Kampparien kärsivällisyys riitti — OLS kaatui 5—2 

Mikkeliläiset punoivat uusia juonia kulmatilanteisiin OLS:a vastaan.

Vesa Vuorela

Karo Liimatainen ampuu Kamppareiden viidennen.
Karo Liimatainen ampuu Kamppareiden viidennen.

Vesa Vuorela

Iisakki Kaivola vauhdissa OLS:aa vastaan.
Iisakki Kaivola vauhdissa OLS:aa vastaan.

Mikkelin Kampparit juhli tällä kaudella ensimmäistä kertaa kotikentällään Hänskissä, kun Oulun Luistinseura kaatui 5—2 (1—1) -lukemin jääpallon Bandyliigassa.

Kampparien valmentaja Antero Levänen oli tyytyväinen joukkueensa kärsivällisyyteen. OLS antoi isäntäjoukkueen pitää palloa, ja keskittyi puolustuspelaamiseen.

Olen tyytyväinen, että Kimmo pystyi pelaamaan ehjän pelin. Toivottavasti trendi jatkuu saman-laisena. — Antero Levänen

— Kun OLS antoi meille näin paljon tilaa, piti vain luottaa siihen että 90 minuuttia riittää siihen, että tilanteet tulevat.

— Joskus näissä peleissä on se vaara, että on kiire ja jokainen rupeaa tekemään vähän ekstraa ja sitten unohtuvat syötöt ja unohtuu se mitä pitäisi tehdä, totesi Levänen.

OLS siirtyi ottelussa johtoon, kun oululaiset saivat kaksi peräkkäistä kulmalyöntiä. Toisesta kulmalyönnistä onnistui lopulta maalinteossa Atte Lämsä. Kampparit puhkoi ajoittain OLS:n puolustusta pitkillä syötöillä, mutta mikkeliläisten hyökkääjät jäivät yksin.

Mikkeliläisten tasoitus tuli avausjakson lopulla, kun Kimmo Huotelin nousi maalille ja ohitti lopulta hyvin torjuneen Jere Penttilän.

— Aloitettiin peli ihan hyvin, mutta siihen olisi vain pitänyt saada maali tai kaksi, mietti Levänen.

OLS pääsi yllättämään kotijoukkueen toisen jakson alussa, kun Saku Hartikaisen laukaus upposi maaliin. Kampparien tasoitus oli hyvän kulmalyöntikuvion tulossa. Esko Liukkonen syötti lyhyenä annetun kulman maalin eteen Eetu Karhuselle.

— Botniaa vastaan oli 15 kulmaa ja nolla maalia, niin ollaan yritetty juonia niihin uusia kuvioita, kertoi Karhunen.

Vesa Vuorela

Eetu Karhunen ampuu Kampparit 3—2-johtoon.
Eetu Karhunen ampuu Kampparit 3—2-johtoon.

Mikkeliläiset hakkasivat OLS:a vastaan muutaman kerran turhaan suoria lyöntejä kulmatilanteista, eivätkä ne johtaneet mihinkään.

— Kikkapelit on pelaajien omia ja me ei olla lähdetty niihin puuttumaan, edellytetään että niitä löytää vielä muutama varastosta. Kikkoja pitää uskaltaa joskus käyttää, totesi Levänen erikoistilanteista.

Karhunen oli asialla myös 3—2 –johtomaalissa. Kampparit sai pallon pyörimään kulman jälkitilanteessa OLS:n maalille ja Karhunen sai lyötyä irtopallon maaliin.

— Perustekeminen molempiin suuntiin oli tänään ihan hyvää. Itse olisin ekalla jaksolla jo voinut tehdä maalin tai pari, mutta nyt ne tulivat toisella jaksolla, totesi Karhunen.

Kampparien 4—2 –maalissa Iisakki Kaivola pääsi nousemaan maalille ja viimeisteli etukulmasta. Loppulukemat viimeisteli hyvin maalille noussut Karo Liimatainen. Kampparien näkyvimmät pelaajat olivat kokeneemman osaston Karhunen, Huotelin ja Ilja

Sokolov.

— Olen tyytyväinen, että Kimmo pystyi pelaamaan ehjän pelin. Toivottavasti trendi jatkuu samanlaisena, kiitteli Levänen kapteeniaan.

Kampparit jatkaa sunnuntaina pelejään Hänskissä LRK Torniota vastaa kello 13.00 alkavassa ottelussa.

Vesa Vuorela

Kimmo Huotelin teki Kamppareiden 1-1-tasoitusmaalin ensimmäisellä jaksolla.
Kimmo Huotelin teki Kamppareiden 1-1-tasoitusmaalin ensimmäisellä jaksolla.

Näin pelattiin

Maalit: 24. Atte Lämsä 0—1, 39. Kimmo Huotelin (Esko Liukkonen) 1—1, 48. Saku Hartikainen (Eemi Dolk) 1—2, 60. Eetu Karhunen (Liukkonen) 2—2 kl, 67. Karhunen (Jari Purovirta) 3—2, 71. Iisakki Kaivola (Santeri Laitinen) 4—2, 89. Karo Liimatainen (Huotelin) 5—2.

Jäähyt: Kampparit 2x10 min, OLS 3x10 min.

Erotuomarit: Antti Malaska, (Jarkko Tyni, Ilari Hepola).

Yleisöä: 254.