Taistelu toi pisteen Jukureille — Mikkeliläiset pystyivät katkaisemaan nollapelin putken

Mikkeliläiset saivat pelata ottelussa kuusi kertaa ylivoimaa ja yhden rangaistuslaukauksen, mutta eivät onnistuneet hyödyntämään erikoistilanteitaan.

Taru Hokkanen

Teemu Henritius teki maskia Joona Voutilaisen maalilla, kun Aleksi Salonen laukoi Jukurien tasoituksen.
Teemu Henritius teki maskia Joona Voutilaisen maalilla, kun Aleksi Salonen laukoi Jukurien tasoituksen.

Mikkelin Jukurit ei suostunut seitsemänteen peräkkäiseen tappioon jääkiekon SM-liigassa.

Jukurit kohtasi häntäpään kamppailussa jyväskyläläisen Jypin, joka voitti ottelun jatkoajalla 1–2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–1) –lukemin.

Uskon, että pelit tulevat kääntymään myös meille. — Pekka Kangasalusta

Ottelun ratkaisu nähtiin, kun jatkoaikaa oli pelattu vain 12 sekuntia. Tuolloin Juuso Vainio teki voittomaaliin.

— Tappio harmittaa, mutta pelattiin hyvä peli ja joukkue jätti jäälle kaikkensa. Oli voinut kääntyä myös meille, totesi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta ottelun jälkeen.

— Monivaiheinen, hyvä jääkiekko-ottelu nähtiin.

Kangasalusta uskoi, että tiistaina nähty taistelu antoi virtaa eteenpäin ja uskoi, että mikkeliläisten tappioputki tulee kääntymään.

Jukurit kesti alivoiman

Jukureilta jatkoajalle pääsy ja yhden pisteen saavuttaminen oli taistelun takana. Jyväskyläläisille tarjottiin kolmannen erään loppuun ylivoiman kahden pelaajan voimin, mutta mikkeliläisten taistelutahto oli tiistaina kohdillaan.

— Joukkue osoitti siinä luonnetta. Ollaan harjoiteltu paljon hyviä asioita ja tänään päästiin myös pelissä lähelle sitä. Uskon, että pelit tulevat kääntymään myös meille, pohti Kangasalusta.

Mikkeliläiset saivat pelata ottelussa kuusi kertaa ylivoimaa ja yhden rangaistuslaukauksen, mutta eivät onnistuneet hyödyntämään erikoistilanteitaan. Toisaalta Jukurit piti myös Jypin ilman maalia ylivoimatilanteissa.

Tasaisena alkanut ottelu kääntyi Jypille, kun Markus Jokisen veto livahti Sami Rajaniemen varusteista maaliin. Rajaniemi näytti jo torjuneen vedon, mutta lopulta kiekko tipahti maaliviivan yli.

Jukurit sai oman maalinsa toisessa erässä hieman samanlaisesta tilanteesta. Aleksi Salosen siniviiva veto lirahti Joona Voutilaisen längistä maalin puolelle toisessa erässä.

Jukurit pystyi hyvään liikkeeseen, mutta puolustuspäässä jyväskyläläiset livahtivat jatkuvasti paremmille maalintekopaikoille. Maalivahti Rajaniemi oli kuitenkin hereillä lähivedoissa. Jukurit ampui puolestaan omat vetonsa ohi maalin.

Videotakin tarvittiin

Kolmannessa erässä videotarkastuksia tarvittiin jälleen kerran, kun Jypin David Tomasek laukoi pienestä kulmasta ja Rajaniemi valahti lähes kokonaan maalin sisälle vetoa torjuessaan. Kiekon ei kuitenkaan tarkastelun jälkeen todettu käyneen maalissa.

Jukureille tarjottiin mainiota mahdollisuutta johtoon, kun Oscar Eklund kaatoi läpiajoon karanneen Ville Leskisen. Jypin maalivahti Voutilainen venytti kuitenkin jalkansa Vadim Pereskokovin yrityksen eteen.

Uudet miehet edukseen

Jukurien riveissä nähtiin tiistaina myös Ketterästä lainalle lyhyellä varoitusajalla saapunut Marlo Koponen sekä A-junioreista otteluun nostettu Heikki Huttunen. Kangasalusta oli erittäin tyytyväinen molempien otteisiin.

— Koponen pelasi varmasti ja Huttunen oli ennakkoluuloton ja rohkea, summasi Kangasalusta kaksikon otteita.

Jukurit on sarjassa toiseksi viimeisenä. Sarjajumbo Ässät kärkkyy voittonsa myötä kahden pisteen päässä.

Jyp puolestaan nousi kolmen pisteen karkumatkalle. Pudotuspeliviivaan on tällä hetkellä kuusi pistettä.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Näin pelattiin

1. erä: 5.41 Markus Jokinen (Jerry Turkulainen) 0—1.

Jäähyt: 19.27 Mikko Kuukka JYP 2 min.

2. erä: 21.26 Aleksi Salonen (Vadim Pereskokov-Teemu Henritius) 1—1 yv.

Jäähyt: 23.47 Marlo Koponen Jukurit 2 min, 25.09 Jerry Turkulainen JYP 2 min, 27.21 Turo Asplund Jukurit 2 min, 35.28 Markus Jokinen JYP 2 min, 39.42 Samuli Piipponen Jukurit 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 43.24 Jani Tuppurainen JYP 2 min, 45.43 Oscar Eklund JYP 0 min, 48.19 Juuso Vainio JYP 2 min, 54.46 Turo Asplund Jukurit 2 min, 55.29 Samuli Piipponen Jukurit 2 min.

Jatkoaika: 60.12 Juuso Vainio (Jerry Turkulainen-Eric Perrin) 1—2.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 5x2 min=10 min, JYP 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 8+8+7+0=23 Joona Voutilainen JYP 9+8+6+0=23.

Yleisöä: 2 398.