Uutisen tausta: MP on vahvoilla kahdella voitolla

Sinisille viikon ottelut ovat elintärkeitä. Kakkosen A-lohkossa lähes kaikki on vielä auki.

Jalkapallon Kakkosen lohko A:n viimeisillä kolmella kierroksella on paljon pelissä niin kärki- kuin putoamistaistelussa.
Lohkon voittoa ja mahdollista toista paikkaa nousukarsintafinaaleihin tavoittelevat vielä FC KTP, PEPO ja Klubi 04. Kolmikon loppuotteluohjelmaa tarkasteltaessa vahvimmilla ovat FC KTP ja kuntopuntarin, kuuden viimeisen ottelun, paras joukkue PEPO.

Sarjaa välillä johtaneen Klubi 04:n suunta on ollut alaspäin ja se jäänee ilman palkintoa. Kotitappio viime kierroksella FC Kiffenille ja sen muita kärkijoukkueita huonompi vierassaldo, vain kaksi voittoa, eivät lupaa jatkopaikkaa helsinkiläisille.

Putoamista vastaan taistelee vielä teoriassa kahdeksan joukkuetta. Vain FC Lahti Akatemian lähtö sarjaporrasta alemmas on varmaa.
Kolme viimeistä otteluaan hävinneen suomalais-venäläisen Legiruksen ja PK Keski-Uusimaan sarjapaikkoja voidaan pitää jo
varmoina.

Kuudentena oleva ja kuntopuntarin toiseksi paras yhdistelmä, kolme viimeistä otteluaan voittanut, Mikkelin Pallo-Kissat varmistaa sarjasopimuksensa yhdellä voitolla. Seuraavan kerran tähän tarjoutuu tilaisuus tulevana lauantaina, jolloin mikkeliläiset matkaavat Järvenpää Palloseuran vieraaksi.

MiPK:n voitto ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu, sillä myös JäPS on hyvässä vireessä. Viidestä viimeisestä ottelustaan se on voittanut kolme ja pelannut kahdesti tasan. Kauden avauksessa joukkueet pelasivat tasan 1–1 Hänskissä.

Mikkelin Palloilijoiden tilannetta helpottaa se, että sillä on yksi peli muita putoamisvaarassa olevia joukkueita vähemmän
pelattuna. Voitto tänään käsittämättömästi hyytyneestä FC Legiruksesta ja viikonloppuna Lahti Akatemiasta takaisivat melko suurella todennäköisyydellä sarjapaikan, sillä seuraavasta vierasottelusta PEPOa vastaan pinnat ovat tiukassa. Näin viimeiseen kotiotteluun PKKU:ta vastaan ei jäisi paineita.

— Kaikki pelithän ovat meille kuuden pisteen otteluja. Siitä tilanne ei ole muuttunut mihinkään. Sanotaan näin, että jos kaksi voittoa tulee, olemme vahvoilla, laskee MP:n päävalmentaja Janne Loukiainen.

— Kuluvalla kaudella MP ei ole pystynyt voittamaan kahta ottelua peräkkäin. Voitto Legirus-pelissä on siinäkin mielessä ehdottoman
tärkeää.

Kakkosessa lohkojen voittajat ja paras toiseksi sijoittunut joukkue pelaavat pareittain kaksiosaiset nousukarsintafinaalit, joiden yhteistuloksilla voittajat nousevat Ykköseen kaudelle 2018. Arvonnassa samassa lohkossa pelanneet joukkueet arvotaan eri arvonta-
koreihin.

Lohko B:tä johtaa SalPa neljän pinnan (42–38) marginaalilla MuSaan ja lohko C:tä AC Kajaani viiden pisteen (44–39) turvin ennen GBK:ta.

Jukka Laitinen

Jukka Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.