MiPK haki tärkeän voiton Kultsusta – Paikkoja oli suurempaankin voittoon

Gerald Benn oli jälleen pitelemätön vastustajan puolustukselle.

Kimmo Metsälä

Kultsulla oli pelin alussa muutama tekopaikka. Ali Al-Musawi varmisti, ettei Teemu Kiljunen pääse häiritsemään MiPK:n maalille palannutta Johan Pihllajamäkeä.
Kultsulla oli pelin alussa muutama tekopaikka. Ali Al-Musawi varmisti, ettei Teemu Kiljunen pääse häiritsemään MiPK:n maalille palannutta Johan Pihllajamäkeä.

Mikkelin Pallo-Kissat jatkaa voittojen tiellä jalkapallon Kakkosessa, kun se kaatoi sunnuntaina Joutsenossa sarjajumbo Kultsu FC:n maalein 3–1 (1–1).

Kauden neljännen voiton myötä mikkeliläiset nousivat sarjassa kuudenneksi ja mukaan kärkitaisteluun.

Ottelun alku oli Kultsun hallintaan. Etenkin Samson oli vaikea pideltävä mikkeliläisille. Johan Pihlajamäki MiPK:n maalissa torjui kuitenkin Samsonin maalintekoaikeet.

13. minuutilla Pihlajamäki sai kuitenkin antautua, kun kotijoukkueelle tuomittiin vapaapotku paristakymmenestä metristä. Sen Olli Hätönen laukoi varmasti maaliin.

Pallo-Kissojen hyökkäystyöskentely lähti käyntiin vasta puolen tunnin pelin jälkeen. Gerald Bennin maalintekoaikeen torjui Kultsu-vahti Saku Pesonen, mutta ei enää Antti Voutilaisen vetoa 34. minuutilla. Esityön maaliin teki Benn.

Jakson lopulla Bennillä oli vielä paikka johtomaaliinkin.

– Alku oli vähän huono meiltä. Emme päässeet präässäämään kuten oli sovittu, myönsi MiPK:n päävalmentaja Tommi Ekmark.

Vaikka olimme alussa tappiolla, saimme lopulta kuitenkin sen, minkä ansaitsimme. — Tommi Ekmark

– Mutta siitä se peli meille kääntyi. Vaikka olimme alussa tappiolla, saimme lopulta kuitenkin sen, minkä ansaitsimme.

Kimmo Metsälä

Miguel Rodriguez roikkui MiPK:n avausmaalin tehneen Antti Voutilaisen selässä.
Miguel Rodriguez roikkui MiPK:n avausmaalin tehneen Antti Voutilaisen selässä.

Toisen jakson alun Kultsu tuli taas vahvasti, mutta mitä pidemmälle eteni, sitä paremmin MiPK sai otetta. Voutilaiselle ja Bennille siunaantuivat paikat johtomaaliin. Voutilainen tykitti yli maalin ja Bennin tilanteen torjui kotijoukkuetta pystyssä pitänyt Pesonen.

79. minuutilla Pesonekin oli sitten voimaton, kun Antti-Pekka Kesonen pääsi iskemään lähietäisyydeltä.

Hetkeä myöhemmin Ali Al-Musawilla oli paikka iskeä viimeinen niitti pelille, mutta mies ampui muutamasta metristä yli tyhjän maalin.

Yhtään paremmin ei käynyt Bennillekään varsinaisen peli ajan lopulla. Yhdysvaltalainen pääsi läpi, laukaus ohitti Psesosen, mutta kimposi takaisin kentälle yläputkesta.

Erotuomari Joona Mannisen antamalla lisäajalla Benn ei enää sitten erehtynyt, kun Kesonen vapautti hänet vapaaseen paikkaan.

– Olisimme voineet tappaa pelin aiemmin, mutta ei sillä ole väliä, kun saatiin pisteet, kuittasi Ekmark hukatut maalipaikat.

Kimmo Metsälä

Abah Samson Akohilla oli pelin alussa pari paikkaa tehdä johtomaali.
Abah Samson Akohilla oli pelin alussa pari paikkaa tehdä johtomaali.

Näin pelattiin

Kultsu FC–MiPK 1–3

Maalit: 13. Olli Hätönen 1–0, 34. Antti Voutilainen 1–1, 79. Antti-Pekka Kesonen 1–2, 94. Gerald Benn 1–3.

MiPK:n kokoonpano: Johan Pihlajamäki, Sutthirak Tama, Eero Karjalainen, Santeri Suutari, Calvin Damm, Antti Voutilainen (80. Onni Ikonen), Antti-Pekka Kesonen, Bob Diasonama, Viljami Jurvanen (68. Niko Parkkari), Ali Al-Musawi (94. Jaakko Tertäsranta), Gerald Benn (v).

Erotuomari: Joona Manninen.

Yleisöä: 208.