MiPK:lle maukas puolustusvoitto — Taistelu Kakkosen kärjessä tiivistyi entisestään

Riemu oli ylimmillään Pallo-Kissojen pukukopissa pelin jälkeen.

Vesa Vuorela

Calvin Damm tuli vaihdosta kentälle ja iski voittomaalin pelin lopulla.
Calvin Damm tuli vaihdosta kentälle ja iski voittomaalin pelin lopulla.

Kamppailu jalkapallon Kakkosen A-lohkon voittokamppailusta jatkuu viimeisiin otteluihin saakka. Mikkelin Pallo-Kissat nousi mukaan taisteluun viemällä maukkaan 2–1 (1–0)-voiton lappeenrantalaisvieraastaan Peposta.

MiPK nousi voiton myötä Pepon kanssa tasapisteisiin lohkon neljänneksi, pisteen Mikkelin Palloilijoiden yläpuolelle.

Puolustustaistelusta saatiin nyt palkinto. — Janne Moilanen

— Puolustustaistelusta saatiin nyt palkinto. En tiedä olisimmeko sen ansainneet, mutta otan sen mielelläni vastaan, iloitsi MiPK:n valmentaja Janne Moilanen ottelun jälkeen Pallo-Kissojen pelaajien riemuitessa pukukopissa.

— Tämä oli nyt neljäs peli Pepoa vastaan kahteen vuoteen ja joka kerta aikaisemmin on ollut sellainen olo, että olisimme voineet saada enemmänkin. Kerrankin näin päin.

Muuri nimeltä Ekmark

Lappeenrantalaiset poistuivat puolestaan kentältä pettymystä nielen. Voitolla joukkueella olisi noussut sarjan kärkeen.

Pepo pelasi hienon toisen puoliajan pitämällä paineen lähes jatkuvasti mikkeliläisten päädyssä. Joukkue sai kaikkiaan 12 kulmapotkua, joista suurin osa tuli toisella jaksolla.

MiPK jatkoi kuitenkin tavaramerkkiään, eli hyvää puolustamista omalla rangaistuspotkualueellaan. Pepon yritykset kimpoilivatkin kerta toisensa jälkeen Ekmark –nimiseen muuriin.

— Kopista kun lähdettiin, idea oli, että ei tilaa eikä valuta suoraan rangaistuspotkualueen laidalle. Nyt tehtiin niin, mutta vastustaja oli tosi aktiivinen ja liikutti palloa nopeasti ja periaatteessa pakotti meidät sinne. En keksinyt mitään mitä olisi voinut muuttaa, ja sitten se menee tuollaiseksi puolustustaisteluksi, totesi Moilanen.

Damm nousi ratkaisijaksi

Painostuksesta huolimatta Pepo sai pallon vain kertaalleen maaliin. Hermes Palomino oli unohtunut MiPK:n puolustukselta täysin vapaaksi takatolpalle ja hän puski tasoituksen kulmapotkusta.

Kun Pepoa ei saanut enää toistamiseen palloa maaliin, pelin ratkaisuksi osoittautui MiPK:n toisen jakson ensimmäinen kulmapotku, jonka Calvin Damm puski maalin perukoille ottelun 86. minuutilla.

Pallo-Kissojen ensimmäinen maali syntyi aivan avausjakson viimeisillä hetkillä, kun Isaac Kannah pääsi maalintekoon maalin edestä Antti-Pekka Kesosen mainiosta esitystyöstä.

— Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyviä. Mielestäni ensimmäistä 10 minuuttia lukuun ottamatta oltiin parempia. Olihan meillä hyviä paikkoja. Jos meille tehdään nolla tai yksi maalia, meillä on aina mahdollisuudet voittaa, sanoi Moilanen.

MiPK suuntaa ensi viikolla sarjakakkosen JäPS:n vieraaksi Järvenpäähän. MP saa puolestaan vieraaksi sarjajohtaja MyPan.

Näin pelattiin

Maalit: 44. Isaac Kannah 1—0, 68. Hermes Palomino 1—1, 86. Calvin Damm 2—1.

Kokoonpanot: MiPK: Antti Lampinen; Jesse Putkonen (v), Tommi Ekmark, Miikka Ekmark, Sami Ekmark; Ville Kirvesoja, Antti-Pekka Kesonen; Mikko Kausto (60. Calvin Damm), Tuomas Koppelomäki (v), Isaac Kannah (90. Santeri Suutari); Rafael (v).

Pepo: Graig Hill; Ville Öhman (45. Alex Oikkonen(v)), Joel Laitinen, Eetu Suoraniemi, Arttu Kotanen; Petteri Rönkkö, Jonathan Dunyin; Jens Harju, Jerry Särkkä, Markus Koistinen; Hermes Palomino.

Erotuomari: Juuso Vuorinen.

Yleisöä: 435.