Kolme palaajaa eivät kurssia pelastaneet — Pelicans karkasi Jukureilta toisessa erässä

Jukurit kompastui torstaina Lahdessa ensi kertaa Ville Niemisen valmentamaan Pelicansiin.

Juha Peurala

Jukurien maalivahti Juhana Ahon ilta oli kiireinen. Pelicansin Henrik Nilssonin siniviivalaukaus kilpistyi Ahon torjuntaan ottelun avauserässä.
Jukurien maalivahti Juhana Ahon ilta oli kiireinen. Pelicansin Henrik Nilssonin siniviivalaukaus kilpistyi Ahon torjuntaan ottelun avauserässä.

Toisena päivänä peräkkäin jääkiekkoliigan pisteistä taistellut Jukurit sai Lahdessa riveihinsä kolme tervehtynyttä pelaajaa, mutta ote voitosta lipsui jo toisessa erässä.

Viidennen täyden pistepottinsa kuudessa viime pelissään ottanut Pelicans myllytti mikkeliläisistä voiton maalein 4—2 (0—0, 4—1, 0—1). Voitto lahtelaisista olisi ollut Jukureille viides peräkkäinen.

Toisessa erässä työmoraalimme ei ollut ihan tapissa. — Mikko Kokkonen

— Jukureitten kanssa meillä on ollut vaikeuksia, mutta nyt löysimme viisauden ja nöyryyden, kuvaili illan helpottuneimpiin kuulunut Jukurien viime kauden apuvalmentaja, nykyinen Pelicans-luotsi Ville Nieminen.

— Toisessa erässä työmoraalimme ei ollut ihan tapissa. Pari tyhmää virhettä ja epäonnista pomppua käänsivät ottelun Pelicansille, kuvaili 18 peliminuuttiaan Jukurien puolustuksessa takaiskutta hoidellut Mikko Kokkonen, 17.

Jukurien riveihin palasivat marraskuussa vain kerran ja joulukuussa kahdesti liigakaukaloissa esiintynyt maalivahti Juhana Aho, kuumeesta toipunut puolustaja Antti Jaatinen ja laitahyökkääjä Ville Leskinen.

Keskiviikkoisen Tappara-kotipelin jälkeen rivistöstä oli pudonnut sentteri Markku Flinck, jota Jukurit ei ollut ilmoittanut ainakaan loukkaantuneeksi.

Pelicans iski nopeasti

Janne Tavin avauserän tolpan kilautuksen jälkeen Leskinen oli juuri laukonut kiekon myös tolppaan tömäyttäen, kun Pelicans iski vastahyökkäyksestä.

Maalittoman avauserän jälkeen Pelicansin laukoivat karkumatkalle Artturi Toivola (1+1) ja Hannes Björninen. Kun vielä Antti Tyrväinen (1+1) survoi jo 32. minuutilla isännille kolmannen maalin, ei edes Jukurien aikalisä enää saanut kurssia kääntymään.

— Olimme pärjänneet alkukaudesta lahtelaisia vastaan hyvin, mutta nyt Pelicans teki enemmän töitä. Emme päässeet toisessa erässä Pelicansin paineen alta pois, sanaili silmin nähden närkästynyt Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Jukurien kavennusmaalin toisessa erässä sai nimiinsä Julius Vähätalo, jonka kautta Mika Partasen laukaus kimposi Jussi Olkinuoran vartioimaan lahtelaismaaliin. Maali oli kakkosketjun sentteri Vähätalolle kauden kymmenes, joten hän ehti toisena Jukurien pelaajana Miika Roineen vetämään kaksinumeroisen maalimäärän miesten kerhoon.

Päätöserän kavennuksen teki Pelicans-vahti Olkinuoralta syötön maalin takaa liki suoraan lapaansa saanut Teemu Henritius.

Jukurien puolustajista kolmanneksi parhaan pistesaldon (1+11) koonnut Kokkonen ei menettänyt yöuniaan 20-vuotiaiden MM-kisaryhmästä pudottuaan. Eli hän ei ole katsonut tv-pelejä öisin. Vai olitko hereillä torstaina kello 04.12, kun välieräpaikka ratkesi Kanadan voittamalla?

— En ollut. Herättyäni tarkistin teksti-tv:stä. En ole paljoa seurannut, miten siellä MM-kisoissa on käynyt.

— Olen keskittynyt omaan arkeen Mikkelissä. Alkukauteni liigassa on ollut positiivinen. Kehitystä on tapahtunut jokaisella osa-alueella, mutta tehokkuutta kaipaan vielä lisää, kuvaili ikänsä puolesta vielä kahdesti alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin kelpaava Kokkonen.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Näin pelattiin

1. erä: ei maaleja.
Jäähyt: ei jäähyjä.

2. erä: 22.14 Artturi Toivola (Antti Tyrväinen) 1—0, 30.04 Hannes Björninen (Jesse Saarinen, Hynek Zohorna) 2—0, 31.45 Tyrväinen (Miihkali Teppo) 3—0, 33.12 Julius Vähätalo (Mika Partanen, Miika Roine) 3—1, 33.43 Jesse Mankinen (Oliwer Kaski, Miska Siikonen) 4—1.
Jäähyt: ei jäähyjä.

3. erä: 53.44 Teemu Henritius 4—2.
Jäähyt: 42.00 Taavi Vartiainen P 2 min, 47.11 Samuli Piipponen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Pelicans 1x2 min=2 min, Jukurit 1x2 min=2 min.
Maalivahtien torjunnat: Juho Olkinuora Pelicans 7+4+8=19, Juhana Aho Jukurit 12+8+11=31 (pois 59.13—59.36 ja 59.46—60.00).
Erotuomarit: Timo Favorin, Jari-Pekka Pajula (Jani Pesonen, Teemu Riikonen)
Yleisöä: 3 483.