Kamppareille toinen voitto Suomen cupissa – Narukerä kaatui maalein 6–1

Iisakki Kaivola osui kolmesti.

Vesa Vuorela

Kampparien Iisakki Kaivola oli lauantain cup-ottelun maalihai kolmella osumallaan.
Kampparien Iisakki Kaivola oli lauantain cup-ottelun maalihai kolmella osumallaan.

Mikkelin Kampparit jatkoi lauantaina voittojen tiellä jääpallon Suomen cupissa. Perjantaina Oulun Luistinseuran maalein 3–2 voittanut Kampparit sai maalihanojaan paremmin auki ja löi Porin Narukerän lukemin 6–1 (4–0).

Kampparit sai peliin hyvän alun, kun Iisakki Kaivola iski avausmaalin jo toisella peliminuutilla. Janne Hauska iski kulmalyönnistä mikkeliläisten toisen osuman. Kaivola ja Valtteri Hauska nakuttelivat Kampparit jo reilun tuntuiseen puoliaikajohtoon.

– Pallonhallinta oli ehkä Narukerällä ja peli oli tasainen, vaikka numerot voisivat kertoa toista. Olimme hyökkäyspäässä tasapainoisia ja tehokkaita. Maaleja olisi voinut tulla pari lisääkin, Kampparien valmentaja Antero Levänen totesi.

Reilun tunnin pelin jälkeen Narukerän kokenut Rinat Shamsutov kavensi pelin 4–1:een, mutta Kimmo Huotelin kuittasi kavennuksen. Kaivola täydensi kypärätempullaan ottelun loppunumerot.

Iso askel eteenpäin

Leväsen mukaan Narukerä-ottelu oli "puolitoista askelta" edellä perjantain peliesitystä.

– Jos perjantain pelissä tutustuimme isoon jäähän, niin nyt menimme laajalla rintamalla eteenpäin. Puolustussuuntaan peli oli jälleen tutumman näköistä ja sen kautta hyökkäyskin kulki, Levänen summasi.

Kampparien maalia vartioi ottelussa Jere Korhonen. Korhonen ja perjantaina pelannut Eetu Sviili kunnostautuivat kumpikin torjumalla muun muassa rangaistuslyönnin.

– Hyvä ja lupaava startti myös molemmilta veskareiltamme, Levänen sanoi.

Kampparit päättää alkulohkon pelit huomenna sunnuntaina Porvoon Akillesta vastaan. Lohkon voittaja etenee cupin loppuotteluun, jonka toinen osallistuja selviää Lappeenrannassa pelattavassa alkulohkossa. Lappeenrannan lohkon pelit pelataan marraskuun 14.–15. päivä ja cupin finaali on määrä pelata loppiaisena.