Pipolätkää pelataan ilmaston puolesta — Mikkelin Save Pond Hockey -turnaukseen odotetaan mukaan yli sataa pelaajaa

Huoli ilmastonmuutoksesta kiirii kiekkopiireissä yhä laajemmalle. Mikkelissä Sace Pond Hockey -tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa.

Risto Hämäläinen

Pipolätkää on aikaisemmin pelattu Kenkäverossa. Tänä vuonna tapahtuma on Urpolan kentällä.
Pipolätkää on aikaisemmin pelattu Kenkäverossa. Tänä vuonna tapahtuma on Urpolan kentällä.

Kolmatta kertaa Mikkelissä järjestettävä Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus ilmastonmuutosta vastaan pelataan tulevana lauantaina Urpolan liikunta-alueella. Mukaan turnaukseen odotetaan yli sataa pelaajaa ja 12 joukkuetta.

— Talvilajit ovat syntyneet ulkona, ja ulkoilmalajeina haluamme ne myös säilyttää. Haaveemme on, että lapset myös tulevaisuudessa saavat yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa jääkiekkoa lähikentillään ja -järvillään, sanoo yksi tapahtuman järjestäjistä Ville Sinisalo.

Huoli ilmastonmuutoksesta kiirii kiekkopiireissä yhä laajemmalle. Viime viikonlopun pipolätkäturnauskauden avaus Helsingissä keräsi jääkiekkolegendat sekä tasavallan presidentin yhteen turnauksen avausottelussa.

Tänä vuonna turnauksia järjestetään Helsingin ja Mikkelin lisäksi myös Tampereella ja Oulussa.

Maksut ilmastonmyytoksen pysäyttämiseen

Tapahtumien tarkoituksena on lisätä huomiota ilmastonmuutoksen ja jääkiekon välisestä kohtalon yhteydestä. Järjestäjien toiveena on saada ilmastonmuutoksen vastainen kamppailu koko kiekkoilevan maailman tietoon.

— Mikkelin Jukurit on suurella ilolla ja ylpeydellä ollut jo alusta alkaen mukana tässä tapahtumassa. Ilmastonmuutoksesta on tullut pahin vastus kaikille jääkiekkoa rakastaville ihmisille. Siksi omalta osaltamme kannamme vahvasti ympäristövastuuta, kertoo Jukurien myynti- ja markkinointituottaja Henna Huuhka.

— Olemme aiempien vuosien lahjoitusten turvin saaneet kehitettyä ilmastoneuvottelut yläkoulussa –materiaalin, joka on nyt lähtenyt Mikkelistä koko maan kattavaksi materiaaliksi. Mahdollisuuksia harrastaa talviurheilulajeja ei saa pilata, kertoo Suomen Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon puheenjohtaja Markku Nironen.

Kaikki turnausten sponsori- ja osallistumismaksut lahjoitetaan työhön ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi SLL:n Etelä-Savon piirin Ilmastolähettiläs-hankkeelle.

Tapahtumasta lisää tietoa verkkosivuilla. Joukkueen voi rekisteröidä mukaan turnaukseen kotisivujen kautta. Avauskiekko putoaa jäähän kello 10 Urpolassa.