Mikkeli haastaa Tampereen - tässä ”lajissa” Mestiksen mestarikaupunki ottaa mittaa Liigan mestarista

Kyse ei kuitenkaan ole jääkiekosta.

Risto Hämäläinen

Unelmien liikuntapäivän ja -vuoden edeltäjä oli täydellinen liikuntakuukausi, jonka avajaisia vietettiin Torisport-tapahtumassa Mikkelin torilla 2014.
Unelmien liikuntapäivän ja -vuoden edeltäjä oli täydellinen liikuntakuukausi, jonka avajaisia vietettiin Torisport-tapahtumassa Mikkelin torilla 2014.

Mikkeli ja Tampere ovat vastakkain Unelmien liikuntapäivän merkeissä käytävässä kisassa. Liikkumisen unelmavuoden mallia on kehitetty Mikkelissä, joten pienempi kaupunki haastaa mukaan suuremman.
Kisaa käydään päivän tapahtumien määrässä.

Ajatus ei tällä kertaa lähtenyt siitä, että jääkiekon Mestiksen mestari pääsee haastamaan Liigan mestarikaupungin.

— Tampere on lähtenyt innokkaasti mukaan kokeilemaan uutta toimintamallia ja Tampereen tapa tehdä kaupunkina asioita on innovatiivinen ja rohkea, mallia Mikkelissä kehittänyt Hannu Korhonen toteaa tiedotteessa.

Unelmien liikuntapäivä on 10. toukokuuta ja ensimmäiseen Unelmien liikuntapäivään on ilmoitettu yli tuhat tapahtumaa. Katso Etelä-Savon alueen tapahtumat tästä!

Mikkelissä vietetään futiskarnevaalia Hänskissä, jossa kenen tahansa on mahdollisuus osallistua liikunnalliselle lounaalle.
Päivällä on myös Mikkelin kaupungin työntekijöille tapahtumia eri toimipisteissä sekä lukion liikuntapäivä ja Illalla Ruusukävely.

Unelmien liikuntapäivä lainaa ideansa ravintolapäivästä ja on tarkoitettu jokaiselle suomalaiselle.
Voit liikkua luonnossa, omassa pihapiirissä tai vaikka kotona. Kutsu muut tapahtumaan mukaan ilmoittamalla päivä valtakunnallisessa kalenterissa.

Unelmien liikuntapäivä jatkuu syyskuussa Liikkumisen unelmakuukautena ja huipentuu Liikkumisen unelmavuoteen 2017 Suomen juhliessa itsenäisyyden satavuotista historiaa teemalla Yhdessä.
Mukana on kymmeniä kaupunkeja ja kuntia eri puolelta Suomea.

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila