Jääkiekkoliitto sai kuuntelevan puheenjohtajan - Harri Nummela vieraili Tanhuvaarassa

Harri Nummelan mukaan suomalaisen jääkiekon sielu ja sydän ovat edelleen seuratyössä.

Soila Puurtinen

Jääkiekkoliitto sai kuuntelevan puheenjohtajan - Harri Nummela vieraili Tanhuvaarassa

Liiku, kuuntele, puhu. Tämä kolmiyhteys on Harri Nummelan ohjenuora hänen hoitaessaan Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan tehtävää.
— Minusta on hedelmällistä kuunnella niitä ihmisiä, jotka vastaavat seuratyön arjen pyörittämisestä eri puolilla Suomea. Kuunnella heitä ja kirjata muistiin ideoita ja ajatuksia. Suomalaisen jääkiekon sielu ja sydän ovat edelleen seuratyössä, kahdeksan kuukautta luottamustoimessaan ollut ja paljon Suomea kiertänyt Nummela sanoi lauantaiaamuna Tanhuvaarassa.

Nummela toi liiton tervehdyksen urheiluopistolla pidettyyn Kymi-Saimaan ja Savo-Karjalan alueiden yhteiseen kauden avausstarttiin. Puheenjohtajan muistilehtiöön kirjautui Savonlinnassakin hyviä ideoita eteenpäin vietäväksi.

Nummela nosti alustuksessaan esiin kaksi teemaa liiton kaksi vuotta sitten laatimasta strategiasta.
— Ensimmäiseksi haluamme, että yhdenkään lapsen ja nuoren ei tarvitse jättää aloittamatta jääkiekon harrastamista lajin kalleuden vuoksi.

Kiekkoliitto sai keväällä ilouutisen, kun Energiayhtiö St1:n pääomistaja ja johtaja Mika Anttonen lupasi lahjoittaa vuosittain miljoona euroa vähävaraisten perheiden lasten kiekkoharrastuksen tukemiseen. Apua tarvitsevat perheet voivat anoa tukea perustetusta rahastosta. Nummela kehuu myös seuroja.
— Yksi erinomainen arjen esimerkki on varusteiden kierrättäminen, jota varmaan jokainen seura Suomessa tekee. Varusteiden pitää olla hyvät, mutta välttämättä niiden ei tarvitse olla uusia.

Toinen Nummelan esiin nostama teema oli se, että jääkiekkoa pitäisi voida harrastaa nykyistä monipuolisemmin.
— Tarjolla pitää olla matalamman kynnyksen vaihtoehtoja niille, jotka eivät tähtää kiekkohuipulle, mutta haluavat pysyä lajin parissa pelaten ja harrastaen. Uusia avauksia on tässä asiassa luvassa.

Nummelan mukaan moni asia on kuitenkin kohdallaan suomalaisessa jääkiekossa.
— Harrastajien määrä on iso, menestystä on tullut, pelaajatuotanto toimii, lajin yhteiskunnallinen arvostus on kohdallaan ja jääkiekko kiinnostaa. Koskaan ei pidä tietenkään tuudittautua, muistuttaa puheenjohtaja.

Jääkiekkoliiton puheenjohtajuus on luottamustoimi ja Nummelan päätyö on Osuuspankissa, missä hän toimii digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen johtajana. Hän on myös OP:n johtokunnan jäsen.
Itä-Suomen visiitillään Nummela yhdistikin kaksi asiaa: perjantaina hän puhui osuuspankkiväelle Rantasalmen Järvisydämessä ja lauantaina oli jääkiekon vuoro Tanhuvaarassa.
— Ajankäytön suunnitteluahan leipätyön ja luottamustoimen hoitaminen kunnialla vaatii. Kentältä on tullut positiivista palautetta, että olen pystynyt molemmat hyvin yhdistämään.

Espoossa asuvan Nummelan arkea helpottaa sekin, että päivittäinen työmatka kulkee Jääkiekkoliiton toimiston ohi. Nummela peri puheenjohtajuuden Kalervo Kummolalta, joka rautaisella otteellaan hallitsi suomalaista jääkiekkoa vuosikausia ja on edelleen Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja.
— Meillä on hänen kanssaan erinomainen keskusteluyhteys ja hän on antanut minulle täyden työrauhan, Nummela kiittelee.

Entä nähdäänkö jossain vaiheessa otsikoita, joissa Nummela jyrähtää?
— Kun Kummolan tunnen nyt paremmin, niin voin sanoa, että ne jyrähdykset syntyivät enemmän toimittajien kynistä kuin Kummolan sanomina, Nummela naurahtaa ja sanoo, että hän tuskin tulee jyrähtämään.

Lasse Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet