Kuplahallin välikangas irtosi sunnuntain vastaisena yönä — Hallia korjataan tiistaihin saakka

Avattu hätäpoistumistie johti hallin paineen laskemiseen.

Jaakko Avikainen

Kuplahalliin pääsee seuraavan kerran tiistai-iltapäivällä.

Mikkelin Kalevankankaan kuplahalli jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti sunnuntaina. Epäonnisen tapahtumaketjun vuoksi hallin välikangas irtosi ja se on kiinnitettävä takaisin paikalleen, jotta hallia voi jälleen turvallisesti käyttää.

Tapahtumasarja sai alkunsa lauantaina, kun syystä tai toisesta hallin hätäpoistumistie avattiin, eikä sitä heti saatu suljettua. Suljettu hätäpoistumiestie oli auennut myöhemmin uudelleen tuulen vaikutuksesta, mistä johtuen hallin paine laski ja se pääsi heilumaan.

— Sunnuntain vastaisena yönä oli kovia tuulenpuuskia. Ne heiluttivat hallia ja sen vuoksi kangas on irronnut, liikuntapaikkojen vastaava hoitaja Veksa Orava kertoi.

Kuplahallin oveen kiinnitetyn lapun mukaan halli on suljettu tiistaihin kello 15:een saakka.

Mikkelin kuplahalli on alunperin rakennettu vuonna 1982, mutta nykyinen kupla on Oravan mukaan yhdeksän vuotta vanha. Nykyisen hallin korvaajaksi suunnitellun jalkapallohallin rakennusta ehdotettiin lykättäväksi vuoteen 2020 Mikkelin kaupungin budjettiesityksessä.

Kuplahallin pintamateriaali on hyvä, mutta hallista puuttuvat kunnolliset sosiaalitilat ja se on lisäksi alimittainen aikuisten jalkapallo-otteluita varten.

Luetuimmat