Kampparit varmisti Bandyliigan runkosarjan kakkostilan — Kimmo Huotelin palasi kokoonpanoon

Kampparit teki selvää jälkeä toisella jaksolla Haaparannassa.

Nina Susi / Lapin Kansa

LRK Tornio ja Jussi Hyry eivät pysyneet Kampparien Ilja Sokolovin ja Iisakki Kaivolan kyydissä.
LRK Tornio ja Jussi Hyry eivät pysyneet Kampparien Ilja Sokolovin ja Iisakki Kaivolan kyydissä.

Mikkelin Kampparit haki Ruotsin puolelta tärkeät Bandyliigan pisteet, sillä vierasvoitto LRK Torniosta ja Porvoon Akilleksen tappio Lappeenrannassa tiesivät runkosarjan toisen sijan varmistumista jo ennen päätöspäivää.

Samalla varmistui sekin, että kotijoukkue Länsi-Rajan Konkarien kausi on ohi tänään.

— Torniolla oli kausi katkolla ja he tulivat kovaa. Ensimmäinen jakso ei alkanut meiltä ihan parhaalla tavalla, mutta hoidimme sen kuitenkin, Kampparien päävalmentaja Antero Levänen kertasi.

Kalle Lempisen ja Eetu Karhusen osumilla Kampparit pääsi tauolle johtoasemassa.

Toisen jakson kotijoukkue aloitti väkevästi, kun maajoukkueestakin tuttu Antti Ekman kavensi. LRK taisteli mukana aina Santeri Laitisen 2—5-maaliin saakka.

— LRK pystyi aiheuttamaan hämmennystä ja horjuttamaan meitä hetken. Alakerta ja Juuso Tervonen maalissa hoitivat kuitenkin hommat silloin kun piti, Levänen sanoi.

— Oli tärkeää myös, että saimme kolmannen ja neljännen maalin nopeasti kavennuksen jälkeen. Se helpotti painetta, jatkoi Levänen.

Kuudes maali katkaisi kirin

Kun Eetu Karhunen viimeisteli lukemat 2—6:een, oli ottelu Gränsvallenilla selvä.

— Viidenteen ja kuudenteen maaliin kaverin selkäranka sitten nitkahti, Levänen totesi.

Kampparit sai kokoonpanoon takaisin pitkään toipilaana olleen Kimmo Huotelinin. Kokenut pelimies sai tililleen heti kaksi syöttöpistettä.

— Vaikea sanoa, kuinka Kimmon paluu vaikutti peliimme vielä. Nämä pelit ovat hänelle tärkeitä, sillä joka minuutin myötä peli asettuu paremmin uomiinsa, Levänen sanoi.

Pudotuspelejä ajatellen Huotelinin paluu on Kamppareille ilouutinen. Lisäksi Kampparien hyökkäyspäässä tehot ovat jakautuneet hyvin, sillä Haaparannassakin maalinteossa onnistui neljä miestä.

— Olemme saaneet hyökkäykseen mukavasti leveyttä, tuumi Levänen.

Kärkiviisikko selvillä

Bandyliigan runkosarjan viiden ensimmäisen joukkueen järjestys on selvä. Veiterä varmisti runkosarjan voiton ja Kampparit siis kakkossijan.

— Tuloksellisesti tilanteeseen voi olla tietysti tyytyväinen. Joukkueessa oli muutoksia ja olemme pystyneet pelaamaan pitkät pätkät uskottavaa jääpalloa, Levänen kertoi.

— Ihan kaukana ei ollut sekään, että olisimme pystyneet taistelemaan ihan kärkipaikastakin, mutta paransimme runkosarjasijoitusta yhdellä viime kauteen nähden, tuumi Levänen.

Tasapeli riitti nostamaan Jyväskylän JPS:n ohi Akilleksen, joka on viimeinen kotiedun puolivälieriin saava joukkue. Helsingin IFK on viides.

WP 35 nousi Porin Narukerän voitettuaan kuudenneksi, mutta Narukerä voi vielä nousta varkautelaisten ohi yllättämällä Veiterän.

LRK:n vieraana päätöskierroksella pelaava Botnia on kiinni viimeisessä playoff-paikassa, jota kärkkyy vielä Kamppareita sunnuntaina isännöivä Oulun Luistinseura.

Näin pelattiin

Maalit: 24. Kalle Lempinen (Juuso Tervonen) 0—1, 38. Eetu Karhunen (Lempinen) 0—2, 48. Antti Ekman 1—2, 51. Santeri Laitinen 1—3rl, 54. Lempinen 1—4, 68. Harri Hiukka 2—4rl, 74. Laitinen (Kimmo Huotelin) 2—5, 76. Karhunen 2—6, 79. Iisakki Kaivola (Joni Maaranen) 2—7, 89. Laitinen 2—8, 90. Kaivola (Huotelin) 2—9.
Jäähyt yhteensä: ei jäähyjä.
Erotuomarit: Tomi Pöyry, Jussi Harjuoja.
Yleisöä: 112.

Kommentoidut