Syksyn huumasta vahvaan kevääseen — tammi-helmikuu oli Jukureille vaikea ajanjakso

Jukurien kauteen mahtui paljon tähtihetkiä ja suuria voittoja, mutta myös vaikeuksia.

Mari Koukkula

Jukurien Marko Kauppinen taisteli kiekosta Lahden Pelicansin Hannes Björnisen kanssa maanantain ottelussa.

Pitsiturnauksesta se alkoi ja maanantaihin se päättyi. Jukurien kauteen mahtui paljon tähtihetkiä ja suuria voittoja, mutta myös vaikeuksia. Näin Jukurien ensimmäinen SM-liigakausi eteni.

Elokuu 2016: Jukurit tekee ensiesiintymisensä liigaympyröissä Rauman Pitsiturnauksessa. Kauden ensimmäinen harjoitusottelu kotikaukalossa päättyy 2—1-voittoon TPS:stä yli 2 000 katsojan edessä.
Jukuri-joukkue vahvistuu, kun Pieksämäellä julkaistaan amerikkalaisen Zach Budishin sopimus. Budish osoittaa kauden aikana olevansa yksi liigan parhaista ulkomaalaisista.

Syyskuu 2016: Jukurit saapuu liigaan ryminällä. Sport on parempi sarja-avauksessa, mutta kuun päätteeksi mikkeliläiset ponnahtavat toviksi SM-liigan kakkoseksi.
Syyskuu huipentuu sensaatioon, kun Jukurit voittaa Helsingin IFK:n vieraissa. Mikkeliläisten esitys saa Nordenskiöldinkadun jäähallin yleisön buuaamaan IFK:lle.

Lokakuu 2016: Sami Rajaniemi pelaa Jukurien liigahistorian ensimmäisen nollapelin Lahdessa. Viiden ottelun tappioputki koettelee, mutta mikkeliläiset palaavat vakuuttavasti voittokantaan.
Hallitseva Suomen mestari Tapparakin joutuu nöyrtymään Mikkelissä.

Marraskuu 2016: Jukurit järjestää Raumalla täydellisen näytöksen murskaamalla Lukon maalein 7—1.
Mikkeliläiset napsivat vierasvoittoja hyvään tahtiin. Tampereen Hakametsän yleisö on äimänä, kun Tappara joutuu kotihallissaankin tunnustamaan lujasti puolustavan Jukurit paremmakseen.

Joulukuu 2016: Vaikeuksien sävyttämä kuukausi, jonka aikana Jukurit kärsii kotona kauden suurinumeroisimman tappionsa. Joulun molemmin puolin tulee kuitenkin voittoja, kun Sport kaatuu Vaasassa ja KalPa joutuu poistumaan Mikkelistä hävinneenä.

Tammikuu 2017: Vuodenvaihteessa alkanut tappiokierre ei tahdo oieta, vaikka Jukurit onnistuu voittamaan kaksi Mestis-vuosilta tuttua kiistakumppaniaan.
Kärpät kaatuu Kalevankankaalla, mutta täysiä pistepotteja Jukurit onnistuu keräämään 11 ottelusta vain kaksi. Puolustaja Teemu Suhonen liittyy Jukureihin.

Helmikuu 2017: Tampereen Ilves kaatuu vakuuttavasti Hakametsässä. Tehoton jakso taittuu ja Jukurit pystyy jälleen voittaman otteluita tasaisesti.
Länsirannikko on jälleen hyvä paikka, sillä Jukurit vie Porin Ässiltä pisteet täysin suvereenilla esityksellä.

Maaliskuu 2017: Jukurien hyvä kiri ei aivan riitä viemään sarjanousijaa pudotuspeleihin.
Kauden viimeinen vierasottelu Raumalla on tuloksekas, sillä Jukurien ja Lukon neljäskin kohtaaminen päättyy mikkeliläisvoittoon.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo