Jeremias Lipsanen ja Topi Huttunen parisprintin nopeimmat

Piirinmestaruushiihtojen puitteet keräsivät kehuja Rantasalmella. Osallistujia oli mukavasti ja voittotaistelut tiukkoja.

Salla Turpeinen

Juvan Urheilijoiden Jeremies Lipsanen ja Topi Huttunen juhlivat parisprintin voittoa Rantasalmella.
Juvan Urheilijoiden Jeremies Lipsanen ja Topi Huttunen juhlivat parisprintin voittoa Rantasalmella.

Hiihdon parisprintin piirinmestaruudet ratkottiin sunnuntaina Rantasalmen Harjupirtin maastossa. Nollakelin lumisade hidasti vauhteja ja pakotti hiihtäjät todelliseen työntekoon.

Miesten pääsarjan piirinmestaruuden voitti Juvan Urheilijoiden ykkösjoukkue Jeremias Lipsanen ja Topi Huttunen. JuvUn kakkosjoukkueen Erno Kantanen ja Teemu Himanen saivat hopeaa 26 sekuntia ykkösparia hitaampana. Pronssille hiihti järjestävän seuran Rantasalmen Urheilijoiden Juuso ja Jani Tilaeus.

Miesten kilpailussa hiihdettiin kuusi kertaa kilometrin osuus. Juvan molemmat joukkueet olivat viiden osuuden jälkeen sekunnin sisällä, mutta viimeisellä osuudella Huttusen vauhti oli sen verran lujaa, ettei Himanen enää pystynyt vastaamaan.

– Oli tiukka kilpailu raskaassa kelissä. Täysillä piti mennä koko ajan. Säilyipähän jännitys loppuun saakka, kun emme aiemmin päässeet seurakavereista irti, voittajapari totesi.

Hyvä harjoitus SM-kisoihin

Piirinmestaruus maistui mukavalta, mutta tärkeämpää juvalaisille oli harjoitusvaikutus kohti kevään SM-kilpailuja.

– Rovaniemellä viime viikkoina hiihdetyt 400 kilometriä painoivat jaloissa, mutta ihan jaksavaa menoa oli silti. Mukava saada omassa piirissä näin tiukkoja kisoja. Nyt vain levon kautta parempaan kuntoon, totesi Lipsanen, jonka matka jatkuu Huttusen kanssa seuraavaksi Pohjois-Norjaan Scandinavia Cupin kilpailuun.

Lipsanen oli erityisen iloinen piirinmestaruushiihtojen puitteista ja tunnelmasta.

Rantasalmella ja Mikkelissä on kyllä eteläisen Suomen parhaat ensilumenladut. — Jeremias Lipsanen

– Tapahtuma oli aivan loistava. Rehellisesti voin sanoa, että Rantasalmella ja Mikkelissä on kyllä eteläisen Suomen parhaat ensilumenladut, Lipsanen kiitteli.

Naisten kisa kovaa sekuntitaistelua

Naisten pääsarjassa käytiin tiukka sekuntitaistelu mitaleista. Kultaan ylsivät Mikkelin Hiihtäjien Noora Tivinen ja Katariina Neuvonen 1,5 sekunnin erolla ennen Savonlinnan Hiihtoseuran Vilma Jylhää ja Tiia Kauppista. Pm-pronssille hiihti Mikkelin kakkosjoukkue Anniina Neuvonen ja Katariina Hämäläinen vain kaksi sekuntia voittajia hitaampana.

16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa piirinmestaruuden voittivat ylivoimaisesti Mikkelin Hiihtäjien Pauliina Kirvesniemi ja Emma Korpikallio.

14-vuotiassa tytöissä Juvan Urheilijoiden ykkösjoukkue Oosa Kantanen-Matilda Salonen sai hopeaa, ja kakkosjoukkue Sara Ehrnrooth-Silja Himanen pronssia.

12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Mikkelin Hiihtäjien Sonja Suutarinen ja Silja Valtola saivat hopeaa.

12-vuotiaiden poikien parisprintissä Mikkelin Hiihtäjien Jaakko Ikonen ja Taavi Sormunen saivat pm-hopeaa, ja Kangasniemen Kalskeen Jesse Ravolainen ja Martto Partti pronssia.

10-vuotiaiden poikien mestaruuden voittivat Juvan Urheilijoiden Akseli ja Iivari Kiljunen. Mikkelin Hiihtäjien Roope Laitinen ja Aatu Kauhanen saivat pm-hopeaa.