MP näytti Pepolle kaapin paikan Lappeenrannassa — Taululle tylyt 4—0-voittolukemat

Voitto oli MP:lle ensimmäinen lappeenrantalaisista kolmeen vuoteen. Tässä jutussa mukana myös tallenne ottelulähetyksestä.

Minna Mänttäri

MP oli alusta asti Pepoa edellä jokaisella osa-alueella.
MP oli alusta asti Pepoa edellä jokaisella osa-alueella.

Voimasuhteet voivat muuttua suuresti yhden vuodenkin aikana. Mikkelin Palloilijat voitti tiistai-iltana Pepon Lappeenrannan Kimpisen urheilukeskuksessa lukemin 4—0 (1—0). Viime vuoden kesällä se oli hävinnyt siellä keskinäisen kohtaamisen samoin lukemin.

Katso alta tallenne Länsi-Savon suorasta lähetyksestä ottelusta.

Kun pelaat vieraspelin Pepon tasoista joukkuetta vastaan ja lyöt 4—0-lukemat taululle, niin ei voi sanoa minkään asian epäonnistuneen. — Janne Wilkman

Tällä kertaa Kakkosen A-lohkon kärkipaikkaa pitävä MP ei antanut vastustajalleen mahdollisuuksia, ja tuloksena oli ensimmäinen voitto Peposta kolmeen vuoteen. MP:n päävalmentaja Janne Wilkman piti joukkueen suoritusta kympin arvoisena.

— Kyllähän niin voi sanoa. Kun pelaat vieraspelin Pepon tasoista joukkuetta vastaan ja lyöt 4—0-lukemat taululle, niin ei voi sanoa minkään asian epäonnistuneen.

Wilkman näki, että luvut olisivat voineet olla jopa suuremmatkin, sillä avausjaksolla MP hukkasi muutaman selkeän maalipaikan.

— Mutta eihän koskaan toki jokaisesta paikasta maalia tule.

Minna Mänttäri

19092186.jpg

MP prässäsi vahvasti

Pepon paras paikka oli heti ottelun alussa, mutta tolppaa lähemmäs maalia se ei palloa saanut. Siitä eteenpäin edettiin täysin mikkeliläisten toivoman käsikirjoituksen mukaisesti. Kotijoukkueella oli vaikeuksia päästä pallon kanssa MP:n prässin alta pois.

— Prässipelin onnistuminen oli avainasia, ja siitä annan kiitosta joka jätkälle. Juoksumetrejä kertyi kiitettävästi, Wilkman sanoi.

Ottelun isännöineen seuran ainoaksi ilonaiheeksi jäi komea yleisömäärä 1252.

Ennen ottelua Wilkman oli kehunut Pepon erikoistilanteet sarjan vaarallisimmiksi. Tiistain ottelussa hyökkäyspään erikoistilannepelaamista pääsi esittämään lähinnä MP.

Puolustaja Vincent Bikanan tekemät kaksi ensimmäistä maalia syntyivät kulmapotkujen jälkitilanteista. Kamerunilainen avasi tällä tuplalla kauden maalitilinsä.

— Saimme useita kulmapotkuja, ja niihin löytyi erilaisia variaatioita. Ennen ottelua olimme havainnoineet, mille alueille palloa kannattaa pelata, Wilkman totesi.

Bikanan ensimmäinen osuma vei mikkeliläiset nopeaan johtoon 14 minuutin kohdalla maalinedustan tökkäisyllään. Avausjaksolla ei muita osumia nähty.

Toisen puoliajan alku oli vielä jäätävämpi Pepon kannalta. MP:n Bikanan laukaus painui toisen kerran kotijoukkueen maalivahdin Miko Sederholmin taakse, kun jakson avausminuutti ehti juuri täyttyä. Kymmenen minuuttia myöhemmin Filipe Mello vei vieraat jo kolman maalin karkumatkalle. Joonas Nissisen kaukovedosta syntynyt neljäs osuma 70. minuutilla vei viimeisetkin toivon rippeet Pepolta.

Näin pelattiin

Maalit: 14. Vincent Bikana 0—1, 46. Bikana 0—2, 56. Filipe De Mello 0—3, 70. Joonas Nissinen 0—4.

MP:n kokoonpano: Sammy Ndjock, Reetu Räsänen, Vincent Bikana, Lucas Dos Santos, Filipe De Mello, Denis Lima De Assis (64. Juuso Liukkonen), Matti Kohonen, Janne Kuhmonen (89. Samuli Kaasalainen), Joonas Nissinen (76. Juuso Tarvainen), Joona Mäenpää, Antti-Ville Räisänen.

Erotuomari: Niko Hänninen.

Yleisöä: 1252.