Mikkelin Hiihtäjät viestin kahdeksas – Jasmin Kähärä hiihti aloitusosuuden nopeimmin

Mikkeliläisten tavoite täyttyi Vuokatin laduilla.

Sakari Kekki

MH:n Jasmin Kähärä, Saana Lahdelma ja Laura Karkkulainen hiihtivät kahdeksanneksi viestissä.
MH:n Jasmin Kähärä, Saana Lahdelma ja Laura Karkkulainen hiihtivät kahdeksanneksi viestissä.

Mikkelin Hiihtäjät ylsi tavoitteeseensa Suomen cupin naisten viestissä Vuokatissa. Seuran uusi tulokas Laura Karkkulainen ankkuroi MH:n maaliin kahdeksantena.

Alkuosuuksia veivät aloitusosuudelta kärjessä vaihtoon tullut Jasmin Kähärä ja toiselta osuudelta kymmenentenä vaihtanut Saana Lahdelma.

– Kymmenen sakkiin on aina tavoite viestissä ja se onnistui hyvin. Tämä oli juuri sellainen tulos, mihin ajattelimme pystyvämme, trio totesi.

Viestin voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura viiden sekunnin erolla Kainuun Hiihtoseuraan. Tasaisessa kilpailussa kolmanneksi tullut Vantaan Hiihtoseura jäi kymmenen sekuntia voittajasta. MH:n ero kärkeen oli 1.13 minuuttia.

Kähärä löysi paukkuja

Kähärä aloitti viime viikon pienen sairastelun takia viestin rauhallisesti.

– Valmentajalta tuli neuvo, että peesailua mahdollisimman pitkään, ja sitten jos löytyy vika mäkeen paukkuja, niin lyö täydet tiskiin. Ja paukkuja löytyi kohtuu hyvin kyllä. Sairastelu ei tuntunut enää ollenkaan, koko matkan jaksoin hyvin.

– Harjoittelu jatkuu täysipainoisesti Vuokatissa. Alkava viikolla on liiton leiri ja ensi viikonloppuna täällä Kainuun Talvikisat ja kahden viikon kuluttua Suomen cup Taivalkoskella. Sen jälkeen vielä avointa, Kähärä kertoi.

Rukan maailman cup kolmen viikon kuluttua siintelee myös Kähärän mielessä.

– Onhan se mielessä ollut, mutta mikään hirveä hinku ei sinne välttämättä ole. Jos kuitenkin parin viikon aikana lähtee kulkemaan tosi hyvin, niin mikä ettei.

– Talven pääkisat ovat kuitenkin nuorten MM-hiihdot 23-vuotisten sarjassa, jos ne pystytään järjestämään. Sen suhteen pitää mennä viikko kerrallaan ja katsoa, miten koronatilanne kisojen suhteen etenee, Kähärä pohti.

Talven pääkisat ovat kuitenkin nuorten MM-hiihdot 23-vuotisten sarjassa. — Jasmion Kähärä

Lahdelma tähtää Ibu-cupiin

Ampumahiihtoa päälajinaan pitävä Lahdelma käy viesteissä ja vapaan sprinteissä myös sileän kisoja.

– Eka kiekka meni ihan hyvin, mutten pystynyt pitämään sitä vauhtia loppuun asti. Hiihtoa on vielä aika vähän takana. Ensi viikonloppuna on ampumahiihdon tarkkailukisat Kontiolahdella.

– Opiskelen Tampereella teknillistä fysiikkaa. Lunta pitää toistaiseksi muualta hakea. Päätavoite on päästä kiertämään ampumahiihdon Ibu-cupin kisoja tammikuussa, Lahdelma kertoi.

Sotkamon lukiossa lukion matemaattisten aineiden opettajana työskentelevä Karkkulainen vaihtoi Mikkelin Hiihtäjiin viime kesänä.

– Seuran vaihdossa oli halu päästä hiihtämään viestejä ja se toteutui heti herkullisesti. Sain tehtyä ehjän hiihdon. Edessä näkyi lähellä kaksi selkää ja niiden ohi onnistuin pääsemään.

– Tämä neljän kilometrin osuus tuntui minulle sprintiltä. Enemmän tykkään vapaan tyylin pidemmistä matkoista. Jos kaikki menee nappiin, niin SM-30 kilometrillä tavoittelen pääsyä kymppisakkiin, Karkkulainen tuumasi.

Pohti Ski Team miesten nopein

Mikkelin Hiihtäjien kakkosjoukkue oli 24:s joukkueella Katariina Neuvonen, Anniina Neuvonen ja Noora Tivinen, joka oli ankkuriosuudella 4 sekuntia ykkösen Karkkulaista nopeampi.

Miesten viestin voitti Pohti Ski Team 7,4 sekunnin erolla Jämin Jänteeseen. Puijon Hiihtoseura oli kolmas 25,2 sekuntia voittajasta.

Juvan Urheilijat oli 19:s joukkueella Jeremias Lipsanen, Matias Lantta ja Topi Huttunen. Eroa kärkeen tuli kaksi ja puoli minuuttia.

Mikkelin Hiihtäjät oli 29:s 45 sekuntia Juvalla jääneenä. Viestiä veivät Lauri-Aleksi Laitinen, Juho Neuvonen ja Jussi Karkkulainen.