Myös 16-vuotiaat tytöt lentopallon EM-kisoihin — Passarien Ella Korhosesta turnauksen paras pelaaja

Paluulennon viivästyminen myrskyn vuoksi ei haitannut tunnelmia.

Mikko Korhonen

Myös 16-vuotiaat tytöt lentopallon EM-kisoihin — Passarien Ella Korhosesta turnauksen paras pelaaja

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen lentopallomaajoukkueen valmentajan Mikko Korhosen pitäisi olla joukkueen tavoin lentokoneessa kohti Kööpenhaminaa, mutta sen sijaan mies vastaa puhelimeen Tórshavnin lentokentältä.

Färsaarille iskeneen myräkän vuoksi maajoukkueen paluumatka Suomeen viivästyy, mutta tunnelmia se ei juurikaan haittaa. Alle 16-vuotiaat tytöt raivasivat miesten maajoukkueen tapaan viikonloppuna tiensä EM-kisoihin.

— Tuuli sai jo bussinkin kattoikkunan rämisemään, joten matkallekin tuli vielä pientä jännitystä. Färsaaret on kyllä hieno maa, hienot maisemat ja ihmiset muodostavat tiiviin yhteisön. Kyllähän tässä voitto taskussa jaksaa odottaa, juttelee Korhonen.

Suomi kohtasi miesten tavoin karsintaturnauksen loppuottelussa Tanskan. Voitto tuli suoraan erin 3—0 (25—22, 26—24, 25—18).

— Finaali oli tiukka, vaikka erät olivatkin meille suoraan. Pelaajamme pelasivat turnauksessa hyvät pelit. Nyt on hieno fiilis, kiittelee Korhonen.

Suomi ei hävinnyt erääkään

Suomi vei karsintaturnauksen puhtaalla pelillä. Välierässä Suomi löi turnauksen kotijoukkueen erin 3—0 (25—13, 25—13, 25—11). Alkulohkossa Suomi löi Islannin ja Ruotsin 3—0-erin.

Passareissa valmentavan Korhosen lisäksi itäinen alue oli vahvasti edustettuna. Passarien Ella Korhonen, pelipaikaltaan yleispelaaja, valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Savonlinnan Ajon Juulia Jäppinen valittiin turnauksen parhaaksi liberoksi. Passari Joanna Kallinen (Oriveden Ponnistus), keskitorjuja Iida Pöllänen (Kauhavan Wisa) ja hakkuri Neea-Maria Joki (Woman Volley) palkittiin myös pelipaikkojensa parhaina.

EM-kisat pelataan heinäkuussa Italiassa ja Kroatiassa. Kisapaikan on nyt varmistanut viisi maata, kun kisoissa lopulta pelaa 12 maata.