Tappara juhli taas Jukurien kustannuksella — "Kauden ylivoimaisesti hölmöin tappio"

Jukurien voittoputki ja Tapparan tappioputki katki Kalevankankaalla.

Vesa Vuorela

Kaikki näytti vielä hyvältä avauserässä, kun Jukurien Samuli Piipposen laukaus pomppi Tappara-pelaajien kautta maaliin ohi Christian Heljankon.
Kaikki näytti vielä hyvältä avauserässä, kun Jukurien Samuli Piipposen laukaus pomppi Tappara-pelaajien kautta maaliin ohi Christian Heljankon.

Mikkelin Jukurit ei pystynyt hyödyntämään toisessa erässä tullutta viiden minuutin ylivoimaa ja karkaamaan ratkaisevaan johtoasemaan Tampereen Tapparaa vastaan.

Sen sijaan kuusi peräkkäistä ottelua hävinnyt Tappara sai toisen erän lopussa juonesta kiinni ja vei ottelun Jukureita vastaan 3—4 (2—0, 0—2, 1—2)-lukemin.

Omalla toiminnalla ei voida edesauttaa vastustajaa noin paljon kuin tänään. — Pekka Kangasalusta

— Harmittaa, kauden ylivoimaisesti hölmöin tappio, huokaisi Jukurien valmentaja Pekka Kangasalusta.

Jukurien Kangasalusta totesi ottelun olleen 38 minuuttia täysin Jukurien käsissä, mutta toisen erän loppuun tulleet maalit toivat vierasjoukkueen mukaan peliin.

— 0—2-tilanteessa näkyi että Tappara ei ole voittanut pelejä ja ärsyttää, että siinä kohtaa joidenkin pelaajien pelistä varastamista ei pitäisi tapahtua. Siihen asti pelattiin niin kuin sovittiin.

— Risoo, että meillä ei hermo kestä pelata täydet 60 minuuttia kuin osalla pelaajista.

Ottelu ensimmäinen erä oli vielä Jukurijuhlia: Jesper Piitulainen maalasi suoraan aloituksesta tulleesta syötöstä ja puolustaja Samuli Piipposen veto tipahti juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle.

Viiden minuutin ylivoima kului hukkaan

Mikkeliläisillä oli jälleen mahdollisuutensa ratkaista ottelu toisessa erässä tulleen viiden minuutin ylivoiman johdosta, mutta tällä kertaa ylivoima valui hukkaan Joonas Kalliolan ja Turo Asplundin jäähyjen myötä.

Tappara sai ensimmäisen kerran kiekon Sami Rajaniemen sekä taakse jo erän puolessa välissä, mutta maalia ei hyväksytty, koska se tehtiin kädellä.

Tappara lopulta tasoitti puntit hyvän toisen erän lopun ansiosta. Ensin Joona Luoto maalasi takatolpalta Anton Levtchin mainiosta esityöstä ja 20 sekuntia myöhemmin Jarkko Malinen maalin edestä.

— Meidän peli se ei kestä yhdenkään yksilön peliltä varastamista ja tänään noissa maalipaikoissa varsinkin näin pääsi tapahtumaan. Meidän pelissä ei ole varaa siihen ja ei riitä rintama ratkaisemaan näitä otteluita. Omalla toiminnalla ei voida edesauttaa vastustajaa noin paljon kuin tänään, Kangasalusta totesi.

Kolmannen erän alkuun Tapparan maalitilannetta tarkasteltiin jälleen videoilta, ja tällä kertaa Julius Vähätalon luistimesta pompanneen kiekon todettiin käyneen maalissa.

Ottelun voittomaaliksi jääneen neljännen maalin Jan-Mikael Järvinen pääsi viimeistelemään takatolpalta Aleksi Salosen estely-yrityksistä huolimatta.

Jukurien kiri alkoi yllättäen alivoimalla, kun Samuli Piipposen veto kimposi päädyn ja maalivahti Christian Heljankon kautta maaliin. Piipposen sai vielä neljä minuuttia ennen loppua kampitusjäähyn.

Jukurit pelasi vielä jäähyn jälkeen kuudella viittä vastaan, mutta tamperelaiset poistuvat Kalevankankaalta voittajina kolmen pisteen kera.

Katso ottelun maalikooste tästä:

Näin pelattiin

1. erä: 11.03 Jesper Piitulainen (Turo Asplund) 1—0yv, 13.28 Samuli Piipponen (Teemu Suhonen, Miika Roine) 2—0.
Jäähyt: 1.08 Mikko Kokkonen J 2 min, 9.29 Niko Ojamäki T 2 min.

2. erä: 38.13 Joona Luoto (Anton Levtchi) 2—1, 38.35 Jarkko Malinen (Kristian Kuusela, Ben Blood) 2—2.
Jäähyt: 22.42 Aleksi Elorinne T 5+20 min, 24.19 Joonas Kalliola J 2 min, 25.25 Asplund J 2 min.

3. erä: 41.13 Tuukka Mäntylä (Matti Järvinen) 2—3vt, 49.45 Jan-Mikael Järvinen (Kuusela, Malinen) 2—4, 52.35 Piipponen (Piitulainen) 3—4av.
Jäähyt: 52.03 Marlo Koponen J 2 min, 56.21 Piipponen J 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jukurit 5x2 min=10 min, Tappara 1x2 min+1x5 min+1x20 min=27 min.
Maalivahtien torjunnat: Sami Rajaniemi Jukurit 9+8+7=24 (pois 58.44—60.00), Christian Heljanko Tappara 5+12+9=26.
Erotuomarit: Teemu Salminen, Jari Suorsa (Henri Neva, Hannu Sormunen).
Yleisöä: 2 603.