Kauden toinen Mikkelin derby oli punapaitojen näytös — MiPK löi MP:n ensimmäisen puoliajan maaleilla

Mikkelin Pallo-Kissat vei odotetun paikalliskamppailun selkein lukemin. MP:n pelistä puuttui ajatus.

Jaakko Avikainen

MiPK juhli avauspuoliajalla kolmen maalin verran.
MiPK juhli avauspuoliajalla kolmen maalin verran.

Upeat puitteet jalkapallo-ottelulle: hienosti järjestetty ottelutapahtuma, loistava sää, yli 2500 katsojaa ja vastakkain Mikkelin paikallisjoukkueet. Kentällä nähtiinkin sitten loppujen lopuksi vain yksi joukkue.

Mikkeli Pallo-Kissat osui peräti kolme kertaa avausjakson aikana Mikkelin Palloilijoita vastaan. MiPK vei Mikkelin herruuden 1—3 (0—3)-lukemin.
— Tänään näkyi, että toinen on yhtenäinen joukkue ja meillä oli ryhmä yksittäisiä pelaajia kentällä. Valitettavasti tällainen päivä sattui tähän päivään. Ottelu oli täsmälleen samanlainen kuin peli Lappeenrannassa Pepoa vastaan. Ihan kuin olisi katsonut samaa peliä, huokaisi MP:n valmentaja Janne Wilkman ottelun jälkeen.

Wilkman ei joukkueensa pelaajia päitä silitellyt eikä siihen ollut syytäkään. MP pelasi alusta lähtien passiivisesti ja MiPK pääsi hyvin myös pallolliseen peliin mukaan.

— Tänään oltiin kaikilla osa-alueilla hampaattomia. Meiltä puuttui täysin ajatus pelistä. Puuttui täysin kaikki mitä jalkapallopelistä nyt voi puuttua, sanoi Wilkman.

MP tarjoili avausmaalin

MiPK:n ensimmäinen maalipaikka lähti liikkeelle MP:n virheestä ja lopusta maalin eteen aivan vapaaksi jätetty Rafael pääsi laukomaan pallon maaliin. MiPK:n toinen maali syntyi vapaapotkusta, kun Ville Kirvesojalla oli vapaa linja laukoa pallo maaliin. Kolmas maali syntyi myös erikoistilanteesta, kun Tommi Ekmark pääsi nikkaamaan pallon maalivahti Scott Angevinen ohi.

— Meillä onnistui prässääminen ylhäältä hyvin, iloitsi Janne Moilanen ja kehui hyökkäyskolmikon Isaac Kannah, Rafael ja Tuomas Koppelomäen työntekoa.

— Mahtava duuni yläosan jätkiltä, sieltä oli tosi vaikea päästä pois. Saimme pidettyä MP:n ylhäällä ja tietysti onnistuimme loistavasti maalipaikoissa.
MiPK pelasi MP:n passiivisen peliotteen avittamana parasta pallollista peliään pitkään aikaan.

— Altavastaajan on helppo lähteä pelaamaan. Koko viikko pyrittiin siihen, että saataisiin sellainen hyvä flow-tila ja jätkät nauttisi tästä. Saatiin myös pitkiä hyökkäyksiä ja päästiin pallon kanssa prässin alta pois, totesi tyytyväinen Moilanen.

MiPK puolusti hyvin

Toisella jaksolla MiPK löysäsi jo karvaustaan, mutta MP:llä oli silti vaikeuksia luoda maalipaikkoja. MiPK:n maalivahti Tatu Österlund poimi keskityspallot helposti.

Kissat puolestaan käytti avausjaksolla tehokkaasti pelin ainoat maalipaikkansa eikä toisella jaksolla ollut enää kiirettä MP:n päätyyn. MP:n ainoan maalin teki yliajalla Michael Nwekwe puskemalla kulmapotkun maaliin.

MP joutuu seuraavaan otteluun tappio niskassaan, mutta myös ilman Lucas dos Santosia, joka sai ottelussa varoitustilinsä täyteen yliajalla otetulla turhalla keltaisella.

— Jalkapallon peruselementit ovat kunnossa, kun halutaan voittaa yksittäisiä kaksinkamppailuja, ja tehdä joukkueena hommia. Meillä on tarkoitus prässätä pallo mahdollisimman nopeasti omille pallonmenetyksen jälleen, mutta en nähnyt yhtään sen tyyppistä tilannetta tänään, summasi Wilkman MP:n otteet paikallisottelussa.

Näin pelattiin

Maalit: 14. Rafael 0—1, 30. Ville Kirvesoja 0—2, 40. Tommi Ekmark 0—3, 90. Michael Nzekwe 1—3.
Kokoonpanot: MP: Scott Angevine; Jiri Haikonen, Iiro Äijo (70. Olli Kilpeläinen), Vincent Bikana, Tomi Janhunen (75. Joonas Kimari); Shane McFaul, Mikko Hiltunen (v); Lucas dos Santos Oliveira, Michael Nzekwe, Janne Kuhmonen (61. Markus Brusila), Miikka Oinonen. MiPK: Tatu Österlund; Jesse Putkonen (59. Calvin Damm), Tommi Ekmark, Miika Ekmark, Sami Ekmark; Ville Kirvesoja, Antti-Pekka Kesonen, Mikko Kausto, Tuomas Koppelomäki (88. Santeri Suutari), Isaac Kannah; Rafael Vieira (85. Martin Stamboliyski)
Erotuomarit: Niko Hänninen (Jesper Lindfors, Elias Hakala)
Yleisöä: 2 522.