MP niukasti Mikkelin herraksi — Lucas dos Santos ratkaisi pilkulta

Rafaelin jäähyväispeli sai ansaitun huomion.

Jaakko Avikainen

Mikkelin Pallo-Kissojen Rafael ei päässyt maalintekoon uransa viimeisessä ottelussa. MP:n Janne Kuhmonen pysäytti brassikonkarin etenemisen.
Mikkelin Pallo-Kissojen Rafael ei päässyt maalintekoon uransa viimeisessä ottelussa. MP:n Janne Kuhmonen pysäytti brassikonkarin etenemisen.

Kakkosen runkosarjan viimeinen peli Mikkelin Pallo-Kissojen ja Mikkelin Palloilijoiden välillä ei tarjonnut suurta draamaa. Kumpikin joukkue pelasi ilman suuria panoksia, kun MP oli varmistanut nousun Ykköseen ja MiPK sarjapaikkansa.

Ottelu ratkesi pelin 59. minuutilla, kun Lucas Dos Santos sijoitti rangaistuspotkun Pallo-Kissojen maalivahdin Jonne Urosen torjunnan jälkeen voimalla onnistuneesti verkon sisään. Tilannetta edelsi Aatu Mannisen röyhkeä nousu, jossa Uronen joutui kaatamaan Mannisen rankkarin arvoisesti

Tyytyväinen pitää olla voittoon, vaikka se ei tullut hyvällä pelillä. — Janne Wilkman

— Rangaistuspotku oli oikea tuomio, totesi MiPK:n päävalmentaja Janne Moilanen.

— Pelattiin ihan laadukas peli. Tuntui, että MP:llä oli enemmän panosta pelissä kuin meillä, mutta hyvin selvittiin. Harmi, että lopussa Ville Kirvesojan vapaapotku osui tolppaan, mutta tässä pelissä meillä ei tosiaan ollut panosta, kun sarjapaikka oli varmistunut.

Pallo-Kissojen Rafael pelasi uransa viimeisen pelinsä.

— Totta kai pelaajat halusivat pelata Rafaelille hyvän pelin ja siinä kyllä onnistuttiin, myönsi Moilanen.

Tulos kelpasi Wilkmanille, peliesitys ei

MP:n päävalmentaja Janne Wilkman ei ollut tyytyväisen peliesitykseen, vaikka voitto tuli.

— Peli oli aika haastava, eikä missään nimessä esitetty sellaista futista, mitä olisi pitänyt, mutta kolme pistettä tuli ja se riitti tänään, totesi Wilkman pelin jälkeen.

— Tyytyväinen pitää olla voittoon, vaikka se ei tullut hyvällä pelillä.

Ottelun päähuomio keskittyi Rafaeliin. Ottelu keskeytyi pelin 75 minuutilla useaksi minuutiksi, kun Rafael hyvästeli pelaajat ja tuomarit ennen vaihtoon menoa.

Mikkeliläiset katsojat osoittivat kunnioitusta pelaajalle seisaaltaan taputtaen.

— Pelit on pelattu ja nyt on aika siirtyä kentän reunalle valmennustöihin, totesi Rafael kiitospuheessaan.

Näin pelattiin

Maalit: 59. Lucas Dos Santos 0—1rp.

Kokoonpanot: MiPK: Jonne Uronen; Tama Sutthirak, Keto Tonami, Miika Ekmark, Jonne Porkka; Ville Kirvesoja, Aleksis Lehtonen (81. Toni Neuvonen), Antti Voutilainen (73. Sasu Löytty), Antti-Pekka Kesonen; Nelson Appiah, Rafael Vieira (75. Santeri Suutari).

MP: Sammy Ndjock; Matti Kohonen, Vincent Bikana, Reetu Räsänen, Jiri Haikonen; Lucas De Santos (86. Niila Forsell), Antti-Ville Räisänen (45. Aatu Manninen), Filipe De Mello, Janne Kuhmonen; Denis (68. Miika Oinonen), Joonas Nissinen.

Erotuomarit: Niko Hänninen (Iisak Inkilä, Konsta Hartikainen).

Yleisöä: 1285.