Jukurit putosi playoff-viivan alle — ”Nämä pelit pitäisi pystyä voittamaan”

SaiPa ilmoittautui taisteluun pudotuspelipaikasta.

Mika Strandén

Jukurien Teemu Henritius ja Olli Sipiläinen pitivät huolen, ettei SaiPan Matti Järvinen päässyt pahantekoon maalinedustalla.

Jukurien saldo Lappeenrannan keskiviikkoillassa oli puhdas nolla. Kuudes peräkkäinen tappio pudotti liigatulokkaan ensimmäistä kertaa pudotuspeliviivan alle sitten SM-liigan avauskierrosten.

— Painokelvotonta tekstiähän siitä tulisi, jos asiaa suoraan kommentoi, pohti jukuripuolustaja Miika Koivisto kuudetta perättäistä tappiota.

Tappiosta ei voi moittia ainakaan Jukurien puolustuspeliä tai maalivahti Sami Rajaniemeä, joka torjui yhtä vaille kaikki SaiPan laukaukset. Yksikin maali riitti tällä kertaa voittoon, kun SaiPan veräjänvartija Frans Tuohimaa piti nollapelin.

— Eihän siinä kaverillakaan montaa paikkaa ollut. Kun päästää vain yhden maalin, niin on vahvoilla. Nämä pelit pitäisi pystyä voittamaan, Koivisto harmitteli.

Jukurien hyökkäyspeli tuotti maalipaikkoja kahden ensimmäisen erän aikana vähänlaisesti. Päätöserässä saumoja syntyi enemmän, mutta Topi Nättisen tolpan sisäreunasta ulos kimmonnutta laukausta lähemmäs tasoitusta Jukurit ei päässyt.

— Paikkoihin pitäisi saada rentoutta. Vedot ovat olleet sellaisia että puristetaan mailaa poikki, tai sitten haetaan vielä syöttöä, tuumi Koivisto.

Jukurit jatkaa pelejään jo nukutun yön jälkeen torstaina Vaasan Sportia vastaan.

— Hyvä päästä nopeasti pelaamaan. Ei tätä tulosta auta voivottelemaan jäädä. Tehdään vaan perusasioita entistä paremmin, Koivisto päätti.

Pelit liigassa ovat alkaneet koventua, kun sarja on edennyt kohti päätöskolmannesta. Jukurien pistetahti on hiipunut pahasti.

— Joulun jälkeen on näkynyt, että SM-liiga on eri sarja syksyllä ja keväällä. Syksyn liigassa me pärjäsimme hyvin, mutta nyt meillä on selvästi vaikeuksia ottaa pisteitä. Peli on selvästi ahtaampaa, Jukurien valmentaja Risto Dufva totesi.

— Otetaan tästä pelistä oppi mukaan. Me olemme vielä opettelemassa talon tavoille, korosti Dufva.

SaiPan vaikea kausi näkyi katsomossa. Kisapuistoon Jukurien ja sputnikien kohtaamista vaivautui seuraamaan vain 2802 katsojaa, joka on noin 1100 alle SaiPan asettaman ottelukohtaisen yleisötavoitteen. Voitto nosti kuitenkin myös lappeenrantalaiset mukaan pudotuspelitaistoon, josta on tulossa äärimmäisen kova. Joukkueet sijoilla 9.—14. ovat viiden pisteen sisällä.

— Onneksi yksi maali riitti voittoon. Ei siellä kummallakaan maalipaikkoja hirmuisesti ollut. Kolmannessa erässä puolustimme Jukurien rynnistyksen hyvin, ja maalivahtipeli oli voittavaa, kiitti SaiPan luotsi Ari Santanen,

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.