Palloliiton vastalauselautakunta hylkäsi Gnistanin valituksen – MiPK saa kolme sarjapistettä, ellei Gnistan valita uudestaan

Vastalauselautakunnan päätös pysyy voimassa, mikäli helsinkiläisseura ei tee päätöksestä uutta valitusta 30 päivän sisällä.

Risto Hämäläinen

MiPKin tekemän protestin jälkeen Gnistanin kokoonpanon ulkopuolisen pelaajan tilannetta on vellottu niin kilpailutoimiston kuin vastalauselautakunnan päätöksissä.
MiPKin tekemän protestin jälkeen Gnistanin kokoonpanon ulkopuolisen pelaajan tilannetta on vellottu niin kilpailutoimiston kuin vastalauselautakunnan päätöksissä.

Palloliiton vastalauselautakunta on hylännyt Gnistanin valituksen Palloliiton kilpailutoimiston tekemästä päätöksestä koskien Gnistanin ja MiPK:n välistä ottelua. Helsinkiläiset voittivat ottelun 3— 1-lukemin.

Gnistan syyllistyi 5. toukokuuta Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan kokoonpanon ulkopuolisen pelaajan peluuttamiseen. MiPK teki tilanteesta vastalauseen.

Myöskään erotuomari ei allekirjoittanut ottelun pöytäkirjaa, sillä Gnistanin maalin tehnyttä Zakaria Kibonaa ei lukenut pöytäkirjassa.

Myöhemmin Palloliiton kilpailutoimisto teki päätöksensä, jonka mukaan helsinkiläisseura teki rikkeen peluuttaessaan kokoonpanon ulkopuolista pelaajaa, joka myös vastasi joukkueensa kolmannesta maalista.

Lautakunta oli päätöksessään selkeä

Helsinkiläisseura valitti kilpailutoimiston päätöksestä vastalauselautakunnalle, joka kuitenkin ilmaisi päätöksensä selkeästi. Lautakunnan mukaan ”on riidatonta, että Gnistan on käyttänyt pelaajaa, jota ei ole ennen ottelun alkua merkitty pelaajaluetteloon.”

Gnistan myönsi aiemmin rikkeensä. Seura kuitenkin vetosi huolimattomuuteen ja vaati tilanteesta ainoastaan sakkorangaistusta. Gnistan vetosi myös ottelun erotuomaristoon, joiden olisi heidän mukaansa pitänyt pystyä estämään tapahtunut tilanne.

Vastalauselautakunta kuitenkin totesi päätöksessään, ettei joukkueen vastuuta pelaajan merkitsemisestä pelaajaluetteloon voi siirtää ottelun erotuomaristolle.

Gnistan voi halutessaan valittaa Palloliiton vastalauselautakunnan päätöksestä urheilun oikeusturvalautakunnalle. Valitus on toimitettava 30 päivän kuluessa vastalauselautakunnan ratkaisun tiedoksiannosta, joka annettiin aiemmin tämän viikon tiistaina.

Mikäli päätös pysyy ennallaan, tuomitaan MiPK ottelun voittajaksi 3—0-lukemin. Kolme sarjapistettä nostaisi MiPK:n tällä hetkellä tasapisteisiin kuudentena olevan Jipon, Mypan ja JäPSin kanssa.

Uusimmat uutiset