Kampparien P17-nuoret jatkoivat mitaliputkea — Katso ottelun loppuhetket videolta

Suomen mestaruus heltisi kauden parhaalla pelillä.

Kampparien P17-nuoret ottivat kaiken ilon irti mestaruudesta. Kuva Mikko Rahikainen
Kampparien P17-nuoret ottivat kaiken ilon irti mestaruudesta. Kuva Mikko Rahikainen

Kampparien P17-nuoret kruunasivat hienon kautensa voittamalla jääpallon Suomen mestaruuden sunnuntaina kotikentällään Hänskissä. Mikkeliläiset löivät finaalissa JPS:n ja WP 35:n yhdistelmäjoukkueen maalein 6–2 (2–1) neljään sataan kohonneen yleisön edessä.
Kamppareille mestaruus on toinen lyhyen ajan sisään ja toinen mitali sunnuntaina. Viikko sitten seuran nuorempi ikäluokka P15 juhli kultaa Oulussa pelatussa turnauksessa ja naiset voittivat SM-pronssia kaadettuaan Vastuksen maalein 5–2 aiemmin päivällä pelatussa pelissä Lappeenrannassa.
Pyhän finaalissa Kampparit oli lähes koko ajan kuskin paikalla. Sillä olisi jo avausjaksolla ollut mahdollisuus ratkaista taisto edukseen, mutta JWPS piti pelin jännänä aina toisen jakson alkuminuuteille asti. Ville Hämäläisen lauottua Karo Liimataisen antamasta kulmasta Kampparien kolmannen maalin 53. minuutilla, ottelu alkoi kääntyä mikkeliläisille. Kun Topi Saukkonen onnistui kolme minuuttia myöhemmin kasvattamaan johdon 4–1:een, ei JWPS enää noussut taistelemaan mestaruudesta.
Kamppareista Vili Korhonen teki vielä kaksi maalia ennen kuin JWPS:n molemmat maalit iskenyt Tuukka Ässämäki kavensi loppulukemiksi 6–2.
Avausjakson Kampparien ainoan maalin viimeisteli Antti Torniainen.
— Avausjaksolla meillä oli useita paikkoja, mutta emme saaneet niistä palloa sisään. Pari kertaa oli tyhjä maalikin edessä, harmitteli Kampparien valmentaja Jukka Pulkkinen.
— Puhuimme tauolla pukukopissa, että ei tuskastuta tilanteeseen. Pannaan vaan pallo liikkeelle ja ollaan kärsivällisiä. Sitten tulostakin tulee. Ja niinhän sitä sitten tuli.
Kampparien P17–junioreille kausi oli kaiken kaikkiaan hyvä. He voittivat kaikki sarjaottelunsa ja hyvin moni pelaaja kehittyi askelin kauden aikana.
— Finaali oli kauden parasta peliä meiltä. Tällaisia ottelujen tulisikin olla, sanoi Pulkkisen kanssa nuoria valmentava Teppo Toivonen.
— Meillä on hyvä joukkue. Se on sitoutunut ja tasoltaan hyvä. Materiaali on laaja ja se voi joskus olla positiivinen ongelma, sanoi lauantaina 45 vuoden ikään ehtinyt Pulkkinen.
— Parempaa lahjaa kuin mestaruus en olisi voinut saada.

Katso video täältä:

Jukka Laitinen