Bouncersin kausi päättyi välierään Porissa — "Meillä oli tunne, että pystymme yllättämään Bearsin"

Bears pysäytti mikkeliläisten hyökkäyksen. Teemu Puukka teki kolme touchdownia.

Esko Kallioniemi

Pori Bears ja Mikkeli Bouncers väänsivät tasaisesti ensimmäisen puoliajan.
Pori Bears ja Mikkeli Bouncers väänsivät tasaisesti ensimmäisen puoliajan.

Amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan välierä jäi Mikkeli Bouncersille kauden viimeiseksi. Tavoitteellisessa urheilussa tappion kuuluu harmittaa, mutta ottelu oli laadukas ja joukkueen esitys täysipainoinen puoliaikaan asti.

Bouncers ei kyennyt tehoiluun enää toisella jaksolla, joten porilaiset onnistuivat nappaamaan finaalipaikan 38—21 (28—21)-voitollaan.

— Saimme onnistumisia pelin kaikilla osa-alueilla. Tällä hetkellä harmittaa, mutta koko kaudesta olen joukkueen puolesta onnellinen, päävalmentaja Ilkka Jämsä totesi.

— Meillä oli tunne, että pystymme yllättämään Bearsin. Hienosti he kuitenkin onnistuivat pysäyttämään hyökkäyksemme.

Bouncersin paikka välierissä ratkesi harvinaisella tavalla. Arpaonni oli Bouncersille suosiollinen, kun kaikkiaan kolme joukkuetta päätyi tasapisteisiin.

Välieräjoukkueilla on keskinäistä historiaa tiukoista kamppailuista, eikä lauantain kamppailu tehnyt poikkeusta sääntöön. Varsinkin ottelun avausjaksolla tulosta syntyi jatkuvasti kumpaankin päätyyn. Tauolle lähdettiin 28—21-tilanteessa.

—Jokainen pelaaja jätti kentälle kaikkensa. Kaikkiaan tämä oli välierien arvoinen peli.

Puukka oli tehokkain

Mikkeliläisten tehokkain pelaaja oli Teemu Puukka, joka tehoili kaikkiaan kolme touchdownia. Avausjakson loppupuolella Puukan kaksi onnistumista nostivat Bouncersin vain yhden touchdowin päähän tasalukemista.

Vaikka pelillisesti lauantain välierä oli viihdyttävä ja laadukas, kuten ratkaisupelien kuuluukin, joistakin tilanteista vierasjoukkueen valmennukselle jäi myös mietittävää.

— Paremmillemme hävisimme, mutta lukemat kärsivät tarpeettomasti. Siinä tuli tietokatko tai joku tekninen ongelma, sillä saimme sivurajatuomarilta väärää informaatiota jäljellä olevasta peliajasta, Jämsä sanoi.

Kun tappion aiheuttama pettymys on käsitelty, Bouncersin ei tarvitse laittaa päätään pensaaseen.

— Pääsimme kuitenkin kahdella voitolla välieriin asti ja pystyimme altavastaajana haastamaan tosissamme. Olen kauteemme tyytyväinen, Jämsä kiteytti.