Mikkelin Palloilijat pestasi Matti Kohosen ja Iiro Äijön — jyväskyläläinen puolustaja tulee Mikkeliin hyvillä mielin: ”MP:llä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa”

Pari viime kautta Jyväskylän JJK:n sopimuspelaajana ollut Matti Kohonen, 23, on MP:n tiedotteen mukaan monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu puolustuslinjassa paikka kuin paikka.

Markku Paakkinen

Arkistokuva Mikkelin Palloilijoiden ja Kultsu FC:n syksyn 2016 pelistä.
Arkistokuva Mikkelin Palloilijoiden ja Kultsu FC:n syksyn 2016 pelistä.

Kakkosen A-lohkossa pelejä jatkava Mikkelin Palloilijat on tehnyt kaksi pelaajasopimusta. Jyväskyläläinen Matti Kohonen on allekirjoittanut vuoden pelaajasopimuksen ja Iiro Äijö teki vuoden jatkosopimuksen.

Palloilijoiden tiedotteen mukaan sopimusneuvottelut käyvät koko ajan kuumina päävalmentaja Janne Wilkmanin johdolla.

Tiedotteen mukaan Wilkman ottaa miehet tyytyväisenä joukkueeseensa.

— Matti tuo monipuolisuudellaan ja juoksuvoimaisuudellaan erinomaisen lisän ryhmäämme. Iirolla on kova halu kehittyä pelaajana, ja nyt hän pääsee taas keskittymään täysillä harjoitteluun, kun varusmiespalvelus on suoritettu.

Tällä hetkellä Palloilijoilla on 15 pelaajasopimusta.

"Hyvillä mielin tulen Mikkeliin"

Pari viime kautta Jyväskylän JJK:n sopimuspelaajana ollut Matti Kohonen, 23, on MP:n tiedotteen mukaan monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu puolustuslinjassa paikka kuin paikka.

Kohonen oli yksi vuoden 2012 A-nuorten Suomen mestarijoukkueen luottopelaajista, joka pääsääntöisesti pelasi viime kaudella JJK:n farmijoukkueessa JJK-Villiketuissa. Yhden Veikkausliigaottelun lisäksi Kohonen pelasi Kakkosessa 18 ottelua ja teki yhden maalin.

— Hyvillä mielin tulen Mikkeliin. MP:llä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa, Kohonen sanoo Mikkelin Palloilijoiden tiedotteessa.

— Odotan ehjää kautta, jonka mukana tulee onnistumisia sekä henkilökohtaisesti että joukkuetasolla. Tavoitteet kaudelle on kehittää pelaamista sekä saada ehjä ja tasapainoinen kausi, joukkueena taistella hyvistä sijoituksista. Tietenkin siitä lähdetään, että Mikkeli on taas sininen!

"Kun sain armeijan pois alta, voin keskittyä pelaamiseen"

Iiro Äijö liittyi kesken 2016 kauden MP:n joukkueeseen ja aloittaa nyt kolmannen kauden joukkueessa. 20-vuotias Äijö on monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu pelaaminen myös keskikentän keskustassa. Kakkosen pelejä kertyi 17 ja joukkueen sisäisessä maalipörssissä jaettu toinen sija kolmella maalilla.

— Viime kausi sujui henkilökohtaisesti hyvin siihen asti, kunnes armeija alkoi. Koin silti kehittyneeni pelaajana kuluvan vuoden aikana ja kausi opetti minua niin pelillisesti kuin myös henkisesti, Äijö kertoo tiedotteessa.

— Hyvillä mielin kohti tulevaa kautta! Wilkmanin tulo päävalmentajaksi vaikutti suuresti siihen, että jäin Mikkeliin. Uskon, että hän pystyy tuomaan pelaamiseeni vielä paljon lisää.

— Tavoitteena tulevalle kaudelle on henkilökohtaisesti olla avuksi joukkueelle mahdollisimman paljon. Nyt kun sain armeijankin pois alta, niin voin keskittyä pelkästään pelaamiseen. Joukkueena täytyy parantaa pelaamista viime kaudesta. MP pitää viime kauden notkahduksen jälkeen nostaa takaisin taistelemaan lohkovoitosta.