Kampparit taipui pronssipeliin

JPS mursi kotitaian ja nappasi finaalipaikan.

Vesa Vuorela

Eetu Karhunen vei Kampparit 2-1 johtoon Mikko Rytkösen estelyistä huolimatta.
Eetu Karhunen vei Kampparit 2-1 johtoon Mikko Rytkösen estelyistä huolimatta.

Kotitaika oli vahva Kamppareiden ja JPS:n välisessä välieräsarjassa aina sunnuntain ratkaisevaan viidenteen otteluun saakka. Molemmat olivat voittaneet sarjassa aiemmat kotiottelunsa.

Sunnuntaina JPS lopulta mursi tämän taian ja nappasi finaalipaikan 5–3 -voitolla. Se otti samalla revanssin Kamppareista, sillä viime keväänä mikkeliläisjoukkue lähetti heidät pronssiotteluun 3–0 -otteluvoitoin.

JPS oli lopussa ahneempi ja vei tänään ansaitusti voiton. — Antero Levänen

Pronssiottelussa Kampparit saa ensi perjantaina vastaansa Porvoon Akilleksen, joka hävisi välieräsarjan Veiterälle 3–0 -otteluvoitoin.

— Juuri ennen tätä peliä mietittiin, että mikä siinä kotitaiassa on. Mielestäni me vietiin Jyväskylässä mennen tullen pelejä ja sitten kun tultiin tänne, niin Kampparit vei. Tänään oli tietysti sitten tärkeä peli, niin löytyi sitä asennetta ja mentiin kamppailuihin niin kuin pitääkin mennä, totesi JPS:n valmentaja Janne Sairanen.

— En nähnyt vieraspelejä mitenkään mörkönä, sillä viime kaudella voitettiin kahdesti Viitaniemessä ja Bandyliigan huikein nousu Kamppareiden toimesta on tehty siellä. Ehkä sitten vähän tyydyttiin siihen, että onhan meillä kotietu. Viitaniemen pelit olivat meiltä enemmän tai vähemmän läpilaskuja, summasi Kamppareiden päävalmentaja Antero Levänen.

Kampparit alotti hyvin

Kampparit sai otteluun hyvän alun, kun Kimmo Huotelin laukoi mikkeliläiset 1–0 -johtoon 4. minuutilla.

JPS otti hienokseltaan pelin hallinnan Kamppareiden kahden rangaistuksen myötä. Mikkeliläisjoukkue puolusti kuitenkin tiukasti ja onnistui pitämään vierailijan todelliset tekopaikat melko vähissä. Aivan jakson lopussa hallinta toi kuitenkin tulosta, kun Saku Hämäläinen laukoi 43. minuutilla 1–1 -tasoituksen.

Ottelun toinen jakso oli monilta osin toisinto kolmannesta kohtaamisesta, jossa johtajan viitta vaihtoi omistajaa useampaan otteeseen. Kampparit karkasi jakson alussa nopeasti 3–1 -johtoon Eetu Karhusen ja Santeri Laitisen osumilla, mutta JPS kampesi itsensä tasoihin Tatu Ässämäen ja Mikko Rytkösen maaleilla.

JPS sai hengen päälle

Tasoihin nousu sytytti sitkeästi taistelleeseen jyväskyläläisryhmään hengen päälle ja Kampparit ei kyennyt enää vastaamaan siihen. Rytkönen vei 75. minuutin kohdalla illan toisella osumallaan JPS:n johtoon ja minuuttia myöhemmin Hämäläinen viimeisteli 5–3 -loppulukemat.

— Aloitettiin molemmat jaksot hyvin, mutta ei pysytty omassa ajatuksessa loppuun saakka. Siinä näkyy vähän se, että tämä on uusi joukkue ja uudet vastuunkantajat ovat pelin keskiössä. Sellainen kyky aistia pelin virtauksia, niin siihen me ei pystytty vastaamaan mitä pidemmälle jaksot meni, Levänen totesi.

— Nämä ovat niin ympäripyöreitä pelejä. JPS oli lopussa ahneempi ja vei tänään ansaitusti voiton.

Näin pelattiin

Maalit: 4. Kimmo Huotelin (Kalle Lempinen) 1–0, 43. Saku Hämäläinen (Mikko Rytkönen) 1–1, 48. Eetu Karhunen (Juuso Tervonen) 2–1, 51. Santeri Laitinen (Ilia Sokolov) 3–1 kl, 64. Rytkönen 3–2 rl, 70. Tatu Ässämäki (Tuomas Rintala) 3–3, 75. Rytkönen (Ilari Nikula) 3–4 kl, 76. Riku Hämäläinen (Tatu Ässämäki) 3–5.

Jäähyt: Kampparit 3x10=30 min, JPS 1x10=10 min.

Erotuomarit: Antti Malska (Harri Pietiläinen, Sami Kaipia).

Yleisöä: 1 011.