Juvalla pelattiin ensimmäistä kertaa naisten Superpesistä — Pesäysit voitti Kempeleen

Juvalaiset kokivat ensimmäisen kerran naisten superpesisottelun Puistolassa.

Minna Mänttäri

Pesä Ysit - Seinäjoki, Elina Väre
Elina Väre (oik.) toi Juvalla Pesä Yseille neljä juoksua. Arkistokuva.
Pesä Ysit - Seinäjoki, Elina Väre Elina Väre (oik.) toi Juvalla Pesä Yseille neljä juoksua. Arkistokuva.

Juvan Puistolassa pelattiin ensimmäisen kerran naisten superpesistä, kun Lappeenrannan Pesäysit pelasi Kempeleen Kiriä vastaan. Ottelu tarjosi viihdyttävää pesäpalloa, jossa kotijoukkue Pesäysit oli parempi jaksoin 2—0 (4—3, 4—0). Pesäysit sai ensimmäisen kolmen pisteen voiton tällä kaudella ja paransi siten asemiaan pudotuspelejä ajatellen.

Ottelu alkoi heti ensimmäisessä vuoroparissa Kempeleen kahdella juoksulla, johon Pesäysit pystyi vastaamaan heti omalla sisävuorollaan ja siirtyi 3-2 johtoon. Ottelun alku lupaili juoksujuhlaa, mutta etenkin lappeenrantalaiset saivat ulkopelin toimimaan hyvän lukkarinsa Essi Rytterin johdolla. Kempele sai kolmannessa vuoroparissa kolmostilanteen Pesäysien pienillä virheillä ja Reetta Törmänen onnistui tasoittamaan pelin. Tasoittavalla vuoroparilla Pesäysit täytti heti pesät ja palottomassa ajotilanteessa Susanna Alava löi painavan kakkospuolen välilyönnin, jonka turvin Elina Väre pääsi kotiin. Viimeisessä vuoroparissa Kempele ei pystynyt enää uhkaamaan Pesäysien tiivistä ulkokenttää ja jakso päättyi lappeenrantalaisille.

On kai aloitettava neuvottelut ensi kauden pelistä Juvalla. Sen verran hyvät kokemukset tästä jäi. — Ville Lantta

Toisella jaksolla Pesäysien kärkipeli toimi erinomaisesti ja Henriikka Harinen onnistui kahdesti kotiutuksessaan. Juoksut toivat Sarita Heikkinen ja kapteeni Marianne Roiha. Pesäysit hallitsi myös jakson loppua ja teki vielä kaksi juoksua Roihan ja jokeripelaaja Annika Turtiaisen lyönneillä.

Pesäysien pelinjohtaja Ville Lantta oli tyytyväinen pelaajiensa esityksiin. – Jo bussissa oli aistittavissa, että tänään tulee hyvä peli. Marianne Roiha kantaa joukkueessa älyttömän isoa roolia, joten iso kiitos voitosta kuuluu hänelle, kehui Lantta ottelun parasta pelaajaa. Kempeleen pelin johtaja Mika Takalahti tunnusti reilusti Pesäysien olleen parempi joukkue ja samaa mieltä oli Kempeleen parhaana pelaajana palkittu Emmi Särkioja

— Pesäysien lukkari Rytteri oli nopea ja emme oikein pysyneet hänen temmossa mukana, arvioi Särkioja pelin ratkaisua. – Meidän kärkipeli oli myös luokatonta.

Juvalla pelattujen superpesispelien kotitaika säilyi jo kuudennen kerran peräkkäin. Aikaisemmin Kiteen Pallo on voittanut viisi kotipeliään Juvan sinisellä laguunilla.

— On kai aloitettava neuvottelut ensi kauden pelistä Juvalla. Sen verran hyvät kokemukset tästä jäi, kiitteli Lantta juvalaisia. Myös yleisö tykkäsi tilannerikkaasta pelistä. Ottelua seurasi 380 katsojaa.