SaiPan ykkösketju kikkaili kotivoiton Jukureista

Jukurit hukkasi Kisapuistossa avauserän johtonsa, kun SaiPan ykkössentteri Cody Kunyk esitteli taitoaan.

Paula Humberg

Joonas Kalliola teki 1–1 -tasoittavan maalin. Osuma oli Kalliolle kauden kolmas.
Joonas Kalliola teki 1–1 -tasoittavan maalin. Osuma oli Kalliolle kauden kolmas.

Talvi on ollut valkoinen, Jukurien kausi jääkiekkoliigassa harmaa ja mikkeliläisseuran hyökkääjä Joonas Kalliolan melkoisen musta.

Jukureilla ei ole esityksissään tällä erää hävettävää, ja Kalliolakin on löytänyt virtaa vuodenvaihteen jälkeen, mutta joukkueen pistepussi ei vain täyty tarpeeksi rivakkaan tahtiin.

Nelosketjussahan tärkeintä olisi pitää nollanolla ja auttaa joukkuetta silloin tällöin maalinteossa. — Joonas Kalliola

Keskiviikkona Jukurien kustannuksella oikaisi kurssiaan seitsemän ottelua ilman kolmen pisteen voittoa harhaillut SaiPa. Lappeenrantalaisjoukkueen ykkösketju kikkaili joukkueelleen kotivoiton maalein 4–2 (1–2, 1–0, 2–0).

— Pelasimme varmaankin sellaisen ottelun, joka nipustamme irtoaa. SaiPa oli ulkomaalaispelaajien verran parempi, kiteytti Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta osuvasti.

Kuin huomaamatta SaiPa oli hiipunut maalierovertailussa liki Jukurien tasolle. SaiPan (–11) maaliero oli ennen peliä enää kahdeksan maalin verran Jukureita (–19) parempi.

SaiPan riveissä esimerkiksi toissa kaudella Jukureissa ensimmäisen täyden liigakautensa pelannut Topi Nättinen oli omassa pelissään tasakentällisin pakkasella 18 maalin (12–30) verran, kun Jukurien plusmiinuksen viimeiset ovat miinuksella 12 maalia.

Jukureilla onni olla johdossa

Jukurit pääsi ensimmäiselle erätauolle johtolukemissa 2–1, vaikka mikkeliläiset saivat lauottua SaiPa-vahti Frans Tuohimaata kohti vain kuusi kiekkoa.

Maalinteon aloittaneen SaiPan Jani Nikon osuman kuittasi tasoituksella väkisin maalille rynninyt ja oman paluukiekkonsa verkkoon toimittanut Kalliola. Johtomaali oli Mika Partasen läpiajon tulosta. Partaselle ”syötön” tarjoili Miika Roine blokatessaan säärisuojalla puolustusalueella SaiPan Jere Sneckin laukauksen.

— Olimme erätauolla johdossa enemmänkin onnella. Sitten pelimme parani, mutta hävisimme ottelun lopun tuijotuskilpailun, kuvaili Kangasalusta tarkkaa puolustustaistelua.

Tappioita ei enää saisi tulla

Kalliola teki avausmaalinsa kauden toisessa pelissä HIFK:ta vastaan. Sitten olikin maalinteon osalta liki neljä kuukautta hiljaista, kunnes verkko heilui tammikuussa Oulussa ja Jyväskylässä.

— Hukkasin jo itteäni joulukuussa, mutta onneksi sain homma lähtemään oikeaan suuntaan. Nelosketjussahan tärkeintä olisi pitää nollanolla ja auttaa joukkuetta silloin tällöin maalinteossa, Kalliola totesi.

Kahdella edelliskaudella kahdeksan maalia molemmilla tehneellä Kalliolalla, 27, on ensi kausi jäljellä sopimuksestaan.

— Joo, työpaikastaan ei ole sentään tarvinnut stressiä ottaa. Vaikka tämä onkin vain lätkää, näitä tappioita ei vain enää saisi tulla.

SaiPa voi voittaa toisenkin ottelun

SaiPan pelastivat ykkössentteri Cody Kunyk (2+0) ja laitahyökkääjä Tyler Morley (1+2). Turo Asplundin johtama Jukurien ykkösketju katseli jäällä Kunykin taituroimat ratkaisumaalit.

— Moni Lappeenrannassa on varmaankin huolissaan sarjasijoituksestamme. Jos pikkuisen vielä petraamme, kenties voitamme toisenkin ottelun, kuvaili SaiPa-luotsi Tero Lehterä kaupungin ilmeisen kireiksi viime viikkoina muuttuneita tunnelmia.

Jukurien ottelut jatkuvat perjantaina, jolloin KalPa saapuu Mikkeliin. Toistamiseen joukkueet kohtaavat lauantaina Kuopiossa.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Näin pelattiin

1. erä: 11.40 Joni Nikko (Kalle Maalahti-Erik Autio) 1—0, 13.20 Joonas Kalliola (Markku Flinck) 1—1, 18.47 Mika Partanen (Miika Roine) 1—2.

Jäähyt: 4.58 Janne Tavi Jukurit 2 min.

2. erä: 26.48 Cody Kunyk (Tyler Morley-Erik Autio) 2—2.

3. erä: 53.54 Cody Kunyk (Tyler Morley-Jere Sneck) 3—2, 58.22 Tyler Morley (Ville Koho) 4—2 tm.

Jäähyt: 41.28 Erik Autio SaiPa 2 min, 48.35 Robin Salo SaiPa 2 min.

Jäähyt yhteensä: SaiPa 2x2 min=4 min, Jukurit 1x2 min=2 min.

Maalivahtien torjunnat: Frans Tuohimaa SaiPa 4+6+6=16, Sami Rajaniemi Jukurit 6+3+3=12 (pois: 57.51—58.22, 58.44—60.00).

Yleisöä: 2 776.