Syksyn putoamistaistelussa tarvitaan sydäntä peliin — "Paineet on vain osattava sietää"

MP kohtaa tänään FC Legirus Interin, joka kävi Mikkelissä sunnuntaina Pallo-Kissojen möyhennettävänä.

Jaakko Avikainen

MP ja Jiri Haikonen pelaavat loppukauden Hänninkentällä. Kapteeni Haikosen mukaan vaihdos Urskista ei haittaa, sillä tekonurmikenttä pysyy hyvänä pelialustana huonollakin säällä.

Mikkelin Palloilijoiden kausi on värikkäimmillään muistuttanut elokuvaa, sillä käänteitä ja tapahtumia ei ole sinipaitojen vaiheista puuttunut. Syksy määrittää, saako elokuva onnellisen lopun. MP pelaa putoamista vastaan, mutta asiat ovat nyt omissa käsissä. Tällä viikolla ohjelmassa on kaksi tärkeää ottelua.

— Onhan tämä eri tilanne, mihin on totuttu. Tähän aikaan on pitänyt pelata noususta ja voitoista, toteaa MP:n Jiri Haikonen.

Häntäpäähän ajautuminen on tuonut ylimääräisiä paineita.

— Paineet on vain osattava sietää. Kovat panokset tuovat kuitenkin sydäntä peliin, että me hoidamme tämän. Luotamme kavereihin ja joukkueeseemme, Haikonen sanoo.

Valmentajan vaihtuminen Ilkka Mäkelästä Janne Loukiaiseen kesken kauden oli myös uusi tilanne.

— Pelaajille se toi pienen lisäbuustin. Kaikki haluavat silloin näyttää harjoituksissa, että paikka kokoonpanossa on ansaittu, kertoo Haikonen.

Kouvolan Susia vastaan lauantaina MP onnistui hyvin. Erittäin tärkeästä ottelusta irtosi voitto ja kolme pistettä.

— Se oli tärkeä henkisesti. Tiedettiin, että pystymme kyllä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Pelattiin hyvä peli kuolemanottelussa ja maaleja tuli, niin se antaa itseluottamusta.

Juuri maalinteko on ollut MP:n akilleen kantapää, mutta toiko Kouvolan vierasreissu kaivatun ketsuppipullo-ilmiön?

— Monella oli päällä pientä lukkoa viimeistelytilanteissa. Onnistumiset tuo itseluottamusta.

MP:n päivän vastustaja FC Legirus Inter kävi Mikkelissä sunnuntaina, jolloin Mikkelin Pallo-Kissat löylytti vantaalaisia maalein 4—1. MP:llä on revanssi otettavanaan, sillä kevätkauden peli Vantaalla päättyi Legiruksen 4—0-voittoon.

— Se oli katastrofireissu. Mitkään asiat eivät olleet silloin puolellamme.

Legirus on vastustajana arvaamaton. Joukkueella on riveissään lohkon maalipörssin kärkinimi Aleksi Pahkasalo.

— Heillä eivät kaikki asiat ole ehkä ihan reilassa, mutta toisaalta heillä ei ole minkäänlaisia paineita pelata.

Haikonen on pelannut pääosin laitapuolustajana, joka nousee aktiivisesti hyökkäyksiin mukaan. Kouvolassa pelipaikka oli ylempänä keskikentällä.

— Junnuna olen sillä paikalla pelannut. Haettiin vähän uudenlaisia liikkeitä ja se tuottikin hyvin tulosta. Valmentaja päättää, pelaanko samalla paikalla jatkossakin.

MP:n kausi alkoi jo varhain, kun normaalisti kevättalven pelikalenteri koostuu harjoitusotteluista. Nyt MP joutui kovaan kyytiin, kun vastaan asettui Suomen cupin lohkovaiheessa veikkausliigaseuroja.

— Minusta cupin peleillä oli positiivinen vaikutus. Saimme kovia matseja ja vielä hyviä tuloksiakin. Saimme niistä itseluottamusta, mutta se ei heijastunut sarjakauteen.

Cup-peleissä MP joutui monesti pelaamaan puolustuksen kautta ja iskemään vastahyökkäyksillä.

— Emme ole Kakkosessakan olleet täysin pallonhallintajoukkue, vaan vastaiskupeli sopii meille hyvin, Haikonen muistuttaa.

Kapteenin nauhaa hihassaan kantava Haikonen on MP:n oma kasvatti. Sinistä paitaa Haikonen on kantanut 19 vuotta.

— Empeeläisyys on minulle sitoutumista ja mikkeliläisyyttä. Se merkitsee tosi paljon, kun on kuusivuotiaana seurassa aloittanut.

Ensimmäiset pelinsä edustusjoukkueessa Haikonen pelasi kaudella 2010.

— Ei ole ollut sen suurempia virikkeitä tai suunnitelmia lähteä muualle, kun elämä on Mikkelissä. Nyt vanhempana on keskittynyt pelaamaan kausi kerrallaan, 25-vuotias Haikonen toteaa.

Ville Niskanen

Ville Niskanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.