Uudet hyökkääjät ovat Jukurien käytettävissä viikonlopun peleissä – Brandon Yip vapautuu karanteenista perjantaiaamuksi

Jukurit sai kustannustukea noin 60 000 euroa.

Taru Hokkanen

Jukurit lähtee Turun Palloseuran vieraaksi hakemaan revanssia lokakuun 1-4-kotitappiolle.
Jukurit lähtee Turun Palloseuran vieraaksi hakemaan revanssia lokakuun 1-4-kotitappiolle.

Jukurit pelaa viikonvaihteessa kaksi vierasottelua jääkiekkoliigassa, kun joukkue kohtaa perjantaina Turun Palloseuran ja lauantaina Lahden Pelicansin. Molemmat uudet hyökkääjät, Brandon Yip ja Pontus Netterberg, ovat joukkueen käytettävissä.

– Brandon on selvittänyt THL:n protokollan ja liigan protokollaa on jäljellä vielä muutamia tunteja. Hän matkustaa joukkueen mukana Turkuun ja Lahteen, päävalmentaja Marko Kauppinen kertoo.

Yip ei siis vielä ole ehtinyt osallistua joukkueharjoituksiin, mutta on käynyt jo jäällä. Netterberg sen sijaan on ehtinyt olla joukkueen mukana jo pari päivää.

– Pontus pukee Jukuri-paidan päälleen perjantaina. Brandonin tilannetta katsotaan, minkälainen on hänen pelituntumansa, arvioi Kauppinen.

Pelaajat tarvitsevat aikaa

Kahden uuden hyökkääjän hankinta on nostanut myös odotuksia Jukurien osalta. Pelaajilta itseltäänkin odotetaan tehoja, mutta Kauppinen muistuttaa uusien pelaajien tarvitsevan aikaa.

– Odotan toki uusilta kavereilta innokkuutta, että he pääsevät taas pelaamaan. Vaatii kuitenkin aikaa, että he pääsevät sisään pelikirjaamme. Vielä en heiltä odota ihmeitä, Kauppinen sanoo.

Jukurit pelaa tammikuussa seitsemän liigaottelua, kun viikonlopun reissupelit ottaa mukaan lukemaan. Ottelutahti tiivistyy huomattavasti helmikuussa, jolloin kalenterissa on 13 pelipäivää.

Kustannustukipäätös oli myönteinen

Jukurit sai Valtiokonttorin myöntämää kustannustukea 60 143 euroa. Kustannustukea myönnettiin koronaviruksen aiheuttaman liikevaihdon pudotuksen vuoksi, kun vertailujaksona käytettiin kesäkuun ja lokakuun välistä aikaa.

Jukurien saama kustannustukisumma on liigaseuroille myönnetyistä summista pienin. Eniten rahaa saivat, HIFK, Pelicans ja Tappara, yli 400 000 euroa kukin.

Suurin mahdollinen tukisumma on puoli miljoonaa euroa. Hakemustaan eivät ole lähettäneet TPS, Kärpät ja Lukko, Ässien hakemus on vielävireillä.

Kustannustuista kertoi MTV.