous, jossa asiaa käsiteltäneen, kertoo Rytkönen ja pohtii, voisiko seura jatkaa modernisointia pienimuotoisempana, kun vielä EU-tukirahankin osuus laskee olennaisesti.

Edelleen voi ampua pahvitauluihinkin

Alkujaan Ampujien tarkoituksena oli hankkia elektroniset harjoitus- ja kilpailujärjestelmät 50 ampujaa varten. Niitä olisi voitu käyttää 50 metrin kiväärin, 50 ja 25 metrin pistoolin ja 10 metrin ilma-aseiden ammunnoissa.

Reaaliaikainen järjestelmä mahdollistaa kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen järjestämisen peruskilpailuista finaaleihin saakka. Tähän suuntaan ollaan siirtymässä Suomen Ampumaurheiluliiton alaisissa kilpailuissa. Etelä-Savossa tällaisia ratoja ei ole.

Edelleen arvokisoja voidaan ampua pahvitauluihinkin.

— Esimerkiksi SM-kisoja voidaan järjestää. Meillekin on taas sellaiset tulossa. Pahvitaulut ovat vain paljon työläämpiä käyttää kuin elektroniset taulut, kertoo Rytkönen.