Viljami Kaasalainen juoksi vastatuuleen ja jäi kolme sadasosaa ennätyksestään — "Ehkä kauden ja uran kovin juoksu"

Suomen viestijoukkueen mukana Berliinin EM-kisoissa ollut Kaasalainen on käyttänyt viime viikot lepäämiseen.

Sakari Kekki

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viljami Kaasalainen jäi Kalevan kisoissa niukasti mitaleitta.
Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viljami Kaasalainen jäi Kalevan kisoissa niukasti mitaleitta.

Mikkelin Kilpa-Veikkojen Viljami Kaasalainen osoitti olevansa loistavassa kunnossa sunnuntaina Kotkan Tähtikisoissa. Mikkeliläinen juoksi 1,2 metrin vastatuuleen ajan 10,55 jääden vain kolme sadasosaa omasta ennätyksestään.

Kaasalainen juoksi ennätyksensä 10,52 kesäkuun alussa Jyväskylässä.

Jalat tuntuvat kyllä todella hyvältä. — Viljami Kaasalainen

— Juoksin ennätyksen 1,5 metrin myötäiseen, joten on tämä ehdottomasti kovempi juoksu. Ehkä kauden ja uran kovin, Kaasalainen kommentoi.

Kaasalainen jätti toiseksi Kalevan kisoissa SM-hopeaa juosseen Otto Ahlforsin, joka jäi Kaasalaisesta vajaan kymmenyksen.

Uransa parhaimmassa kunnossa oleva Kaasalainen ei yltänyt Kalevan kisoissa parhaimpaansa. Vajaa kuukausi sitten hän jäikin neljänneksi ajalla 10,67. Tuolloin vastaista oli metrin verran.

Lepäämistä ja EM-kisoja

Kalevan kisojen jälkeisen ajan Kaasalainen on käyttänyt lepäämiseen. Kilpailut ovat jääneet vähälle, sillä Kaasalainen oli mukana EM-kisoissa Berliinissä Suomen 100 metrin viestijoukkueen varamiehenä.

— Jalat tuntuvat kyllä todella hyvältä. Muutama kilpailu on vielä kesää jäljellä. Tämä juoksu oli aika lupaava tulevia viikkoja ajatellen.

Kaasalainen jatkaakin kilpailukesäänsä Lappeenrannassa ensi viikon torstaina, jolloin hän juoksee Motonet GP:n finaaleissa. Sen jälkeen mikkeliläinen juoksee todennäköisesti Suomi-Ruotsi -ottelussa elo-syyskuun vaihteessa.

Kaasalainen odottaa pääsevänsä joko 100 tai 200 metrille.

— Odottaisin, että ainakin toiseen pääsisin, sanoo Kaasalainen, joka antoi juoksukunnostaan valitsijoille hyvän näytön Kotkassa.

Kaasalainen on juossut tänä kesänä melkein joka kilpailussa vastatuuleen. Mikäli torstaina hän pääsisi juoksemaan nollatuulessa tai myötäisessä, on hänellä mahdollisuus rikkoa jopa oma ennätyksensä.

— Se vaatii hyvän kunnon ja hyvät kelit. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä melkein joka kilpailussa on ollut vastaista. Toivotaan torstaille hyviä tuulia, Kaasalainen sanoi.