Risto Dufva loppukaudeksi JYPin päävalmentajaksi

Mikkeliläinen Dufva valmensi Jukureita seuran kahden ensimmäisen Liiga-kauden ajan viime kauden loppuun saakka.

Vesa Vuorela

Risto Dufva valmensi Jukureita seuran kahden ensimmäisen Liiga-kauden ajan viime kauden loppuun saakka.
Risto Dufva valmensi Jukureita seuran kahden ensimmäisen Liiga-kauden ajan viime kauden loppuun saakka.

Mikkeliläinen Risto Dufva siirtyy JYPin päävalmentajaksi. JYP kertoi tiedotteessa vaihtavansa valmentajaa.

Lauri Merikivi, 35, on vapautettu päävalmentajan tehtävistä maanantaina, ja tilalle astuu Dufva, 55.

Dufvan sopimus kestää kauden loppuun asti. Merikiven ja JYPin sopimus on kolmivuotinen, mutta sopimuksen rakenne mahdollisti sopimuksen purun tässä vaiheessa kohtuullisin ehdoin molemmin puolin.

— Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, sanoo Dufva tiedotteessa.

JYP on tällä hetkellä sarjassa sijalla 12. Pisteitä on koossa 50 ja ero viimeiseen pudotuspelipaikkaan on 8 pistettä. JYPillä on runkosarjassa jäljellä 21 ottelua, joista yksitoista kotihallissaan.

Dufva on aiemmin valmentanut JYPiä vuosina 2007— 2012. Hän johdatti JYPin sen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen 2009.

Dufva on lisäksi voittanut päävalmentajana neljä kertaa Mestiksen mestaruuden. Liigassa hän on valmentanut JYPin lisäksi, Tapparaa, Lukkoa ja Jukureita.

— Teemme kaikkemme seuran menestyksen eteen tälläkin kaudella, ja nyt se ikävä kyllä merkitsi päävalmentajan vaihtamista. Tarvitsemme nyt joukkueeseen riittävän ison muutoksen playoffs-paikan saavuttamiseksi. Päätöstä helpotti se, että tiedämme Risto Dufvan osaamisen muutosjohtajana, JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen kertoo tiedotteessa.

Kommentoidut