Thorvald pysyi vallankahvassa — Ponikuningas hallitsi molempia osamatkoja Kuopiossa

Mikkeliläisten Kiukkaan sisarusten Thorvald uusi kuninkaan tittelin ponikuninkuusraveissa.

Suomen Hippos / Lotta Kosonen

Julia ja Maria Kiukas juhlivat toista kertaa peräkkäin ponikuninkaan titteliä Thorvaldin kanssa.
Julia ja Maria Kiukas juhlivat toista kertaa peräkkäin ponikuninkaan titteliä Thorvaldin kanssa.

Mikkeliläisten Julia ja Maria Kiukkaan työ Thorvaldin kanssa tuotti jälleen hyvän tuloksen Kuopion ponikuninkuusraveissa. Hallitseva ponikuningas piti kiinni kruunustaan voittamalla kuninkuusravien molemmat osamatkat.

Ponia ohjasti kilpailuissa sen omistaja Maria ja isosisko Julia toimii valmentajana. Sunnuntain 2 300 kilometrin osamatkalla Thorvald ravasi uuden tasoitusennätyksensä 2.06,6.

— Onhan se hieno ja nähdä miten ”Torttu” ja Maria on kehittyneet. Tämä on kuin koko perheen voitto, Julia Kiukas kommentoi Hippoksen tiedotteessa.

Thorvald oli ainoa ponikunkkarien päälähtöjen osallistuja, joka voitti molemmat osalähdöt. Lauantain 1 700 metrin matkaa rasitti vieläpä pieni laukka. Thorvald lähti molempiin startteihin reilulta takamatkalta.

— Thorvald tsemppasi hienosti tähän lähtöön ja tämä oli meillä ehkä kauden paras lähtö, Maria Kiukas totesi lauantaina.

—  Tämä on tosi kiltti, kaikkien lempiponi meidän tallista. Thorvald tuli meille yksi- tai kaksivuotiaana ja ollut aina meillä siitä asti. Tämä on urani tärkein poni, iloitsi Maria Kiukas voiton varmistuttua.

A-ponien ponikuningattareksi ravasi Hietarannan Julia.

Julia Kiukkaan menestystä täydensi B-poni Dorindah, joka oli niukasti toinen Ponirutinatar-kilvassa. Julia Kiukas toimii tamman valmentajana ja ohjastajana. Ruhtinattaren tittelin vei vain 0,1 sekunnin erolla Moona Espon valmentama ja ohjastama Amazon.

B-ponien Poniruhtinaaksi kruunattiin Eveliina Hietasen luotsailema Eragon. Pitkän osamatkan lähdön voittoon ajoi kuitenkin kangasniemeläinen Jenni Rautiainen Smedens Andiamolla. Rautiaisen omistaman ponin voittoaika oli 2 280 matkalla 1.42,6.

Ponikunkkareita seurasi Sorsasalon raviradalla yhteensä noin 7 000 katsojaa.

Kommentoidut