Vilma Jylhä lykki voittoon kotiladullaan Juvalla — "Nämä ovat mukavan vaihtelevat ladut"

Juha Hyyryläinen nappasi miesten kiertopalkinnon Kalevi Hämäläisen Muistohiihdoissa Juvalla.

Sakari Kekki

Auringonsäteet kiidättivät Vilma Jylhän tutulla kotiladulla voittoon.
Auringonsäteet kiidättivät Vilma Jylhän tutulla kotiladulla voittoon.

Savonlinnan Hiihtoseuran Vilma Jylhä jatkoi kauden vahvaa menoaan Kalevi Hämäläisen XII Muistohiihdoissa Juvalla.

Jylhä voitti viiden kilometrin kilpailun ajalla 15.11,3. Toiseksi hiihti Joroisten Urheilijoiden Merja Eronen 18 sekuntia Jylhälle jääneenä. Rantasalmen Urheilijoiden Netta Tuhkanen oli kolmas ajalla 16.29,8.

Vilma Jylhän voi sanoa hiihtäneen kotiladuillaan, sillä hän on asunut koko lapsuutensa ja nuoruutensa Juvan hiihtomaastojen vieressä. Jylhä on harjoitellut Kaarihallilta lähtevillä laduilla tuhansia kilometrejä.

— Kyllä täällä on tullut tahkottua. Nämä ovat mukavan vaihtelevat ladut, on nousua ja laskua ja mutkaa. Kiva oli hiihtää, nykyisin Joensuussa asuva Jylhä hymyili.

Joulun pyhät Jylhä on viettänyt kotipaikallaan Juvalla lepäillen ja treenaillen tulevia koitoksia varten. Harjoittelu on ollut olosuhteiden pakosta rauhallista.

— Juvalla ei ole ollut latuja ajettuna koko jouluna. Umpihangessa olen välillä mennyt mutta onpahan säilynyt vauhti hiljaisena. Välillä äiti on hiihtänyt edellä ja tehnyt latua, Jylhä nauroi.

Jylhällä on selvät tavoitteet loppukaudeksi.

— SM-sprintti hiihdetään vapaalla ja siellä tavoite on 12 joukkoon. Suomen cupin normaalimatkoilla tavoittelen sijoitusta ainakin 30 joukkoon, SHS:n hiihtäjä totesi.

Hyyryläinen pokkasi kiertopalkinnon

Miesten pääsarjan 10 kilometrillä nopein oli Juvan Urheilijoihin viime syksynä siirtynyt Juha Hyyryläinen ajalla 29.51,9. Voittaja sai olympiavoittajan Kalevi Hämäläisen kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa.

Toiseksi hiihti Ski Jyväskylän Olli Tyrväinen minuutin voittajaa hitaampana. Kolmanneksi tullut Juvan Urheilijoiden Erno Kantanen jäi puolitoista minuuttia.

Mikkelissä asuva Hyyryläinen paineli maaliin asti täysillä, vaikka tiesi matkalla olevansa jo selvässä johdossa.

— Yhtään en päästänyt itseäni helpolla. Loppuun asti piti yrittää. Tykkäsin radasta, siinä oli sähäköitä nousuja ja sopivasti tasaista ja laskuja. Rytmiä sai pitää.

— Alkutalven päätavoite on SM-kisat kuukauden päästä Vöyrillä ja siellä 15 kilometrin perinteinen matka. Väliotatuksena tammikuun puolivälissä hiihdetään Suomen cupin iltakisat Vantaalla, Hyyryläinen kertoi.

Juvan Urheilijoiden muut uudet miehet eivät yleisön hämmästykseksi oman seuransa kilpailuihin osallistuneet. Topi Huttunen seurasi hiihtoja sairastoipilaana aidan reunalla. Jeremias Lipsanen viettää perheensä kanssa joulua Levillä. Jussi Tauriainen on erikoistunut vain vapaaseen tyyliin.

Suur-Savon piirin seuraava hiihtotapahtuma on Saimaan Maakuntaviesti, joka hiihdetään tammikuun 19. päivä Imatralla.