SavU valmis, Ri-Pan joukkue hakee muotoaan — Kaakon Kolmonen alkaa kuukauden kuluttua

SavUn Timo Vehviläinen luottaa omaan ryhmäänsä.

Ville Niskanen

Viime kaudella FC Peltirumpua vastaan vääntänyt Juhana Hämäläinen pukeutuu ensi kesänäkin SavUn oranssiin paitaan.
Viime kaudella FC Peltirumpua vastaan vääntänyt Juhana Hämäläinen pukeutuu ensi kesänäkin SavUn oranssiin paitaan.

Jalkapallon Kolmosessa pelaavaa Savilahden Urheilijoita valmentava Timo Vehviläinen on hyvin tyytyväi-
nen ryhmäänsä. Kun sarjakauden alkuun on kuukauden päivät, on SavUlla sopimus 21 pelaajan kanssa. Sen lisäksi listalla on vielä muutama pelaaja, joiden Vehviläinen odottaa liittyvän rinkiin.

— Joukkueeseen ei tarvita enää täydennystä. Meillä on Kolmoseen erittäin hyvä ryhmä, joka koostuu viime vuonna SavUssa ja Pallo-Kissoissa pelanneista pelaajista, kertoo Vehviläinen.

Sitten helmikuun alun jatkosopimukset ovat tehneet Simo Härkönen ja Juhana Hämäläinen. Uutena SavUn pelipaidan vetää ylleen Mehdi Mohammadi. Otto Järvisen kanssa jatkosta on sovittu suullisesti ja Joona Koivula ja Jonne Gråsten ovat lupautuneet olevansa käytettävissä jos tarve niin vaatii.

Lisäksi SavUlla on viiden viime kaudella Mikkelin Pallo-Kissoja edustaneen pelaajan, Henrik Rahikaisen, Ville Peltosen, Tuukka Sirviön, Jarmo Oravan ja Mika Jussilan pelioikeudet. SavUn puheenjohtaja Pekka Ripatti ei osaa sanoa, elaavatko se SavUssa. Vehviläisen näkemys on, että he pelaavat tai ainakin osa pelaa.

— Jos he saavat siviiliasiansa kuntoon ja ehtivät kiireiltään, kyllä he varmaan meillä pelaavat, uskoo Vehviläinen.

— Osa heistä on käynyt treeneissäkin.

Mohammadia Vehviläinen kuvailee ”hiomattomaksi timantiksi”. Hänet Vehviläinen pongasi Mikkelin alueen harrastajaliigojen otteluista.

Mohammadilta Vehviläinen odottaa maaleja. Maalintekijöitä SavUsta löytyy muutenkin.

— Emme ole yksin Sami Kontulaisen varassa niin kuin olimme viime kaudella Kissoissa.

— Meillä on Mutka (Mikko), Masudi (Milad) ja ketä kaikkia niitä onkaan. Pystymme tekemään maaleja laajalla. Ja maalithan lasketaan kun on kyse tulosurheilusta, sanoo Vehviläinen.

— Minulla on oma näkemys miten tulee pelata ja olen saanut ajettua sitä läpi. Pelaamme suoraviivaisesti. Emme mene mutkien kautta, vaikka pelaammekin Mutkan kautta.

Ennen 29. huhtikuuta alkavaa sarjakautta ja kotiottelua Kultsu FC:tä vastaan SavU pelaa vielä kolme treeniottelua.

Toisin kuin SavUssa, sen paikalliskilpailija ja sarjanousija Ristiinan Pallon miehistö hakee vielä muotoaan. Minkälaisen joukkueen Ri-Pa saa kasaan riippuu sitä, miten yhteistyö toimii Mikkelin Palloilijoiden kanssa.

— Pikku hiljaa näyttää paremmalta. Meillä on vajaan kahden viikon kuluttua MP:n kanssa palaveri, miten pelaajat pääsevät liikkumaan sarjojen ja joukkueiden välillä. Meillä ja MP:n A-junioreilla voi olla peräkkäisinä päivinä pelejä ja se tuo epävarmuutta tilanteeseen, kertoo Ri-Pan valmentaja Jukka Gråsten.

— Rinki on edelleen pieni. 14–16 pelaajaa on käynyt harjoituksissa, kun MP.n junnut eivät niihin osallistu. Treeneihin tarvitaan leveyttä.

MP:n ohella Ri-Paan on tarjolla täydennystä Kangasniemen Palloilijoista, JiiKosta Juvalta ja sekä lopettaneesta FC-84:stä. KaPasta Ristiinaan olisi tulossa Elmeri Linnera.

— Hän valmentaa KaPaa ja pelaa. Jos hän valitsee meidät, menettää KaPan valmentajansa ja parhaan pelaajansa. Sitä KaPassa nyt mietitään.

FC-84:n luopuminen ei tuonut paljoa uusia pelaajia markkinoille.

— Olemme kiinnostuneet tietyntyyppisistä pelaajista. Pelkkä pelaaminen ei onnistu, täytyy käydä myös harjoituksissa. Ehkä sieltä pari pelaajaa voisi syttyä ajatukselle, arvelee Gråsten.

Sarja-avauksessa Ri-Pa kohtaa IPS:n 28. huhtikuuta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.