Kampparien mitalipeliputki sai jatkoa jatkoajalla – Santeri Laitinen nousi konnasta sankariksi

Laitinen hiljensi Brahenkentän yleisön jatkoajalla ja vei mikkeliläiset välieriin.

Ville Niskanen

Jari Purovirran ja Esko Liukkosen maalintekoyritys kilpistyi HIFK:n puolustusmuuriin.
Jari Purovirran ja Esko Liukkosen maalintekoyritys kilpistyi HIFK:n puolustusmuuriin.

Kampparien Santeri Laitinen nousi konnasta sankariksi Helsingin Brahenkentällä. Varsinaisella peliajalla rankkarin tolppaan lyönyt Laitinen hiljensi helsinkiläisyleisön runnomalla Kampparit välieriin jatkoaikamaalilla numeroin 1–2.

Kampparit eteni Bandyliigan mitalipeleihin yhdettätoista kertaa peräkkäin.

– Tämä ottelusarja oli toisinto viime keväästä. Tiukkaa vääntöä odotetunlaisesti, summasi Kampparien luotsi Antero Levänen ottelun tauottua.

Kampparit pääsi jatkoajalle miesylivoimalla ja otti pelin tapahtumat välittömästi hallintaansa. Pari mikkeliläislaukausta meni vielä ohi maalin, mutta ratkaisua ei tarvinnut odottaa kuin seitsemän minuuttia.

Varsin tuulisissa olosuhteissa pelattua ottelua seurasi reilut kolmisensataa katsojaa, joista ainakin äänenkäytön perusteella merkittävä osa oli Kampparien kannalla.

Niin Etelä-Suomen Kamppari-mielisen yleisön kuin mikkeliläisenkin jääpalloväen katseet kääntyvät seuraavaksi Porvooseen, sillä Akilles raivasi myös tiensä jatkoon lyötyään OLS:n toistamiseen.

Tilanteita ja draaman kaarta

Varsinaisen peliajan parhaan tilaisuuden ratkaista ottelu sai Kampparit. Karo Liimatainen haastoi röyhkeästi helsinkiläispuolustusta ja lopulta isännät joutuivat kaatamaan Liimataisen rankkarin arvoisesti.

Laitisen laukaus kilahti kuitenkin maalin kehikkoon ja peli eteni jatkoajalle.

– Siinä oli tilannetta ja draaman kaarta. Pojat tsemppasivat hyvin jakson loppuun aikalisän jälkeen, Levänen kertasi.

Toiselle jaksolle Kampparit sai taakseen myötätuulen, mutta ainoasta maalista vastasi kotijoukkue. Kulmalyönnin jälkitilanteessa paikalla oli Richard Laibert, jonka onnistui ujuttaa pallo maaliin.

– Pelimme oli ihan hyvää 60–70 minuutille asti, mutta sen jälkeen aloimme kipsautua ja luovuimme helposti pallosta. Sellaisesta tilanteesta tuli kulmalyöntikin, joka johti maaliin, ruoti Levänen.

Ville Niskanen

Jari Purovirta ja Joni Maaranen puolustivat tehokkaasti.
Jari Purovirta ja Joni Maaranen puolustivat tehokkaasti.

Pelimme oli ihan hyvää 60–70 minuutille asti. — Antero Levänen

Huotelin osui kulmasta

Kampparit pelasi avauspuoliajan vastatuuleen ja pystyi pitämään IFK:n vähillä maalipaikoilla. Vähissä olivat myös vieraiden maalipaikat, mutta Kimmo Huotelin onnistui viemään mikkeliläiset taukojohtoon kulmalyönnistä.

– IFK tuli peliin kovalla raivolla, kuten kotipeliin pitää tullakin. Meille tärkeää oli kestää se ja sen myös kestimme. Ensimmäisen jakson loppu oli jo suht ookoo-peliä meiltä, Levänen sanoi.

Olosuhteet olivat raskaat. Kentälle ajettiin tauoilla reiluhkolla otteella vettä ja jään pinnalle jäi selvästi havaittavissa olleita lätäköitä, joihin pallokin pari kertaa pysähtyi.

– Liukkaus haettiin tässä tapauksessa vedellä ja se teki kentästä raskaan, luonnehti Levänen.

JPS pudotti Narukerän

Pudotuspelien ainoasta yllätyksestä – jos sen sellaiseksi voi mainita – vastasi JPS. Porin Narukerä sai valita vastaansa joko keskisuomalaiset tai Kampparit, ja valitsi JPS:n.

Hallitseva mestari ei kuitenkaan ollut lyötävissä, ja kotikentällään Viitaniemessä JPS otti toisen voiton lukemin 4–3 ja passitti porilaiset lomille. WP 35:n pelit päättyivät 0–3-tappioon Lappeenrannan Veiterälle.

Näin pelattiin

Maalit: 39. Kimmo Huotelin (Ilia Sokolov) 0–1 kl, 63. Richard Laibert (Teijo Laitinen) 1–1 kl, 93. Santeri Laitinen (Ville Hämäläinen) 1–2.

Jäähyt: HIFK 3x10 min, Kampparit ei jäähyjä.

Erotuomarit: Petri Kuusela (Aleksi Mäkinen, Samuli Haapalainen).

Yleisöä: 356.