Jukureille voitto ensimmäisestä harjoitusottelusta — KalPa kaatui maalein 5—2

Jukurit loi pohjoissavolaisia enemmän maalipaikkoja. Keskialueen pelaaminen kaipaa kehittämistä.

Taru Hokkanen

Jukurit ja KalPa avasivat kauden 2019—2020 harjoituspelit Kalevankankaalla.
Jukurit ja KalPa avasivat kauden 2019—2020 harjoituspelit Kalevankankaalla.

Jukurien kauden ensimmäinen harjoitusottelu tarjosi paikoin hyvää jääkiekkoa, mutta tyypilliseen harjoituspelin tapaan kuvioissa oli myös hakemista. Kuopion Kalevan Palloa paremmalla jalalla otteluun lähtenyt Jukurit sai kauteen voitokkaan lähdön, kun KalPa kaatui maalein 5—2 (2—0, 0—0, 3—2).

Etenkin avauserä oli Jukureilta hyvä. KalPan Samu Perhosen torjuntavirettä testasi ensimmäisenä läpiajoon karannut Jesper Piitulainen, jonka yritys tosin vielä pysähtyi kuopiolaisvahdin patjoihin. Perhonen pysäytti vielä Miika Roineen avopaikan, mutta lopulta Antti Jaatinen pääsi niittaamaan Kalevankankaan kauden ensimmäisen maalin.

— Olihan tässä pelissä paljon hyvää, mutta paljon negatiivistakin. Nyt saimme vastauksia, joiden perusteella voimme lähteä prosessia kehittämään, muotoili Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta.

Vaikka Jukurit loi pelissä hyvin maalipaikkoja, näki Kangasalusta kehitettävää erityisesti keskialueen pelaamisessa.

— Keskialueen karvaamisessa ja avauksissa oli väärät rytmit ja ajoitukset. Siitä tuli tänään hyvää oppimateriaalia.

Uusista pelaajista erityisesti väläytteli ruotsalaissentteri Fredric Weigel. Weigelin älykkäät syötöt napsuivat lapoihin hyvällä prosentilla, mistä hyvänä esimerkkinä oli Jaatisen osumaan johtanut mainio syöttö.

Nuori Samuel Kemppainen vapautti Ville Leskisen läpiajoon maailmanluokan avaussyötöllä. Läpiajosta tyylikkäästi viimeistellyt ja myös tyhjään maaliin osunut Leskinen esiintyi myös edukseen.

Onnistumisia Jukureille kertyi tasaisesti, sillä vain Leskiselle merkittiin enemmän kuin yksi tehopiste.

— Voitto alla on hyvä lähteä eteenpäin. Nämä ensimmäiset viikot ovat melko kaoottisia, kun tulee paljon uusia asioita. Pelien kautta se rytmi kuitenkin alkaa löytyä, sanoi Kangasalusta.

KalPan kokoonpanosta Mikkelissä puuttuivat joukkueen runkopelaajista puolustaja Ryan Wilson, ja hyökkääjät Tommi Jokinen, Kai Kantola ja Matti Järvinen.

Ottelun edetessä kuopiolaisvieraatkin pääsivät paremmin peliin mukaan, mutta erityisen vaaralliset tekopaikat jäivät kuitenkin harvinaisiksi.

— Joku kun päättää kokeilla rajojaan, niin pelistä tuli melkoista sillisalaattia, ruoti Kangasalusta.

KalPa sai päätöserässä maalihanansa auki, kun ensin Juuso Könönen pääsi nokikkain Juhana Ahon kanssa Jukuri-puolustajien hukkaamaan kiekon jälkeen. Aleksi Klemetti iski toisen osuman lähietäisyydeltä, mutta muut tilanteet poimi hyvin pelannut Aho.

Hyvä että tässä vaiheessa onnistuttiin laajalla rintamalla ja tehtiin viisi maalia. — Ville Hyvärinen

KHL-vastustaja perjantaina

Seuraava ottelu on edessä jo perjantaina, jolloin Mikkeliin saapuu varsin mielenkiintoisessa ottelussa KHL-liigan HK Vitjaz. Moskovan alueen Podolskista tulevan joukkueen vahvuudesta löytyy 650 NHL-ottelua pelannut tehohyökkääjä Aleksandr Sjomin, Venäjän maajoukkueesta tuttu kivitalon kokoinen voimahyökkääjä Jevgeni Artjuhin, sekä useita suomalaisia.

— Ei meidän auta kuvia kumarrella. Lähdetään vaan rohkeasti pelaamaan, peli on meille hieno haaste pelata maailman toiseksi kovimman kiekkosarjan joukkuetta vastaan, tuumi Jukurien puolustaja Ville Hyvärinen.

Hyvärinen pelasi tuttua peliään. Tehotilasto oli kolme osumaa plussalla ja saldona oli lisäksi muutama komea taklaus.

— Voisi varmaan alkaa hakea muita hommia, jos tässä vaiheessa ei olisi intoa. Olihan se hyvä päästä taas irti, puolustaja tokaisi.

— Pelaamisessa tulevat taas tutuksi jännitys- ja painetilanteet. On vielä hyvä, että pelejä tulee samanlaisessa syklissä kuin kauden aikana. Hyvä että tässä vaiheessa onnistuttiin laajalla rintamalla ja tehtiin viisi maalia, Hyvärinen summasi.

Jalonen ja Kokkonen toistaiseksi sivussa

Jukurien vahvuudesta on toistaiseksi sivussa loukkaantumisten vuoksi kaksi pelaajaa, puolustajat Jimi Jalonen ja Mikko Kokkonen. Jalonen harjoitteli jäällä keskiviikkoaamuna omatoimisesti ja yksin, mutta Kokkosta ei jäällä näkynyt.

— Jalosella on alavartalovamma ja Kokkosella on vamma ylävartalossa. Muuten emme halua asiaa kommentoida, Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari sanoo.

Kysymykseen siitä, huolestuttavatko poissaolot, Holtari totesi ettei ole huolissaan.

— Täysin tervettä jääkiekkojoukkuetta ei varmaan olekaan, naurahtaa Holtari.

Muutoin Jukurien joukkue on terve. Juuri Plymouthista Yhdysvalloista maajoukkuekomennukselta palannut Kristian Tanus, Janne Ritamäki ja Joonas Kalliola eivät olleet kokoonpanossa.

— Meillä on ollut hyvä tilanne sen suhteen, että kaikki pelaajat ovat päässeet vetämään kuuden viikon harjoitusjakson terveenä. Yleensä kesän ajalle osuu leikkauksia ja niistä toipumisia, korostaa Holtari.

Näin pelattiin

1. erä: 4.10 Antti Jaatinen (Fredric Weigel) 1—0, 14.42 Valtteri Hotakainen (Charles Sarault) 2—0.

Jäähyt: 11.49 Leevi Aaltonen K 2 min, 19.46 Severi Immonen K 2 min.

2. erä: ei maaleja.

Jäähyt: 29.14 Jaatinen J 2 min.

3. erä: 41.53 Ville Leskinen (Samuel Kemppainen, Teemu Henritius), 43.57 Juuso Könönen 3—1, 45.51 Julius Vähätalo (Heikki Huttunen, Aleksandr Jakovenko) 4—1, 46.37 Aleksi Klemetti (Valtteri Parikka, Lasse Lappalainen) 4—2, 59.40 Leskinen (Ville Hyvärinen) 5—2tm.

Maalivahtien torjunnat: Juhana Aho Jukurit  3+12+8=23, Samu Perhonen KalPa 7+10+4=21

Erotuomarit: Aaro Brännare, Lassi Heikkinen (Jani Pesonen, Teemu Riikonen).

Yleisöä: 1327.