Tilaajalle

Mikkeliläinen Akim Sairinen pelaa ammatikseen jalkapalloa Virossa — "Kentällä on vähän sellaista itäeurooppalaista mentaliteettia, että pelataan kovaa ja ehkä vähän sikaakin välillä"

MP-kasvatti on tarttolaisen Tammekan avainpelaajia. Olosuhteet yllättivät Sairisen positiivisesti.

Mikko Vehviläinen

Akim Sairinen on kotiutunut hyvin Etelä-Viron yliopistokaupungiin Tartoon ja se on näkynyt miehen otteissa myös pelikentillä.

Mikkeliläislähtöiset jalkapalloilijat ovat olleet erittäin harvinainen näky ulkomaisissa sarjoissa, etenkin pääsarjojen osalta. Jussi Jääskeläisen ja Shefki Kuqin lopetettua peliuransa on päämajakaupungin uudeksi tulenkantajaksi ilmaantunut Akim Sairinen. Sairinen, 23, pelaa ammatikseen Viron Meistriliigan JK Tammekassa.

MP-kasvatti lähti kauden 2015 päätteeksi kotikaupungistaan ykkösdivarijalkapallon perässä Tammisaareen. Yhden EIF-vuoden jälkeen matka jatkui Norjan neljännen sarjatason FK Gjövik-Lyniin. Pelin taso vuonomaassa oli Sairiselle pettymys, mutta keikka poiki arvokkaan agenttikontaktin.  

— Hän ehdotti minulle viikon testireissua Tarttoon. Tammeka testasi samaan aikaan kahta muutakin topparia, joten oli pakko laittaa kaikki likoon. Lopulta he päätyivät minuun, yksivuotisen sopimuksen kirjoittanut Sairinen muistelee.

Tämä artikkeli on tilaajillemme

Tilaajanamme olet aina tervetullut lukemaan sisältöjämme rajattomasti.

Olen jo tilaajaVerkkopalvelun sisällöt kuuluvat kaikille tilaajille.

Tutustu 2 viikkoa maksutta!Tutustu sisältöön verkossa.

Tee digitilausMääräaikainen digitilaus tarjoushintaan.