Vitali Abramoville jälleen kahden maalin ilta – Jukurit heitti voittolöylyt lauantaisaunassa

Jukurit jätti Helsingin IFK:n aseettomaksi Kalevankankaalla.

Vesa Vuorela

Siellä on! Edelleen harmittavan harvalukuinen kotiyleisö juhli antaumuksella, kun Jukurit kylvetti Helsingin IFK:n.
Siellä on! Edelleen harmittavan harvalukuinen kotiyleisö juhli antaumuksella, kun Jukurit kylvetti Helsingin IFK:n.

Voiton makuun päässyt Jukurit jatkoi lauantaina siitä, mihin se torstaina Ässiä vastaan jäi. Voiton johtotähtenä toimi torstain tavoin Vitali Abramov, joka on kahdessa illassa pelannut itsensä mikkeliläisyleisön sydämiin.

Abramov löi kahdella maalillaan alkutahdit Jukurien 4–1-voitolle. Kolmaskin osuma oli lähellä, mutta venäläistaiturin laukaus kimposi ulos tolpasta.

Jukureilla oli ottelussa omat vaikeat hetkensä, mutta vierasjoukkue ei päässyt yhtä pomppumaalia lähemmäs. Otto Koivula onnistui rikkomaan Sami Rajaniemen nollan, mutta hyvän illan pelannut maalivahti hoiti vahvan puolustuksen kanssa loput.

HIFK pääsi pelaamaan päätöserässä jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta Rajaniemi oli maalissaan eleettömän varma.

– Päätöserän jäähyt tekivät illasta vaikeamman, mitä se lopulta oli. Jäähyt olivat vähän huolimattomia, Jukurien valmentaja Marko Kauppinen pohti.

Jukurit puolusti tarkasti

HIFK aloitti ottelun virkeästi, mutta vaaralliset maalipaikat olivat kahta lähietäisyyden tilannetta lukuun ottamatta kortilla. Rajaniemelle tilastoitiinkin vain kaksi torjuntaa, mutta pelin edetessä Jukuri-vahdin hyviä otteita tarvittiin enemmän.

– Alussa tuli tilanteita, joilla pääsi hyvin peliin sisään. Sitten oli vähän hiljaisempaa. On selvä, että tappioasemassa vastustaja lyö kaiken peliin, tulee paikkojakin, kertasi Rajaniemi.

Vesa Vuorela

Tämän Vitali Abramovin laukauksen Niilo Halonen IFK:n maalissa torjui, mutta kaksi kertaa Abramov pääsi myös juhlimaan maalia.
Tämän Vitali Abramovin laukauksen Niilo Halonen IFK:n maalissa torjui, mutta kaksi kertaa Abramov pääsi myös juhlimaan maalia.

Jukurit joutui pelaamaan tovin jos toisenkin paineen alla omassa päädyssä, mutta varsinaisia hädän hetkiä ei isännillä juuri ollut. Puolustuspeli toimi hyvin ja kenttäpelaajat blokkasivat paljon laukauksia. Alivoimapelissä tärkeää oli myös se, että Jukurien purkukiekot olivat torstaita laadukkaampia.

Avauserän ilotulitus

Jukurit järjesti avauserän loppuhetkillä kunnon pyörremyrskyn. Abramov latasi avausosuman ylivoimalla maalin kattoon ja oli hetkeä myöhemmin oikeassa paikassa, kun Henri Nikkanen pelasi kiekon päädystä maalinedustalle.

Isäntien tehohetken täydensi liigauransa avausmaalilla Teemu Pulkkinen.

– Pääsimme onnistumisten myötä hyvin pelin päälle. Päästiin hyvin pelin päälle alussa. Tiivis keskustan puolustaminen ja uhrautuva puolustaminen olivat hyvää, summasi Kauppinen.

IFK:n päätöserän kavennuksen ja kenties orastaneen kirin Jukurit kuittasi nopeasti, kun Jesper Piitulainen päätti nopean 3–1-vastaiskun tuuletuksiin.

– Pelissä oli tänään hyvä ilme, työntekoa ja raikkautta, mitä on peräänkuulutettu. Asiat, joita on harjoiteltu, näkyvät pelissä ja se tuo tulosta. Hieno voitto ja hyvä fiilis, iloitsi Rajaniemi ottelun jälkeen.

Vesa Vuorela

Puolustustakin tarvittiin. Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi oli yksi illan sankareista.
Puolustustakin tarvittiin. Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi oli yksi illan sankareista.

Poissaolot söivät IFK:ta

HIFK saapui Mikkeliin poissaolojen runtelemana. Eri syistä sivussa ryhmästä olivat muun muassa Anton Lundell, Ville Leskinen ja Antti Suomela.

Paperilla erittäin nimekkään helsinkiläisjoukkueen rivit olivat Mikkelissä siinä määrin kapeat, että nelosketjussa Terry Andin ketjukaverina kokoonpanossa olivat puolustajat Aleksi Laakso ja Ville Varakas.

– Fyysiset ja henkiset voimavarat olivat tänään vähissä, etenkin henkiset. Se näkyi hyökkäyspelissä, mikä oli ala-arvoista, IFK-luotsi Jarno Pikkarainen lausui pelin päätyttyä.

HIFK:lle ottelu oli jo viikon kolmas.

Näin pelattiin

Jukurit–HIFK 4–1 (3–0, 0–0, 1–1).

1. erä: 16.23 Vitali Abramov (Aleksandr Jakovenko, Simon Stransky) 1–0 yv, 18.22 Abramov (Henri Nikkanen, Jakub Galvas) 2–0, 18.58 Teemu Pulkkinen (Otto Mäkinen, Stransky) 3–0.

Jäähyt: 15.51 Tobias Winberg H 2 min.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 31.03 Johan Motin H 2+10 min, 39.57 Atte Mäkinen J 2 min.

3. erä: 54.46 Otto Koivula (Mikko Kousa) 3–1 im, 56.12 Jesper Piitulainen (Ville Leskinen, Axel Rindell) 4–1.

Jäähyt: 40.11 Ville Hyvärinen J 2 min, 44.56 Alex Broadhurst H 2 min, 50.12 Mikko Kokkonen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 4x2 min=8 min, HIFK 3x2 min+10 min=16 min.

Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 2+10+13=25, Niilo Halonen HIFK 6+7+4=17 (pois 53.14–54.46).

Erotuomarit: Petri Lindqvist, Jari Suorsa (Juho-Pekka Inkinen, Hannu Sormunen).

Yleisöä: 1389.