Jenni Keränen nousi voittoon Kyrönpellossa — MH:n Lahdelman hiihto takkusi, mutta ammunta kulki

Ahveniston Ampumahiihtäjien Jenni Keränen kiri takaa-ajossa kolmannelta sijalta voittoon.

Jaakko avikainen

Jenni Keränen tähtäsi puhtaasti ja voitti Mikkelin takaa-ajokisan. Voitto tietää matkalippua EM-kisoihin matkalippua Slovenian Pokljukaan.

Alle 21-vuotiaiden naisten takaa-ajon vei Ahveniston Ampumahiihtäjien Jenni Keränen, joka lähti sunnuntaipäivään kolmantena 28 sekuntia Heidi Nikkisen takana. Keräsen toiminta Kyrönpellossa käydyn kisan ammuntapaikoilla oli vakuuttava.

— Tänään oli varsinkin penkalla aivan loistava suoritus. Kaikilta paikoilta puhdas ammunta, iloitsi Keränen.

Mikkelin kisa toimi samalla myös yhtenä katsastuskisana Sloveniassa pidettäviin nuorten EM-kisoihin tammikuun lopulle. Keränen sai voiton myötä kiinnityksen myös kisapaikkaan. Nuorten MM-kisat puolestaan hiihdetään helmi-maaliskuun vaihteessa Otepäässä.

— Tälle kaudelle pistettiin tavoitteeksi kokeilla, kun alaikäisenä haen. Karsinnat menneet tosi hyvin, että toivotaan, että sieltä kisalippua tulisi, kertoo 18-vuotias Keränen.

— Ainakin ammunnan suhteen loistavalla mielelle, siihen voi nyt luottaa. Tämän jälkeen voi alkaa valmistautumaan seuraaviin katsastuksiin MM-kisoja varten.

Mikkelin Hiihtäjien Saana Lahdelma kiri lauantain viidenneltä sijalta kolmanneksi. Sunnuntain kisassa Lahdelma joutui sakkokierrokselle vain kerran, viimeiseltä ammuntapaikalta. Lahdelma hävisi voittajalle 1.24 minuuttia.

— Ammunta oli tosi hyvää eilisen verrattuna. Hiihto ei ollut parasta mahdollista, olin aika väsynyt eilisestä, kun ei ole kisaillut paljon, kertoo Lahdelma.

— Nämä olivat kauden ensimmäiset kisat Suomessa. Yllättävän hyvää tekemistä siihen nähden, että harjoituskauden loppu oli aika hankala. Ihan tyytyväinen olen.

Lahdelman kisapaikka vielä arvoitus

EM-kisoihin on ollut kolmet katsastuskisat, joihin mukaan pääsee kolmesta neljään tyttöä ja poikaa. Tämän kauden aikaisemmat kansainväliset kisat vaikuttavat myös.

— En osaa sanoa, miten kisapaikan kanssa käy. Totta kai on se tavoitteena. Nuorten MM-kisat ovat kuitenkin kauden päätähtäin, ja jos EM-kisoihin ei pääse, niin tähtäin on suoraan MM-kisoissa.

Mikkelin Hiihtäjien Elsa Heinikaisen sijoitus oli kymmenes.

Alle 21-vuotiaiden poikien voiton vei Tuomas Harjula, vaikka keräsi ammunnasta viisi sakkokierrosta.

— Tähtäin on EM-kisoissa, muut lähtijät ovat olleen ulkomailla antamassa näyttöjä, niin minä tulin nyt tänne antamaan oman näytön. EM-kisojen jälkeen kauden päätavoite on nuorten MM-kisoissa. Nämä kisat valmistavat niitä varten, kertoi Harjula.

Paikallisista hiihtäjistä oman sarjansa voittoon hiihti 50-vuotiaissa kilpaillut Risto Haikonen. MH:n Markku Reponen oli kuudes.

Myös 40-vuotiassa naisissa tuli voitto, kun Tuula Hyytiäinen vei voiton. M65-sarjassa voittaja puolestaan oli Pentti Vahvaselkä. Joona Yläharju oli M17-sarjassa yhdeksäs.

Kangasniemen Kalskeen Milja Halttunen oli N17-sarjan kolmas. 70-vuotiaien sarjassa MH:n Seppo Kammonen oli kolmas ja Kalskeen Seppo Kemppainen neljäs.

Uusimmat uutiset