Hatsinan cup-vastus kovin mahdollinen — Arpa heitti mestari Classicin mikkeliläisten vastustajaksi

Sarjapeli Susia vastaan uusitaan tammikuussa erotuomarivirheen takia.

Vesa Vuorela

Valmentaja Vesa Valjakan hyvät neuvot ovat tarpeen, kun Hatsina kohtaa salibandyliigaa johtavan Classicin seuraavalla Suomen cupin kierroksella.
Valmentaja Vesa Valjakan hyvät neuvot ovat tarpeen, kun Hatsina kohtaa salibandyliigaa johtavan Classicin seuraavalla Suomen cupin kierroksella.

Salibandy miesten Suomen cupissa 16 parhaan joukkoon edennyt Hatsina kohtaa neljännesvälierissä tämän hetken kovimman liigaryhmän. Maanantaina suoritetussa arvonnassa arpa heitti 2. divisioonassa pelaavien mikkeliläisten vastustajaksi salibandyn miesten liigaa johtavan Tampereen Classicin.

Cupin 6. kierroksen otteluissa alempi sarjalainen on kotijoukkue, joten ottelu pelataan Mikkelissä.

Kovaa vastusta toivottiin ja saatiin sitten kovimmasta päästä. — Vesa Valjakka

Kierroksen runkopäivä on 18.11. Hatsinan ja Classicin ottelupäivämäärästä ja - paikasta päätetään kuluvan viikon aikana.

Arvonnassa joukkueet oli sijoitettu kolmeen alueellisin perustein muodostettuihin arvontakoreihin, joista kolmannesta Classic valikoitui Hatsinan vastustajaksi.

Hatsinan selviytyi 6. kierrokselle voittamalla LeBan jatkoajalla 7–6. Classic puolestaan pudotti Oilersin lukemin 6–4 salibandyliigan cup-kierroksella.

Hatsina sai, mitä toivoi

Kovaa vastusta toivottiin ja saatiin sitten kovimmasta päästä. Classic on ehkä maailman kovinkin salibandyseura, kertoi Hatsinan valmentaja Vesa Valjakka kuultuaan arvontatuloksen.

Classic on voittanut kolme viimeistä salibandyliigan mestaruutta ja se pelasi hurjassa 40 ottelun voittoputkessa ennen kuin Nokian KrP onnistui voittamaan tamperelaiset pari viikkoa sitten jatkoajalla 5–4.

— Joukkueessa on useita maajoukkuemiehiä. Saa nähdä tuleeko Classic parhailla miehillä Mikkeliin, sillä maailmanmestaruuskilpailut pelataan kohta cupin pelin jälkeen, mietti Valjakka.

MM-kisat pelataan Prahassa Tshekissä 1.–9.12.

— Mutta tulee sieltä sitten mikä joukkue tahansa, on vastus äärimmäisen kova. Hyvää kokemusta etenkin meidän junioreille, muttei miksi myös miehillekin.

Ottelu pelataan Saimaa-stadiumilla?

Pelin Hatsina pelannee Saimaa-stadiumilla, jonne yleisöä mahtuu huomattavasti enemmän kuin Sport Forumille.

Valjakan ja edustusjoukkueen hyväksyntä on asialle olemassa, mutta se vaatii vielä kustannukset maksavan Salibandyliiton hyväksynnän ja neuvottelut Saimaa-stadiumin kanssa.

— Pelipäiväkin on todennäköisesti sunnuntai 18.11. Tuolloin meillä eikä Classicilla ole sarjapelejä, sanoi Valjakka.

Saimaa-stadium on uusi pelipaikka Hatsinan miehille. He eivät ole edes harjoitelleet uudella areenalla.

— Jos peli pelataan stadiumilla, meidän täytyy ottaa joku harjoitusvuoro sinne, ennakoi Valjakka.

Susien protesti meni läpi

Salibandyn 2. divisioonasta Valjakalla vähemmän mieluisaa kerrottavaa. Kouvolan Susien tekemä vastalause 2. divisioonan kauden avausottelusta on hyväksytty ja peli uusitaan erotuomariston tekemän virheen takia ensi vuoden tammikuun 4. päivä.

Hatsina voitti pelin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen maalein 7–6. Sudet teki pelistä protestin, kun erotuomaristo päästi jäähyä kärsineen Mikko Ikosen neljä sekuntia liian aikaisin kentälle. Pelin kulkuun ja lopputulokseen sillä ei ollut vaikutusta.

— Uusintaottelusta voi tulla kuuma peli, kun keskinäiset ottelumme ovat jo muutoinkin olleet kuumia, arveli Valjakka.

Lisämausteensa uusintaan tuo se, että Sudet ja Hatsina pelaavat vastakkain uusintapeliä edeltävässäkin ottelussa Kouvolassa.