Mikko Hakkaraisesta Jukurien urheilutoimenjohtaja — Ensimmäinen tehtävä löytää uusi päävalmentaja

Uusi urheilutoimenjohtaja on edustusjoukkueen ja A-nuorten valmennuksen esimies.

Juniori-Jukurien valmennuspäällikkö Ville Suovalkama ja Jukurit HC Oy:n urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen tekevät jatkossa entistä tiiviimpää yhteistyötä.
Juniori-Jukurien valmennuspäällikkö Ville Suovalkama ja Jukurit HC Oy:n urheilutoimenjohtaja Mikko Hakkarainen tekevät jatkossa entistä tiiviimpää yhteistyötä.

Jukurit HC Oy on rakentanut yhdessä Juniori Jukurit ry:n kanssa urheilupuolen organisaatiotaan ja samalla uudistanut toimiston organisaatiorakenteen.

Urheilutoimenjohtajaksi Jukurit HC Oy on valinnut Jukurien jääkiekon SM-liigajoukkueen joukkueenjohtajana kuluvalla kaudella toimineen Mikko Hakkaraisen. Juniori-Jukurien puolella valmennuspäällikkö Ville Suovalkama tekee jatkossa entistä tiiviimpää yhteistyötä Hakkaraisen kanssa.

— Nyt voi sanoa, että meillä on polku ja toimintamalli luistelukoulusta edustukseen, kertoo Suovalkama Jukurien tiedotteessa.
— Tähän kun lisää sateenvarjon alla olevat yhteistyöseurat KaPa-51:n, PiPS:n ja Warkiksen, voidaan olla ylpeitä eteläsavolaisesta kiekkoputkesta.

Urheilutoimenjohtaja vastaa kokonaisuudesta

Vuosi sitten Juniori-Jukurit ry ja Jukurit HC Oy julkistivat yhdessä valmennuksen C-, B- ja A-nuoriin. Tämä oli ensimmäinen askel yhteisessä urheiluorganisaatiossa.

— Nyt olemme rakentaneet selkeät tehtävänkuvaukset ja vastuut ry:n sekä HC Oy:n puolelle. HC Oy:n puolella urheilutoimenjohtaja vastaa kokonaisuudesta ja tekee yhteistyötä Juniori-Jukurien valmennuspäällikön kanssa, sanoo Hakkarainen.

— Kilpaurheilutyöryhmä, johon kuuluvat päätoimiset valmentajat, kokoontuu säännöllisesti valmennuspäällikön ja urheilutoimenjohtajan johdolla. Rakennamme Mikkeliin polun ammattilaiseksi ja huolehdimme jokaisen nuoren urheilijan kehityksestä.

Iso tontti hoidettavaksi

Urheilutoimenjohtaja on edustusjoukkueen ja A-nuorten valmennuksen esimies, vastaa pelaajien kartoituksesta sekä nuoren pelaajan kehityssuunnitelmasta, kun pelaaja astuu B:sta A-nuoriin.

— Tontti on iso, mutta olen varmasti taustaltani oikea kaveri tehtävään, kertoo Hakkarainen.
— Ensimmäinen prioriteetti on nyt löytää Jukureille juuri oikea päävalmentaja ja tämän prosessin kanssa on ensi askeleet jo otettu.

Toni Maczulskij ei johda enää Kalevankangas Areenaa

Myös Jukurien muuta organisaatiota on uudistettu. Avaintoiminnot ovat B2B myynti, markkinointi, lipunmyynti, fanituotemyynti sekä Ikioma Areenan ravintolapalvelut.
— Meidän liiketoimintaorganisaation tulee olla tehokas ja tehtävänä on varmistaa urheilupuolen resurssit, jotta Etelä-Savoon voidaan tuottaa elämyksiä liigassa, kertoo toimitusjohtaja Tuomas Muotka.

Muotkan vastuulla on myös Jukurit HC Oy:n tytäryhtiö, tapahtumia jäähallissa järjestävä Kalevankangas Areena Oy. Areenan toimitusjohtajana toimineen toimitusjohtaja Toni Maczulskij’n työsuhde on päättynyt huhtikuun alussa. Muotkan mukaan vaihdos liittyy sekin organisaatiouudistukseen.

Päävalmentajan ohella Jukurit hakee edelleen osa-aikaista pelaajakoordinaattoria. Juniori-Jukureilla on auki junioripäällikön ja C-nuorten valmentajan pesti.

Uuden päävalmentajan löytymiselle Muotka ei halua laittaa mitään tarkkaa takarajaa, mutta toivoo Risto Dufvan seuraajan nimen olevan julkaistavissa huhti–toukokuun vaihteen jälkeen.